به گزارش خبرنگار مهر، نشست مطبوعاتی چهارمین جشنواره بین المللی فیلم پلیس امروز دوشنبه 12 فروردینماه با حضور علی سلطانی دبیر و سعید الهی قائم مقام این نشست مطبوعاتی چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم پلیس و جمعی از اهالی رسانه در موسسه ناجی هنر برگزار شد.
در ابتدای این نشست علی سلطانی دبیر جشنواره فیلم پلیس با تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام فاطمیه (س) عنوان کرد: شعار این دوره از جشنواره بحث پلیس نما و پیشگیری اجتماعی است. ما در کشوری هستیم که جشنوارههای موضوعی زیاد برگزار میشود ولی آنچه که مطرح است توانمندیهای چنین رویدادهایی است.
وی افزود: بحث انسان و محوریت انسان در شعاری که عنوان کردم برای جشنواره پلیس در نظر گرفته شده است. در حوزه سینما به عنوان رسانهای قدرتمند وجود انسان، کاستیها، آرمانها و آرزوهای او و مواردی که در علوم اجتماعی مطرح میشود جدایی ناپذیر است. در سازمانهایی مانند پلیس هم محل بروز و ظهور نهایتاً انسان است.
سلطانی ادامه داد: رفتارهایی در جامعه از وجود انسان نشات میگیرد و این با توجه به قابلیت و تاثیری است که از جامعه میگیرد. آنچه در حوزه انسانی شکل میگیرد نمیتواند خارج از قاعده انسانی باشد.
دبیر چهارمین جشنواره فیلم پلیس در ادامه عنوان کرد: سه انتظار از مسایل سینمایی در حوزه جشنواره پلیس مد نظر قرار میگیرد که یکی از آنها روابط علت و معلول است تا از طریق آن جشنواره پلیس را پیدا کنیم. هنرمندان افرادی هستند که عنصر خلاقیت و حساسیت صفت آنها محسوب میشود و این ویژگی است که آنها را از دیگر افراد جامعه جدا میکند.
وی افزود: هنرمندان با توجه به حساسیت و خلاقیتی که دارند و توجه به مشکلات و مسایلی که در جامعه وجود دارد میتوانند با تولید اثر مسایل را به خوبی بازگو کنند و این انتظاری است که از حوزه سینما میرود. بحث تاثیربخشی رفتارهای اجتماعی یکی دیگر از انتظارات از مسایل سینمایی است.
سلطانی ادامه داد: حوزه سینما نسبت به دیگر رسانهها از عمق بیشتری برخوردار است در نتیجه تاثیر بیشتری دارد و همیشه از این رسانه مخاطبین استقبال میکنند. ما در بحث سینما باید بحث امنیت اجتماعی را مطرح کنیم تا بر این تاثیرگذاری بیافزاییم.
وی در ادامه تاکید کرد: یکی از اقدامات موثر در حوزه فرهنگ جلب حمایت از اهل هنر برای پرداختن به موضوعاتی است که نتایج و نکات مثبتی به همراه دارد. جشنواره پلیس میتواند نقطه شروعی باشد تا ما به سراغ چنین مباحثی برویم. تمام حضورها و حرکتها در 10سال گذشته در موسسه ناجی هنر به دنبال همین هدفها بوده تا رفتارهای اجتماعی را درست مهندسی کنیم. ما میخواهیم بخش مغفول جامعه که اعم از بدیها، کج رویها و ... است را با استفاده از ابزار سینما به نمایش بکشیم.
سلطانی درباره برگزاری این دوره از جشنواره پلیس عنوان کرد: این رویداد بینالمللی از 11 تا 14 تیرماه در سالنهای سینمایی تهران برگزار میشود.
سعید الهی قائم مقام دبیر جشنواره افزود: مشاور ارتباطات این دوره از جشنواره آقای کامران ملکی هستند که هم اکنون در سفر میباشند و امیدوارم در جلسات بعدی در خدمت ایشان باشیم. گام اول این جشنواره معرفی آسیبهای اجتماعی، دوره سوم نمایش آسیبهای اجتماعی و این دوره پیشگیری اجتماعی است.
وی ادامه داد: این جشنواره همزمان با ایام شعبانیه در بخشهای مختلفی همچون فیلمهای بلند سینمایی، مستند، کوتاه و ویدئویی، فیلمنامه و ... برگزار میشود. قصد داریم در فهرست هیئتهای انتخاب و داوری از همه هنرمندان فعال این عرصه دعوت به عمل آوریم. تمام آثاری که بعد از جشنواره دوره سوم تولید شدهاند اجازه دارند در این دوره شرکت کرده و فرم فراخوان را پر کنند. امیدوارم این دوره جشنواره که با شعار پیشگیری اجتماعی است پربارتر برگزار شود.
سلطانی دبیر جشنواره در ارتباط با نمایش پلیس خاکستری در آثار سینمایی گفت: متولی امور سینمایی ما نیستیم این سئوالی است که شما باید از آقای سجادپور بپرسید. تمام فیلمها که به نمایش پلیس میپردازند باید چارچوبی را رعایت کنند. پلیس نماد حاکمیت است به همین دلیل یک چارچوب و قاعده بازی دارد و ما باید آن را بپذیرفته و به آن عمل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما هیچ مشکلی با نمایش پلیس خاکستری و رفتارهای منفی و ناهمگون نداریم اما باید در کنار آن دچار خودزنی نشویم. نمایش پلیس فاسد برای ما مشکلی ندارد اما نمیتوانیم سازمان پلیس را در فیلم زیر سوال ببریم.
سلطانی در پایان تاکید کرد: ما برای تولیدات با توجه به اهداف جشنواره برنامه ریزی کردیم و سعی داریم مسایل جامعه و اجتماع را آن طور که نمود دارد مطرح کنیم. ما بخشی از یک سیستم اجرایی هستیم و با حضور هنرمندان و رسانهها است که این نیاز و اهداف ما به ثمر میرسد.
نظر شما