به گزارش خبرنگار مهر، مسعود براتی در نشست خبری تشکل های دانشجویی که به مناسبت سالروز صدور فرمان هشت ماده ای مقام معظم رهبری در خصوص مفاسد اقتصادی برگزار شد گفت: پیام هشت ماده ای مقام معظم رهبری به قوا بسیار مهم بود و لازم است روسای قوا این پیام 8 گانه را با دقت بازخوانی کرده تا بتوانند به آن عمل کنند.
وی با بیان اینکه رهبری از اواخر دهه هفتاد به شدت به مسائل پول های بادآورده و لزوم مبارزه با این جریان ها تاکید داشتند، افزود: رهبری این تاکید را در پیامی به دانشجویان در سال 81 داشتند و عنوان کردند از برخورد با مفاسد اقتصادی راضی نیستند و لذا جریان دانشجویی را مخاطب اصلی مبارزه با مفاسد قرار دادند.
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه عدالت از نظر بسیاری از بزرگان اصلی ترین محور حکومت اسلامی است، خاطر نشان کرد: مفاسد اقتصادی با عدالت اجتماعی پیوند مستقیمی دارد و لذا با توجه به نامگذاری امسال به سال جهاد اقتصادی مطمئنا این عنوان دارای ابعاد مختلفی است اما همواره واژه جهاد در نسبت با دشمن تعریف می شود.
وی افزود: هم اکنون دارای دشمنان داخلی و خارجی بسیاری هستیم و یکی از موانع رشد اقتصادی مفاسد اقتصادی است.
براتی با بیان اینکه وضعیت فعلی بسیار برای مبارزه با هرگونه مفاسد اقتصادی آماده است افزود: باید دقت کنیم مبارزه با مفاسد اقتصادی ابزاری سیاسی نیست و عدالت و عمل عادلانه شرط اصلی در این موضوع است و اینکه گروهی را متهم کنیم و گروهی را که اقدامات مفسدانه بسیاری انجام داده اند نادیده بگیریم در تضاد با عدالت است.
وی ادامه داد: گفتمان سازی بسیار مهم است و شاهد بودیم که در گذشته بسیاری به این موضوع اعتقاد نداشتند اما در این دوره گفتمان مبارزه با مفاسد گفتمان غالبی است و علاوه براین موضوع باید سعی کنیم موارد دیگر را دنبال کنیم.
این فعال دانشجویی اضافه کرد: باید سعی کنیم از حواشی اجتناب و مواردی را پیگیری کنیم که به الگویی برای مبارزه با عدالتخواهی تبدیل شود. موضوع زمین خواری و افرادی که در این موضوع فعالیت دارند از مهمترین مباحث مبارزه با مفاسد است. در مقابله با این موضوع موفق نبوده ایم و باید سعی کنیم فعالیت بیشتری انجام دهیم.
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی تاکید کرد: موضوع دیگر بحث معوقات بانکی است و می بینیم که بسیاری از افراد با استفاده از رانت های سیاسی و دریافت وام های کلان مفاسد بسیاری انجام داده اند اما هم اکنون حاضر به پس دادن این پول ها نیستند و لازم است بانک مرکزی و قوه قضائیه و وزارت اقتصاد به عنوان سه نهاد مهم به صورت جدی وارد موضوع شوند.
براتی خاطرنشان کرد: مردم محور بودن نیز بسیار مهم است چرا که نهادهای بسیاری در بعد از انقلاب اسلامی بوجود آمده است که در ارتباط مستقیم با مردم مستضعف بوده اما اقدام جدی در راستای رفع فقر مردم مستضعف انجام نداده است که نمونه بارز آن بنیاد مستضعفان است.
وی تاکید کرد: تنها نهادی که می تواند از آنها پرسشگری کند جنبش دانشجویی است تا هم شفافیت در عملکرد آنها انجام شود و اگر نقصی وجود دارد برطرف شود.
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی خاطرنشان کرد: امر به معروف و نهی از منکر از زیر ساخت های مهم مبارزه با مفاسد اقتصادی است که در اصل 8 قانون اساسی بر آن تاکید شده است. اما شاهدیم که بعد از گذشت 32 سال تا به حال سازوکار قانونی برای اجرای این اصل تدوین نشده است و نهادهای متولی اقدامی انجام نداده اند.
براتی ادامه داد: در چند ماه گذشته اخباری مبنی بر تهیه پیش نویس این موضوع در کمیسیون شوراهای مجلس به دست ما رسیده است که امیدواریم این تلاش ها به ثمر برسد.
نظر شما