به گزارش خبرنگاراقتصادي "مهر" ، توليد و مصرف نامناسب گندم دركشور موجب ضايعات 30 درصدي اين محصول شده است كه عمده ضايعات اين بخش مربوط به نداشتن سيلوي مناسب دركشوراست .
براساس اين گزارش ضايعات نان در كشور سالانه معادل 300 ميليون دلار است كه بيشتربه دليل نامرغوب بودن گندم و آرد است و اين در حالي است كه مسوولان وزارت جهاد كشاورزي هر ساله بر بالارفتن كميت گندم تاكيد فراواني دارند .
بررسي ها نشان مي دهد با توجه به سهم بالاي مصرف گندم در سبد غذايي خانوار ايراني حدود 15 ميليون خانوارايراني روزانه معادل 10 هزار تن نان را هدرمي دهند .
چندي پيش وزير بازرگاني اعلام كرده بود كه توليد كمي گندم در ايران ازنظر اقتصادي مقرون به صرفه نيست به طوري كه براي توليد هرتن گندم در ايران حدود 240 دلارهزينه مي شود و اين درحالي است كه قيمت گندم وارداتي با 100دلار ارزانتر در هر تن ، 140 دلار تمام مي شود .
براساس آمارموجود بيشترين ضايعات نان 9/19 درصد مربوط به نان باگت وكمترين آن 10 درصد مربوط به نان تافتون است اين درحالي است كه نان نواري با 3/11 درصد ، بربري ، لواش و سنگك معادل 4/16تا 7/16 درصد ضايعات را به خود اختصاص داده اند.
اين گزارش مي افزايد : به استثناي تهران درسايرشهرها بيشترين ضايعات نان مربوط به نان نواري با 3/29 درصد است .
مطالعات حاكي از آن است كه با آسياب كردن گندم ، سبوس آن كه محتوي بيش از80 درصد عناصرمعدني مفيد است دورريخته مي شود و آرد سفيد بدون بارغذايي تبديل به نان مي شود .
با توجه به اينكه چندي پيش مسوولان وزارت بازرگاني طرح غني سازي آرد را مطرح كردند ، بهتر است براي اجراي اين طرح و هزينه بر بودن آن در نحوه توليد كيفي گندم و آسياب كردن آن تجديد نظر گردد.
بررسي ها نشان مي دهد ضايعات گندم در كشور بيش از 30 درصد است .
کد خبر 130018
نظر شما