به گزارش خبرنگار مهر، سلیم غفوری در نشست دانشجویی بررسی تحولات منطقه که در خبرگزاری مهر برگزار شد پیروزی حزب الله در جنگ سی و سه روزه را بعنوان عاملی مهم در بیداری اسلامی مردم در کشورهای اسلامی ارزیابی و خاطرنشان کرد: پس از پیروزی حزب الله در جنگ سی و سه روزه مردم کشورهای عربی احساس کردند می توان در قبال رژیم غاصب اسرائیل پیروز شد و این پیروزی می تواند ادامه یابد.
وی قیام های مردم کشورهای منطقه را در جهت برقراری آزادی و عدالت خواهی ارزیابی کرد وگفت: مردم منطقه از آزادی کامل برخوردار نبودند به طوری که در مصر احزاب و مطبوعات نمی توانستند بصورت شاف مطالب و دیدگاه های خود را بیان کنند از سوی دیگر احزاب و تشکل های سیاسی همانند اخوان المسلمین نیز حق فعالیت نداشتند.
غفوری ادامه داد: بیداری کشورهای اسلامی پس از خیانت هایی که سران این کشورها به مردم و حمایت هایی که از رژیم صهیونیستی ابراز داشتند به اوج خود رسید ضمن آنکه بدنه نظامی این کشورها بویژه در تونس و مصر دیگر همخوانی و هماهنگی گذشته را با حاکمان نداشتند و این عوامل در کنار هم منجر به پیروزی مردم در تونس و مصر شد.
دبیرکل اتحادیه امت واحده خاطرنشان کرد: دوستانی که در کاروان آسیایی شرکت کرده بودند نقل می کردند سربازان مصری در آن زمان بر نادرستی سیاست های سردمداران خود صحه گذاشتند و اعلام نمودند همراه با نظام خود نیستند چرا که این نظام و سیاست های آن را قبول ندارند و دنبال جرقه ای بودند که مقابل حکومت بایستند.
وی همچنین تعامل تشکل های اسلامی با دانشجویان و خواص ایران را راهکاری مناسب برای ارتباطات هر چه بهتر دانست وافزود: نشست جوانان امت اسلامی با حضور گروههای جوانان کشورهای اسلامی با موضوع راهکارهای عملی وحدت جهان اسلام برگزار خواهد شد و در این نشست به دنبال راهکارهای عملی ایجاد وحدت در کشورهای اسلامی خواهیم بود.
غفوری با بیان اینکه پیام دانشجویان در برگزاری تجمعات علیه حاکمان ظالم در منطقه اعلام می شود اظهار داشت:این تجمعات می تواند موثر واقع شود اما برخی از امور مربوط به وزارت امور خارجه است که باید آنها ورود پیدا کنند.
وی اضافه کرد: معتقدم دستگاه دیپلماسی می تواند ازکانال هایی همچون مجمع عمومی سازمان ملل و یا کمیسیون حقوق بشر ورود پیدا کند.
وی با اشاره به لزوم دیپلماسی فعال از سوی ایران در قبال منطقه افزود: آمریکا صددرصد سیاست های دیگری در خصوص منطقه اتخاذ خواهد کرد چرا که می خواهد نسبت به گذشته فعال تر وارد شود از این رو سیاست خارجی ما نیز باید تاثیرگذاری خود را در منطقه داشته باشد.
دبیرکل اتحادیه امت واحده در ادامه سخنانش به انتقاد از سفر پادشاه اردن به ایران و برگزاری جشن جهانی نوروز پرداخت و با طرح پرسشی گفت: پادشاه اردن قصد داشت در سفر به ایران چه اقدامی بکند؟ البته هم اکنون شاهد هستیم که حکومت اردن هم با تغییرات و تحولات روبه رو است، به طوری تغییر که حتی نخست وزیر در این کشور نتوانست توقعات مردم را برآورده کند.
وی با بیان اینکه از دیپلماسی نوروزی، دیپلماسی انقلابی نشات نخواهد گرفت افزود: دیپلماسی نوروزی هیچ هم خوانی و هماهنگی با دیپلماسی انقلابی ندارد. البته بعضی از دولتمردان بر دیپلماسی انقلابی تاکید دارند اما برخی از دولتمردان به بیراهه می روند و از موضوعی همچون دیپلماسی نوروزی سخن می گویند.
غفوری با بیان اینکه بنا نداریم عملکرد دولت را زیر سوال ببریم خاطرنشان کرد: متاسفانه در دولت دهم سیاست هایی که در دولت نهم اتخاذ می شد پیگیری نشد و یا حداقل با آهنگ کمتری دنبال شد. من معتقدم که باید همان سیاست های گذشته با قوت و قدرت ادامه یابد. البته ما همواره از مواضع و دیدگاه هایی که در دولت نهم اعلام می شد حمایت می کردیم و در حال حاضر نیز اعتقاد دارم باید سیاستهای انقلابی دولت نهم در دولت دهم نیز با سرعت بیشتری ادامه یابد.
وی در پایان با بیان اینکه تحولات منطق با توجه به شرایط کنونی در بدترین حالت هم به نفع محور مقومت در منطقه خواهد بود اضافه کرد: سیاست های مخالفان در کشورهای منطقه هیچگاه هم طراز با حاکمان و روسای جمهور در این کشورها نبوده و نیست، چرا که به عنوان نمونه هیچگاه نمی توان نگاه و عملکرد چهرهای مانند البرادعی که به عنوان فردی غرب گرا و نزدیک به آمریکا در مصر است را همسو با خیانت های مبارک ارزیابی کرد.
نظر شما