به گزارش خبرنگار مهر، گشایش دومین نمایشگاه سازهای ابداعی که به نمایش سازهای محمدرضا شجریان اختصاص داشت با استقبال بسیار گرم علاقمندان به موسیقی ایرانی مواجه شد و هنرمندان بسیاری از حوزه های مختلف هنر برای بازدید سازهای ابداعی استادمحمدرضا شجریان به سالن بهار خانه هنرمندان آمده بودند ؛شجریان در مصاحبه های قبلی خود گفته بود بسیاری از سازسازان فقط نجار هستند در صورتی که یک سازساز باید علاوه بر اشراف به تکنیک های نجاری با موسیقی،صدا و ساز نیزآشنا باشد ؛ برهمین اساس برخی از سازسازان معترض به این سخن شجریان دراین نمایشگاه حضور نیافتند اما غالب سازسازان برجسته از سازهای ابداعی استاد دیدن کردند.
-احمد احمدی خواننده نسل گذشته موسیقی منطقه کهکیلویه و بویراحمد و ممسنی که اغلب گمان می کردند سال های پیش درگذشته است در جشنواره موسیقی نواحی به صحنه اجرا باز خواهد گشت؛ محمد سعید اسلامی نژاد محقق و پژوهشگر موسیقی کهکیلویه و بویر احمد که یکی از قطعات ساخته احمدی را به صورت باز سازی شده در آلبوم خود منتشر کرده بود، در بخش توضیحات این آلبوم نام احمد احمدی را با پیشوند زنده یاد عنوان کرده بود و پس از مدتی یکی از اقوام این خواننده اطلاع می دهد که احمدی زنده است.
- دایره المعارف موسیقی نواحی کرمان با تعداد سه هزار صفحه که به معرفی 35 نوع ساز ، مقام های موسیقی کرمان،آیین ها و مراسم های مربوط به موسیقی نواحی اختصاص دارد آماده انتشار است و به زودی روانه بازار می شود.
- اظهار نظر شاهین فرهت در خصوص عدم توانایی ارکسترهای موسیقی ایرانی در ضبط آثار آهنگسازان و ترجیح آهنگسازان برای ضبط آثار خود در خارج از کشور بحث و نظرهای بسیاری را به همراه داشت و برخی از نوازنده های ارکستر نسبت به اینگونه اظهار نظرها معترض شدند و معتقد بودند که آهنگسازان ایرانی حتی یکبار فرصت ضبط آثار خود را در اختیار ارکسترهایی چون ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر موسیقی ملی نگذاشته اند.
- از این اعتراض تلویحی برخی از نوازندگان، بهمن مه آبادی عضو بازنشسته ارکستر سمفونیک تهران گفت که آهنگساز به عنوان صاحب اثر این حق و آزادی عمل را دارد که اثر خود را توسط هر ارکستری که مطلوب نظرش است اجرا و ضبط کند؛ اما حسن ریاحی نظردیگری داشت و عدم ضبط آثار آهنگسازان توسط ارکسترهای ایرانی را در ناتوانی نوازندگان ندانست و معتقد بود که رشته تخصصی در حوزه صدابرداری آثار موسیقی در دانشکده های موسیقی یکی دیگر از مشکلات موجود در ضبط آثار موسیقی است.
- برنامه کارگاه های پژوهشی جشنواره موسیقی گروه نوازی دانشجویان سراسر کشور که با عنوان "هویت در موسیقی معاصر ایران" مطرح است مشخص شد و طبق جدول برنامه ها کارگاه" آهنگسازی در موسیقی ایران، یک چشم انداز کلی" با حضور ساسان فاطمی ، کارگاه " تفوق بستر اجتماعی نسبت به مکتب آموزشی در درک و دریافت موسیقی و مطالعه موردی نوازندگان سازهای غربی در ایران" با حضور محمد رضا آزاده فر، کارگاه " مسئله هویت در موسیقی معاصر ایران" با حضورهومان اسعدی و کارگاه" گروه نوازی" با حضور محمدرضا فیاض برگزار می شود.
- خبر دیگر اینکه نادر مرتضی پور که این روزها به یکی از پرکارترین چهره های موسیقی ایران در حوزه رهبری ارکستر تبدیل شده است این بار قرار است به مناسبت بزرگداشت فردوسی همراه با ارکستر مجلسی نیاوران قطعه سیمرغ را که عنوان نشده اثر کیست را در حضور حمید شاه آبادی معاونت هنری وزارت ارشاد به روی صحنه ببرد.
- یکی دیگر از اخبار جالب هفته گذشته اینکه اعلام شد نخستین جشنواره وبلاگ و سایت های موسیقی به همت عده ای از روزنامه نگاران و با حمایت خانه موسیقی در تیرماه برگزار می شود این جشنواره درهشت شاخه گفتگو، گزارش، مقاله، یادداشت ، نقد ، سایت برگزیده ، وبلاگ برگزیده و عکس برپا خواهد شد.
-عبدالحسین مختاباد خواننده موسیقی ایرانی از همراهی خود با ملیحه سعیدی سرپرست گروه موسیقی نیریز برای برگزاری کنسرت در کانادا و آمریکا خبر داد، او همچنین گفته که به تازگی اثری به نام "سایه دوست" با آهنگسازی و تنظیم خودش بر روی اشعار شاعران معاصر مانند هوشنگ ابتهاج و مهرداد اوستا ساخته است که قرار است با گروه رودکی اجرا کند.
- خبر آخر اینکه آلبوم موسیقی"قطعاتی از استادان قدیم ایران" با تنظیم و سرپرستی استاد فرامرز پایور توسط انتشارات ماهور منتشر شده است این آلبوم شامل 17 آلبوم از آثار آهنگسازانی چون درویش خان ،ابوالحسن صبا، علی نقی وزیری، فرامرز پایور، حسین هنگ آفرین، موسی معروفی، حبیب سماعی، علی اکبر شهنازی، مرتضی نی داوود است.
نظر شما