به گزارش خبرگزاری مهر، یونس عالی پور در جلسه پایش تجارت خارجی قم با اشاره به سهم بخش صادرات استان در سال 89، بیان داشت: در سال گذشته 61 درصد صادرات استان قم فقط به کشور عراق انجام شده و از این رو، این کشور اولین شریک تجاری قم بوده و سهم بسزایی در جذب کالاهای ایرانی داشته است.
وی با اشاره به مشترکات فرهنگی دو کشور تصریح کرد: وجود طولانی ترین مرز مشترک و لزوم بازسازی کشور عراق، آن کشور را به اصلی ترین مشتری کالاهای ایرانی تبدیل کرده است.
عالی پور افزود: در سال گذشته از 148 میلیون و 585 هزار دلار صادرات استان، 89 میلیون 899 هزار دلار آن، به کشور عراق بوده که 61 درصد از کل صادرات استان را به خود اختصاص داده است.
وی از افغانستان به عنوان دومین بازار کالاهای قمی نام برد و گفت: در سال 89 صادرات استان قم به افغانستان بالغ بر 19 میلیون و 399 هزار دلار بوده که 13 درصد از صادرات استان به این کشور انجام شده است.
74 درصد صادرات قم به بازار کشورهای عراق و افغانستان
رئیس سازمان بازرگانی استان قم اظهار داشت: 92 درصد صادرات استان قم با ارزش تقریبی 137 میلیون و 194 هزار دلار به 10کشور عراق، افغانستان، امارات متحده عربی، آذربایجان، کونگو، ازبکستان، هنگ کنگ، ترکمنستان، ترکیه و ژاپن صورت گرفته و 74 درصد صادرات قم به بازار کشورهای عراق و افغانستان بوده است.
وی سهم امارات متحده عربی از صادرات قم را 8 درصد، آذربایجان را 4 درصد و کونگو را 2 درصد عنوان کرد و افزود: سهم کشورهای هنگ کنگ، ترکمنستان، ترکیه و ژاپن نیز هرکدام در حدود یک درصد بوده است.
در سال گذشته؛ تجار قم در 49 کشور جهان حضوری فعال داشته اند
عالی پور در ادامه با اشاره به اینکه تجار قم در سال گذشته در 49 کشور جهان حضوری موفق داشته اند، عنوان نشان کرد: به حمد الله علی رغم تحریم های ایران، بازرگانان ما توانسته اند به کشورهایی چون آمریکا،آلمان، یونان، ایتالیا، فرانسه و ایرلند کالا صادرکنند.
وی بر لزوم شناسایی بازارهای جدید تاکید کرد و گفت: اگر بخواهیم در سالی که به نام جهاد اقتصادی نامگذاری شده در زمینه صادرات رشد قابل توجهی داشته باشیم باید ضمن حفظ بازارهای قدیم به شناسایی و حضور در بازارهای جدید بیندیشیم.

قم - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان بازرگانی استان قم با اشاره به صادرات 89 میلیون و 899 هزار دلاری استان به کشور عراق در سال گذشته، گفت: 61 درصد صادرات استان قم در سال گذشته به کشور عراق انجام شده است.
نظر شما