احد رضایی مدیرعامل شرکت "ویژه نشر" که در بخش بینالملل بیست و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران حضور دارد، در گفتگو با خبرنگار مهر از مهمترین کتابهایی که در این غرفه عرضه میشود، سخن گفت. وی اظهار داشت: امسال 25 هزار عنوان کتاب از نزدیک به 25 ناشر معتبر جهانی در غرفه ویژه نشر ارائه شده که این کتابها در شاخههای مختلف علوم از جمله علوم انسانی، مهندسی، پزشکی، علوم پایه، هنر، علوم اجتماعی و ... دستهبندی میشوند.
وی ادامه داد: از کتابهای عرضه شده 3 هزار و 500 عنوان از 6 ناشر بزرگ جهان عرب و به زبان عربی هستند و دیگر کتابها به زبان انگلیسی هستند که هم در سالن ارزی و هم ریالی عرضه میشوند.
این ناشر به اشاره به اینکه بزرگترین غرفه بخش بینالملل با بیشترین عناوین در اختیار "ویژه نشر" است، تاکید کرد: یکی از شاخصترین آثاری که امسال در نمایشگاه عرضه کردهایم، مجموعه 37 جلدی "ایران" است که توسط انتشارات Routledge منتشر شده و در آن از منظرهای مختلفی چون اقتصاد، فلسفه، فرهنگ، علوم اجتماعی و ... به ایران پرداخته است.
رضایی افزود: این ناشر دپارتمانی به نام ایرانشناسی دارد که در آنجا با همراهی نویسندگان و پژوهشگران مطرح به کار تحقیق و تدوین کتاب درباره ایران مشغول هستند. این مجموعه 37 جلدی قیمتی بالغ بر 2 هزار پوند دارد که در نمایشگاه کتاب و با اختصاص یارانه یک میلیون و 300 هزار تومانی به فروش میرسد و فرصت خوبی برای نهادهای مختلف است که آن را تهیه کرده و ضمن مطالعه و بررسی مجموعه نظرات خود را نیز مطرح کنند.
وی با اشاره به اینکه ویژه نشر آمادگی انعکاس نظرات و نقدهای کارشناسان ایرانی به ناشر خارجی مجموعه "ایران" را دارد، عنوان کرد: نه فقط درباره این مجموعه بلکه درباره همه کتابهایی که نمایندگی توزیع آنها در ایران را داریم، این آمادگی وجود دارد که نظرات کارشناسان داخلی را به ناشر خارجی منتقل کنیم تا آنها در چاپ های بعدی این مطالب را لحاظ و هم اینکه با نویسنده مطلب ارتباط برقرار کنند.
مدیرعامل شرکت "ویژه نشر" اضافه کرد: یکی دیگر از آثار شاخص غرفه ما "دایرهالمعارف اسلامی" است که توسط بنیاد دایرهالمعارف در ایران چاپ شده است و تاکنون دو جلد از این کتاب توسط انتشارات brill هلند به زبان انگلیسی ترجمه شده و ترجمه انگلیسی جلد سوم آن نیز به زودی منتشر میشود.
رضایی در بخش دیگر صحبتهایش در پاسخ به این پرسش که چه نقاط ضعف و قوت بارزی در برپایی این دوره از نمایشگاه نمود دارد، توضیح داد: بخشی از مشکلات ناشی از محل برپایی نمایشگاه است، ولی بخش دیگر با برنامهریزی به موقع برطرف میشود که از جمله آنها مساله تهویه هوای نمایشگاه است.
وی اشاره کرد: درباره مکان نمایشگاه بحثهای زیادی مطرح شده که به اعتقاد من، ور شدن محل نمایشگاه از مرکزیت شهر باعث میشود بخشی از بازدیدکنندگان نمایشگاه به دلیل دوری امکان بازدید نداشته باشند. مکانهایی چون تپههای عباسآباد و مجتمع امام خمینی (ره) گزینههای مناسبتری هستند و همچنین مکان قبلی نمایشگاه نیز جایگاه مناسبی است. به تازگی پادگانی در جنوب مصلی نیز تخلیه شده که پارکینگ فعلی نمایشگاه است و میتواند با ساخت ساختمانی مناسب و چند طبقه با ظرفیت کافی پارکینگ میزبان نمایشگاه کتاب باشد.
این فعال امور چاپ و نشر در پایان درباره بازدید هدفمند و غیرهدفمند افراد از نمیاشگاه کتاب توضیح داد: غیر از روزهای تعطیل که نیمی از بازدیدها هدفمند نیست، در دیگر روزها بیش از 70درصد بازدیدها هدفمند است؛ به ویژه در بخش بینالملل بازدیدها هدفمندتر است که البته این امکان هست که افراد به آن کتابهایی که مدنظر دارند، دست پیدا نکنند.
نظر شما