به گزارش خبرنگار مهر در اردبیل، فرهاد پورفرضی ظهر چهارشنبه درجشن هفته سلامت استان اظهار داشت: در حال حاضر در 53 درصد نسخه های تجویز شده به بیماران این استان انتی بیوتیک تجویز می شود.
وی با اشاره به پیامدهای تجویز و مصرف بی رویه داروهای ضد میکروبی در استان اضافه کرد:علاوه بر این خوددرمانی، عدم رعایت دوره درمان و ... از جمله چالشهای حوزه سلامت و درمان استان است که باید در این خصوص فرهنگ سزی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان خسارتهای مالی ناشی از آن را یادآور شد و افزود: باید پزشکان و بیماران شعار مقاومت به داروهای ضد میکروبی به عنوان تهدید جهانی را جدی بگیرند تا سلامت جامعه در آینده تضمین و تامین شود.
کاهش هزینه سنگین درمان نیازمند تامین بهداشت آب وغذاست
استاندار اردبیل نیز در این مراسم با بیان اینکه برای داشتن جامعه سالم و کاستن از هزینه های سنگین درمان باید در تامین بهداشت آب و غذا تلاش کرد ابرازداشت: آمارها نشان می دهد 60 الی 70 درصد بیماریها ناشی از تغذیه ناسالم و آب غیربهداشتی است.
سیدحسین صابری با تاکید بر ضرورت تمرکز و توجه بیشتر برای تامین بهداشت آب وغذا، به اصلاح الگوی مصرف دارو در کشور اشاره کرد و یادآور شد: در سال اصلاح الگوی مصرف به سمت درست مصرف کردن گرایش پیدا کردیم و اکنون باید در مصرف دارو نیز به عنوان یک وظیفه جهادی نهایت صرفه جویی را داشته باشیم.
وی با اشاره به اصلاح قیمت دارو در کشور خاطرنشان کرد: اگر ما به سمت ارائه دارو به قیمت واقعی حرکت کنیم به این میزان مصرف بی رویه دارو نخواهیم داشت و از هزینه هایی که بر دوش دولت برای تامین داروی ارزان وارد می شود کاسته خواهد شد.
استاندار اردبیل متذکر شد: اگر هر ساله 30 درصد از مصرف دارو را در کشور کاهش دهیم هم در هزینه های دولتی و ملی و هم در هزینه های خانواده ها صرفه جویی شده و مهم تر از آن سلامتی شهروندان نیز تضمین خواهد شد.
جلوگیری از مصرف بی رویه دارو نیازمند فرهنگ سازی است
وی مصرف بی رویه دارو را از مهمترین تهدیدهای سلامت جامعه کنونی برشمرد و افزود: هم اکنون مصرف دارو در کشور چهار برابر استاندارهای جهانی است و برای کاهش آن باید در این خصوص فرهنگ سازی مناسبی در استان صورت گیرد.
صابری همچنین با اشاره به شعار هفته سلامت امسال متذکر شد: پزشکان به عنوان حافظان سلامت در جامعه باید در حذف و یا کاهش مصرف آنتی بیوتیکها تلاش کنند و بی شک با تحقق این مهم بخشی از جهاد اقتصادی را در راستای مسئولیتهای خود در حوزه پزشکی انجام داده اند.
وی همچنین ضمن قدردانی از فعالان بهداشت و درمان استان،ارتقا شاخصهای بهداشت و درمان در استان را با تلاش مسئولان این بخش و نیز شرکت و حضور مردم در فعالیتهای بهداشتی و رعایت رهنمودهای پزشکی میسر دانست.
صابری با بیان اینکه برای ارتقا شاخصهای بهداشتی باید حضور و مشارکت مردم در فعالیتهای بهداشتی افزایش یابد خاطرنشان کرد: با وجود اینکه میانگین بهداشت و درمان در استان برابر و یا بالاتر از میانگین کشوری است ولی هیچوقت کارها و اقدامات ما بی عیب و نقص نیست و ما باید در صدد شناسایی و رفع این ایرادات باشیم.
نظر شما