پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۵ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۵:۰۰

سوء مصرف مواد مخدر از رفتارهای خطرساز دوره نوجوانی است

سوء مصرف مواد مخدر از رفتارهای خطرساز دوره نوجوانی است

یک پژوهشگر حوزه اعتیاد گفت: خودکشی، خشونت، سوء مصرف مواد و الکل از جمله رفتارهای خطرساز در دوره نوجوانی هستند که سالانه یک میلیون نفر از نوجوانان در سراسر جهان،‌ جان خود را به دلایل فوق از دست می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، ایرج اسماعیلی در نشست علمی پژوهشی که با عنوان «سوء مصرف مواد در نوجوانان و عوامل خانوادگی و محیطی مرتبط با آن» در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، گفت: نوجوانی، دورة گذار و تکامل است که یکباره با بلوغ آغاز می‌شود و تدریجاً به جوانی می‌انجامد و این دوره از دیرباز مورد توجه علما و سیاستگذاران بوده است؛ چرا که این دوره نوجوان را در معرض رفتارهای خطرسازی که تاثیر جدی و منفی بر سلامت وی دارد، قرار می‌د‌هد.

وی در ادامه، خودکشی، خشونت، سوء مصرف مواد و الکل را از جمله رفتارهای خطرساز در دوره نوجوانی برشمرد که سالانه یک میلیون نفر از نوجوانان در سراسر جهان،‌ جان خود را به دلایل فوق از دست می‌دهند.

این پژوهشگر اعتیاد اظهار داشت: پژوهشی در این زمینه بین 106 نفر از نوجوانان بزهکار کانون اصلاح و تربیت و 107 نفر از افراد گروه غیر بزهکار در سال 88 با هدف بررسی سوء مصرف مواد در نوجوانان و عوامل خانوادگی و تحصیلی و محیطی مرتبط با آن انجام شد.

اسماعیلی با اشاره به یافته‌های این پژوهش گفت: طبق یافته‌های این پژوهش، مورد تمسخر واقع شدن، تبعیض بین دانش‌‌آموزان، مورد فحاشی واقع‌شدن، بیرون شدن از کلاس و کتک زدن آنان، تجدید در چند درس، سابقه مردودی، سابقه سوء مصرف مواد در خانواده، از عوامل مهم در گرایش نوجوانان به بزهکاری و اعتیاد است.

وی افزود: با توجه به عوامل متعدد فوق که در گرایش اعتیاد نوجوانان موثرند، عوامل خانوادگی و تحصیلی می‌توانند هم به‌عنوان عامل بازدارنده و هم عامل پیش‌برنده در این زمینه مطرح باشند و خانواده‌ها باید به این مسئله توجه کافی توجه داشته باشند.

اسماعیلی یادآور شد: سو مصرف مواد یک بیماری مزمن است و از مواردی که امروزه با آن مواجهیم تغییر الگوی سنی مصرف مواد به سمت سنین نوجوانی است به‌نحوی که اکثر قربانیان در سنین نوجوانی به دام اعتیاد گرفتار می‌شوند و متأسفانه، اطلاعات محدودی در مورد سوء مصرف مواد در نوجوانان ایرانی در دسترس است و جای پژوهش‌های مرتبط با سوء مصرف مواد در ایران خالی است.

کد خبر 1297189

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha