پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۹ فروردین ۱۳۹۰، ۹:۰۴

در گفتگو با مهر عنوان شد:

بدنساز را برای توجیه شکست می‌خواهند/ باور برخی مربیان فوتبال اشتباه است

بدنساز را برای توجیه شکست می‌خواهند/ باور برخی مربیان فوتبال اشتباه است

مربی بدنساز تیم فوتبال ذوب آهن اصفهان با انتقاد از نوع دیدگاهی که در ورزش ایران نسبت به مقوله بدنسازی و مربی بدنساز وجود دارد گفت: برخی تیم‌ها مربی بدنساز را برای توجیه شکست‌ها و ناکامی‌ها خود می خواهند.

غلامرضا امینی‌زاد در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان این مطلب افزود: از سال‌ها پیش فعالیتم را در باشگاه ذوب آهن آغاز کردم. با توجه به اینکه خودم دوومیدانی کار بودم به عنوان مربی بدنساز در کنار تیم‌های بسکتبال، هندبال، تیم فوتبال جوانان ذوب آهن بوده‌‎ام و هفت سال است که در کادر فنی تیم لیگ برتری ذوب آهن هستم. پیش از آنکه در کنار تیم‌های یادشده فعالیت خود را آغاز کنم با تیم دوومیدانی باشگاه ذوب آهن به مدت هفت سال همکاری کردم.

وی در ادامه افزود: فعالیتم در کنار تیم فوتبال باشگاه ذوب آهن را از زمان حضور آقای کربکندی در این تیم آغاز کردم و در این مدت با مربیانی چون جورجوویچ و دکتر ذوالفقارنسب همکاری داشته‌ام. در حال حاضر مدت سه سال است که در کنار آقای ابراهیم‌زاده و دیگران مربیان ذوب آهن فعالیت می کنم.

مربی بدنساز تیم فوتبال ذوب آهن خاطرنشان کرد: بحث بدنسازی به خوبی در فوتبال و ورزش ایران جانیفتاده و هنوز شرح وظایف بدنساز و بدنسازی در تیم‌های ورزشی مشخص نیست. اینکه بدنساز چه نقشی می تواند در تیم داشته باشد و کارش چیست، موردی است که هنوز در ورزش ایران پاسخ مناسبی برای آنها پیدا نشده است. برخی‌ها فکر می کنند کار بدنساز فقط این است که در یک جلسه تمرین دوبار بازیکنان را بدواند، گرم کند و نرمش دهد، درحالیکه اصلا اینطور نیست.

امینی‌زاد در این خصوص اضافه کرد: استنباط من این است و شاید اینطور نباشد، که برخی تیم‌ها بدنساز را به عنوان وسیله و ابزار می آورند تا اگر روزی تیم دچار ناکامی و مشکل شد، او یک وسیله باشد برای توجیه شکست و اینکه بگویند: "چون دیروز بدنساز بازیکنان را دواند و آنها خسته شدند باختیم". "چون بدنساز آن کار را کرد تیم باخت و چون این کار را نکرد ناکام ماندیم". آنها بدنساز را فقط و فقط برای توجیه باخت می خواهند.

"به آن صورت که در دنیای حرفه‌ای مربی بدنساز در آماده سازی تیم نقش دارد در ایران اینطور نیست"، وی با بیان این جمله افزود: این فقط مختص فوتبال نیست و در همه رشته‌های ورزشی چنین مشکل را مشاهده می کنیم.

وی یادآور شد: دوسه سالی است که بحث استفاده از مربی بدنساز در تیم‌ها جدی‌تر از گذشته دنبال شده است و در کادر فنی بیشتر تیم‌ها جاافتاده و حداقل اسما از مربی بدنساز در کادر فنی تیم استفاده می کنند. با این حال کمتر دیده‌ام در ایران به معنای واقعی کلمه از علم، دانش و توانایی یک مربی بدنساز در امر آماده سازی تیم استفاده شود.

امینی‌زاد با انتقاد از دیدگاهی که در بین عوام نسبت به بدنسازی و مربی بدنساز در تیم‌های ورزشی وجود دارد، افزود: این دیدگاه به ظاهر در بین عوام وجود دارد که مربی بدنساز تنها پیش از آغاز و در بین فصل می تواند نقش تاثیرگذاری در آماده سازی تیم داشته باشد. متاسفانه این باور در میان برخی مربیان نیز وجود دارد که به هیچ عنوان درست نیست.

وی افزود: من به عنوان یک مربی بدنساز باید بگویم نقش مربی بدنساز در کوران مسابقات لیگ بسیار پررنگ تر از هر زمان دیگری است. البته منظورم این نیست که نقش بدنسازی پیش از آغاز فصل مهم نیست. آماده سازی پیش از آغاز فصل به مانند اندوخته و ذخیره‌ای است که تا پایان فصل به یک تیم کمک می کنند. درست شبیه باک بنزین ماشینی که باید پر باشد تا ماشین بتواند مسیر را بدون مشکل طی کند.

مربی بدنساز تیم ذوب آهن خاطر نشان کرد: در زمان برگزاری مسابقات لیگ برتر مهمترین نقش مربی بدنساز رعایت حجم و شدت تمرینات، ریکاوری و احیای مجدد، بازسازی ذخایر انرژی از دست رفته و ... است. اینها نقش مربی بدنساز است که باید کنترل شود اما در کشور ما به این موضوع توجهی نمی شود و بسیار کمرنگ است و شاید بهتر است بگویم بی رنگ است.

"شرایط بدنی تیم ذوب آهن را چطور می بینید؟"، امینی زاد در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر گفت: این سئوال را اگر بخواهم از دیدگاه استانداردهای فوتبال نگاه کنم. اگر از 100 بخواهم نمره بدهم به این بازیکنان 20 می دهم ولی اگر بخواهیم دقیق بگویم باید ابتدا آنها تست کنم و بعد بگویم شرایط بدنی شان چگونه است.

وی افزود: اگر بخواهم تیم را از نظر بدنی به 100 برسانم باید دامنه اختیاراتم افزایش پیدا کند و بیشتر از چیزی باشد که فعلا هست. باید نسبت به کار من اعتماد بیشتر شود. زمان شروع لیگ باید روی یکسری مسائل تخصصی که مربوط به حیطه کاری من است باید با اعتماد بیشتری تمرکز شود. تیم باید در اختیارم باشد که متاسفانه اینطور نیست.

امینی زاد خاطرنشان کرد: اگر در لیگ ایران بخواهم امتیاز بدهم از نظر بدنی تیم ذوب آهن در بین 18 تیم لیگ برتری اگر اول نباشیم قطعا جز سه تیم برتر هستیم، البته با استانداردها خیلی فاصله داریم که این برمی گردد به نوع تفکرات من در این مجموعه‌ای که به عنوان مربی بدنساز در کنارشان هستم.

وی در این خصوص افزود: گاهی اوقات سرمربی تیم به بدنسازش اعتقاد، اعتماد و باور دارد و زمان بیشتری را به او می سپارد تا تیم را از نظر بدنی آماده کند اما هستند مربیانی که طبق نظر خود و با این دیدگاه که بهتر از بدنساز تیم می دانند، خودشان برنامه ریزی می کنند و یک زمان خاص را به مربی بدنساز تیم می دهند که من مربی بدنساز تنها در آن زمان می توانم تیم را آنطور که می خواهم البته زیر نظر مربی بدنساز آماده کنم. در آن زمان اندک باید اصولی را رعایت کنم که حداقل یک گام به استانداری که هست نزدیک شوم و هیچ وقت نمی توانم به آن نقطه استاندارد برسم.

مربی بدنساز تیم ذوب آهن یادآور شد: من پیش از این با تیم‌های بسکتبال و هندبال باشگاه ذوب آهن کار کرده‌ام. در آن تیم‌ها حیطه اختیارات من خیلی بیشتر بود. من حتی در تیم ملی هندبال طی 6 تا 7 سال با رده‌های سنی مختلف کار کرده‌ام هم در آسیایی و داخلی و تجربه کار با مربی داخلی و خارجی را دارم. در آنجا موفق‌تر بودم چون حیطه کاریم بیشتر بود.

وی تصریح کرد: در تیم ملی هندبال با یک مربی یوگسلاو کار می کردم که این مربی هر زمان که من می خواستم چون به کارم اعتماد داشت تیم را در اختیارم می گذاشت. تیم ما خیلی خوب کار کرد و در آسیا نتایج خوبی گرفت. هر کسی که آن تیم را می دید معتقد بود تیم ما از نظر بدنی شرایط خوبی دارد اما متاسفانه در فوتبال شرایط اینگونه نیست و نگاهها به بدنسازی متفاوت با دیگر باشگاه‌هاست.

کد خبر 1288818

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha