به گزارش خبرنگار مهر، در برنامه پنجم توسعه برای تولید روزانه یک میلیارد متر مکعب گاز طبیعی و پنج میلیون بشکه نفت خام باید با سرمایه گذاری 40 میلیارد دلاری بیش از 2 هزار و 400 چاه جدید حفاری شود.
در حال حاضر بیش از 80 دستگاه حفاری خشکی و دریایی در ناوگان حفاری نفت و گاز ایران مشغول به کار بوده است که پیش بینی می شود تا پایان سالجاری تعداد دکلهای حفاری از مرز یکصد دستگاه فراتر رود.
در همین حال برای نخستین بار متخصصان صنعت نفت در اقدامی جدید و ابداعی و با ایجاد تغییرات گسترده، دکل حفاری خشکی را در آبهای خلیج فارس مستقر و از آن برای حفاری چاههای دریایی استفاده کرده اند.
این دستگاه حفاری برای نخستین بار توسط کارشناسان شرکت نفت فلات قاره ایران در صنعت حفاری جهان ساخته شده که این اقدام در صنعت حفاری جهان بینظیر است.
این دستگاه توسط متخصصان داخلی برای استقرار دکل حفاری خشکی 18 قدر شرکت ملی حفاری به کار گرفته شد ضمن آنکه از این دستگاه به منظور انجام عملیات تعمیر چاههای سکوی میدان نفتی رسالت و پس از آن در سکوی سلمان برای افزایش تولید نفت و گاز در این میادین مستقر شده است.
تمامی مراحل مطالعاتی، طراحی و ساخت این دستگاه توسط کارشناسان شرکت نفت فلات قاره انجام شده است و با تبدیل دکل خشکی به دکل دریایی، صرفهجویی ارزی چشمگیری نصیب اقتصاد کشور خواهد شد.
در حال حاضر اجاره روزانه دکل حفاری خشکی، روزانه حدود 30 هزار دلار و اجاره دکل حفاری دریایی، روزانه حدود 160 هزار دلار است که با ساخت این دستگاه با هزینه بسیار ناچیز، از انجام این هزینهها جلوگیری به عمل میآید.
محمود زیرکچیانزاده مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره پیشتر اعلام کرده بود: پیش بینی می شود با به کارگیری این دستگاه حفاری تولید روزانه میدان سلمان هشت تا 10 هزار بشکه افزایش می یابد.
نظر شما