۷ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۸:۲۰

در گفتگو با مهر تأکید شد: کتابهای دینی اسیر تکرار/ کمبود محقق و مؤلف در حوزه کتابهای دینی

در گفتگو با مهر تأکید شد: کتابهای دینی اسیر تکرار/ کمبود محقق و مؤلف در حوزه کتابهای دینی

مدیرعامل انتشارات دینی ناس با تأکید بر کمبود مؤلف و محقق در حوزه کتابهای دینی و استقبال اندک از این حوزه گفت: نوآوری از ضرورتهایی است که باید در این حوزه مورد توجه قرار گیرد اما متأسفانه مورد غفلت قرار گرفته و تکرار در کتابهای دینی به کرات مشاهده می‌شود.

محمد شب‌زنده دار مدیرعامل انتشارات دینی ناس در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با جایگاه کتاب دینی در بازار نشر امروز اظهار داشت: طی چند سال اخیر از زمانی که یارانه های کاغذ برداشته شده، کتابهای دینی از نظر بازار فروش افت کرده، قیمتها بالا رفته و خریدارانی که قشر متوسط رو به ضعیف هستند از قدرت خرید کمتری برخوردار هستند، در نتیجه فروش کتاب  کاهش چشمگیری یافته است.

وی افزود: ضعف عمده کمبود مؤلفین، محققین و نویسندگان این حوزه است. نوآوری از ضرورتهایی است که باید در این حوزه مورد توجه قرار گیرد اما متأسفانه مورد غفلت قرار گرفته و تکرار در کتابهای دینی به کرات مشاهده می شود. از این رو کار جدیدی صورت نمی گیرد و اگر هم کارهای جدیدی صورت بگیرد استقبال بسیار اندکی از آن می شود و برگشت سرمایه صورت نمی گیرد.

مدیرعامل انتشارات ناس گفت: حوزه پژوهش با کمبود اشخاص رو به رو است، کسانی که وارد حوزه های دینی می شوند از نسل جدید نیستند و بیشتر از نسل قدیم هستند و حتی بسیاری از این افراد نیز درگیر کارهای اجرایی شده اند.

محمد شب زنده دار مدیرعامل انتشارات ناس در ادامه تأکید کرد: یکی از ضعفهای عرصه کتاب دینی مسئله پخش و توزیع است، در این عرصه پخش قوی وجود ندارد که این امر در کنار مسائل اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی که گرایش به سمت کتاب دینی را کم کرده خود از جمله ضعفهای عمده محسوب می شود.

مدیرعامل انتشارات ناس یادآور شد: در حوزه کتاب دینی نیز چون بسیاری از حوزه های دیگر مسئله عرضه و تقاضا مطرح است. وقتی جامعه کتاب خاصی را طلب می کند ناشر نیز بدنبال آن می رود. در یک دوره ای رمانهای تاریخی در بازار نشر به شدت رواج داشت.

وی تأکید کرد: اگر جامعه به سمت این نوع کتابها گرایش داشته باشند، مؤلف، ناشر و مترجم برای تولید کتاب دینی دلگرم می شوند. متأسفانه در بازار نشر کنونی نه تنها در حوزه دینی بلکه در هیچ حوزه ای مؤلف  و یا مترجم تنها از طریق قلم امرار معاش نمی کند، اگر شرایطی فراهم می شد که آنها اطمینان حاصل می کردند می توانند از طریق قلم خود امرار معاش کنند، شاهد تغییرات بزرگی بودیم.

کد خبر 1298391

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha