۲۷ فروردین ۱۳۹۰، ۱۹:۲۳

مشایی:

جهانی سازی محکوم به شکست است/ تغییر مبارک برای همه مبارک است

جهانی سازی محکوم به شکست است/ تغییر مبارک برای همه مبارک است

رئیس دفتر رئیس جمهور در نشست هم اندیشی مرکز ملی جهانی شدن و رسانه ها با بیان اینکه به جای انحلال سازمان ملل باید آن را تاسیس کنیم زیرا هنوز سازمان ملل تاسیس نشده گفت: جهانی سازی محکوم به شکست و جهانی شدن محکوم به پیروزی است.

به گزارش خبرنگار مهر، در این نشست که امروز شنبه با حضور جمعی از مدیران مسئول خبرگزاری ها و مطبوعات کشور در باشگاه ورزشی ، فرهنگی ریاست جمهوری برگزار شد اسفندیار رحیم مشایی طی سخنانی با تاکید بر اینکه جهان کوچک نمی شود بلکه آنچه که در حال وقوع است بزرگ شدن انسان است گفت: پدیده جهانی شدن یک پدیده قطعی است و باید همه قوا برای این منظور تجهیز شوند.

وی یکی از آثار عینی جهانی شدن را توسعه ارتباطات عنوان کرد و ادامه داد:  فردا یعنی تاثیرگذاری و تاثیرپذیری بیشتر انسان و  دخالت بیشتر انسان در سرنوشت یکدیگر.

رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: با این شرایط کسانی از زمین بهره بیشتری دارند که مکانیزم حیات بشری را بهتر درک کرده و از تکنیک و فیزیک بیشتری برخوردار بوده و معنای جهانی شدن را بیشتر درک کنند.

رحیم مشایی تصریح کرد: اگر الان به آدمهایی که در یک روستا زندگی می کنند و از آن روستا خارج نشده توجه کنیم می بینیم که درک محدودی از جهانی شدن دارند.

وی با طرح این سوال که چه کسی آینده را بهتر می فهمد؛ آنانی که امروز را بهتر درک کرده باشند. ( آن مبانی توحیدی در زمین ممکن است اثر جدی از جهت مصادیق بروز و ظهور نداشته باشد) یا آنهایی که زمین را بهتر می شناسند و معادله زمین و انسان را بهتر درک می کنند جهانی شدن را بهتر دریافت می کنند.

رحیم مشایی تصریح کرد: در کنار اندیشه های بلند و عمیق فلسفی در شرق، آنهایی که روند حرکت جهانی شدن انسان را بیشتر درک کردند در غرب بودند چون آنها درک بیشتری از زمین داشتند. زیرا این افراد در کنار اندیشه های شرقی اسلامی و غربی غیر اسلامی، ماهیت واقعی انسان را درک کرده اند.

وی با بیان اینکه دریافت جهانی شدن از سوی مغرب بیشتر حس می شود گفت:  آنهایی که در زمین از امکانات بیشتری برخوردار بودند زودتر فهمیدند که انسان در حال بزرگ شدن است لذا جهانی شدن در زمین بیشتر از اینکه در شرق رخ دهد در غرب اتفاق افتاد.

رئیس دفتر رئیس جمهور علت پیشرفت های علمی در دهه ها و سده های گذشته در غرب را همین امر دانست و گفت: آنها با فهم اینکه معادله حرکت چیست و جهان به چه سمتی حرکت می کند با برنامه ریزی بهتر برای سلطه بیشتر و بهره بیشتر اقدام کردند.

وی با تاکید بر اینکه با بزرگ شدن انسان سهم او از تحولات جهانی نیز افزون خواهد شد تصریح کرد: برای دریافت بهتر جهان باید شرق و غرب عالم را در کنار هم نگه داریم.

رحیم مشایی با اشاره به سلطه مادی جهان غرب گفت: آنهایی که روند دریافتهای تجربی شان بالاتر بود دانش سلطه بر زمین را بهتر دریافتند و روند زندگی انسان بر زمین را بهتر توانستند ترسیم کنند و متوجه شدند روند زندگی به کدام طرف است.

وی ادامه داد: از قرن گذشته آنها به سمتی حرکت کرده اند که آینده را مدیریت کنند و سلطه خود را نگهدارند و آن را توسعه بدهند که از آن به جهانی سازی تعبیر می کنند.

رئیس دفتر رئیس جمهور با اعلام اینکه میان جهانی سازی و جهانی شدن تفاوت است  گفت: جهانی سازی یک جعل است یک انحراف است ولی جهانی شدن یک منطق همگانی است و حرکت به سمت زیبا شدن است.

وی گفت: ما یک پدیده جهانی شدن داریم و یک پدیده جهانی سازی که آن منطبق بر فطرت انسانی است و این یک نگاه منحرفانه برای به اسارت گرفتن انسان. این دو نگاه در برابر هم ایستاده اند و هر روز مصافشان جدی تر می شود.

رحیم مشایی با اعلام این که جهانی سازی محکوم به شکست و جهانی شدن محکوم به پیروزی است تصریح کرد: کار ما مدیریت باز کردن مسیر جهانی شدن و بستن راه برای آن جریان مزاحم انسانی است.

وی ادامه داد: جهانی شدن تضمین کننده منافع همگان است ولی جریان جهانی سازی برخلاف منافع عمومی است.

مشایی تنها ایراد موجود را بهره مندی جریان جهانی سازی از فرصتهای بوجود آمده در گذشته و البته رو به تنزل دانست.

وی با اشاره به پیش دستی قدرتهای بزرگ در مصادره کردن، فکر تاسیس سازمان ملل و اعمال سلطه از طریق آن گفت: ما به جای اینکه سازمان ملل را منحل کنیم باید آن را تاسیس کنیم زیرا هنوز سازمان ملل تاسیس نشده است.

رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: مرکز جهانی شدن را یک مرکز سبک طراحی کرده ایم تا صرفا از طریق الحاق اندیشه های ناب که در منطق مرام و مذهب و مکتب ماست فرصتی برای همفکری و تعامل برای ابلاغ و نشر افکار بلندی که منافع همگانی در آنست فراهم شود.

وی ادامه داد: ما دنبال این هستیم که یک حلقه تعامل با نخبگان سرزمین مان باشیم تا افراد بلندقدم در زیر این سقف قدمهای بلندتری برای جهانی شدن بردارند.

رحیم مشایی با اشاره به تحولات اخیر در منطقه گفت: در تحلیل مسائل مناطق منطقه باید توجه داشته باشیم که حرکت خودجوش مردمی یک مقوله است ولی تردید نباید داشت که در این میان آمریکا نیز حرکتهای جدی دارد. ضمن اینکه این تحولات پیچیدگی های زیادی دارد.

وی درباره وضعیت قذافی در لیبی گفت: آمریکایی ها سالهاست که خواهان تغییرات در منطقه هستند. تغییر مبارک برای همگان مبارک است حتی برای آمریکاییها. تمام تحولات منطقه در نهایت به نفع مردم و به نفع همگان است.

رئیس دفتر رئیس جمهور با اعلام اینکه آمریکایی می خواهند بر موج سوار شوند گفت: امروز عرصه رسانه برای همه اهمیت دارد و هنوز همه قلمها در این عرصه به درستی فعال نیست.

وی با تاکید بر این که حساسیتهای ملی را باید افزایش دهیم ادامه داد: اندیشه های بلندی می توانند در این باره بنگارند و سهم شهر و ادبیات ما در این جریان کم است.

رحیم مشایی تاکید کرد: باید نشان دهیم این مسیر در جهت آب است و دست یافتنی است. باید این ادبیات را در منطقه گسترش دهیم که ما در کنار هم هستیم و سرنوشت مشترک داریم.

به گفته وی، دستیابی به این نقطه که حق وتویی در جهان وجود نداشته باشد نزدیک است.

محمدی زاده معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد نیز طی سخنانی بر اهمیت نقش و جایگاه رسانه ها در روز جهانی شدن و مقابله با پدیده جعلی جهانی سازی تاکید کرد.

کد خبر 1290279

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha