پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۷:۳۳

وزیر بازرگانی عنوان کرد:

سهم بیش از 50 درصدی بخش خدمات در ارزش افزوده

سهم بیش از 50 درصدی بخش خدمات در ارزش افزوده

نشست هفته جاری کمیته توسعه تجارت خارجی با حضور وزیر بازرگانی، به واکاوی نرخ رشد خدمات و نقش مهمی که در مبانی نظری اقتصاد کلان و رشد و توسعه اقتصادی کشور ایفا می‎کند، اختصاص یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این نشست که همچون جلسات قبل با مشارکت نمایندگان دستگاه‎ها و وزارتخانه‎های عضو کمیته توسعه صادرات برگزار شد، مهدی غضنفری اظهار داشت: سهم فعالیت‎های خدماتی در ایجاد ارزش افزوده در سال 86، معادل 51.4 درصد بوده است.

وی با استناد به آمارهای موجود نیز افزود: بخش خدمات در سال 1385 بیشترین سهم از تولید ناخالص داخلی معادل 57.6 درصد را به خود اختصاص داده و ارزش افزوده آن 6.5 درصد رشد داشته است.
 
به گفته غضنفری، از سال 1338 تاکنون بخش خدمات به طور متوسط سهمی حدود 48.9 درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده که بیانگر بالاتر بودن سهم بخش خدمات از سایر بخش‌های اقتصادی کشور می‎باشد.
 
وزیر بازرگانی گفت: با توجه به تجربه کشورهای در حال توسعه، تازه صنعتی‎شده و فرا‌صنعتی بخش خدمات یکی از اصلی‌ترین بخش‌های اقتصادی است که به دلیل فراهم نبودن بستر لازم برای رشد شتابان اقتصادهای ملی، از یک سو موجب توسعه علم و فناوری و از سوی دیگر سبب تجمیع و انباشت مهارت‌ها و سرمایه‌های انسانی گردیده و در نهایت به عنوان موتور رشد سایر بخش‌های اقتصادی عمل می‌نماید.
 
وزیر بازرگانی یکی از ویژگی‌های اقتصاد‌های توسعه‌یافته را گسترش و پیچیدگی فعالیت‌ها و زیربخش‌های خدمات و سهم قابل توجه آن در رشد اقتصادی و توسعه اقتصاد ملی‌ دانست وافزود: بخش خدمات عامل اصلی تحولات کنونی اقتصاد بین‌الملل و گذار از اقتصاد صنعتی به اقتصاد فرا صنعتی محسوب می‎شود.
 
غضنفری سپس دربخش دیگری از سخنان خود ادغام دو وزارتخانه بازرگانی و صنایع و معادن را مورد توجه قرار داد و گفت: باید در شرایط ادغام صادرات غیرنفتی به یک موضوع محوری‎تر تبدیل شود و خدمات بازرگانی قوی‎تر از شرایط قبلی عمل کند.
 
همچنین دراین جلسه، کارشناسان معاونت برنامه‎ریزی و امور اقتصادی وزارت بازرگانی گزارشی تحت عنوان رشد بخش خدمات و بازرگانی ارائه کردند که محورهای گوناگون آن به بحث و بررسی گذاشته شد.
 
اهمیت، تحلیل روند ارزش افزوده بخش خدمات و محاسبه رشد بخش خدمات و بازرگانی و اقدامات انجام‎شده سه محور اصلی این گزارش را دربر می‎گیرد.
 
در این گزارش با استناد به پژوهش‎های صورت‎گرفته، آمده است: رابطه معنادار و مثبتی میان رشد سهم بخش خدمات از تولید ناخالص داخلی و تعداد شاغلان این بخش از کل جمعیت با سطح توسعه یافتگی کشورهای مختلف وجود دارد.
 
در پایان مقرر شد در نشست هفته آینده کمیته توسعه تجارت خارجی، گزارش نهایی رشد بخش بازرگانی به عنوان یکی از زیربخش‎های مهم خدمات بازرگانی ارائه شود.
کد خبر 1302186

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha