۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۶:۰۴

گزارش مهر/

بقایی مدعی ارتباط خوب با رسانه‌ها/ حواشی را کم کردیم!

بقایی مدعی ارتباط خوب با رسانه‌ها/ حواشی را کم کردیم!

رئیس سازمان میراث فرهنگی در حالی مدعی بی حاشیه بودن این سازمان، تلاشش برای سیاسی نشدن و ارتباط خوبش با رسانه ها شده که طی دو سال اخیر سازمان متبوعش همواره به رسانه ها تاخته و حضور و حاشیه‌سازیهای وی در عرصه سیاست پررنگتر از عرصه میراث فرهنگی بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید بقایی که در زمان ریاست اسفندیار رحیم مشایی، قائم مقام سازمان میراث فرهنگی بود از سال 88 به مدت دو سال بر صندلی ریاست این سازمان نشست تا اینکه روز گذشته (20 اردیبهشت ماه) در نشستی خبری خداحافظی کرد. وی در این نشست گفت: "در دو سال گذشته که به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خدمت کرده‌ام این سازمان را به مجموعه کوچک و چابکی تبدیل کردیم و حواشی را کم کردیم. اما ظاهرا در آن طرف مرزها هم میراث فرهنگی سیاسی شده است. شاید داخلی‌ها هم از آن طرف مرزها تأمین می‌شوند."

اما بر خلاف عقیده بقایی، سازمان میراث فرهنگی در سالهای اخیر بیش از پیش به حواشی کشیده شد و بسیاری از مسائل فرهنگی مرتبط با آن رنگ سیاست به خود گرفت.

بعد از مشایی، حمید بقایی هم با برخی از صحبتها و اظهاراتش در مسائل سیاسی کشور وارد شد تا جایی که اظهارات معاون رئیس جمهور در کنفرانس "ایران پل پیروزی" که در هفتادمین سالگرد حمله متحدین به ایران بعد از جنگ جهانی دوم برگزار شده بود موجب شد تا وزیر خارجه ترکیه در تماسی تلفنی با منوچهر متکی خواستار توضیح ایران شود. هر چند بقایی این اظهارات را تکذیب کرد. 

بقایی مدتی پیش هم در گفتگو با وب سایت " ایتوریو نیوز" وابسته به شورای آمریکایی انجمن توریسم ایران و آمریکا، طی اظهاراتی کنار گذاشتن اختلافات سیاسی میان ایران و آمریکا را برای توسعه گردشگری میان دو کشور ضروری دانست.

با اینکه بقایی این مصاحبه را تکذیب کرد اما این موضوع نیز بار دیگر باعث شد تا حساسیت ها  پیرامون سازمان میراث فرهنگی بیشتر شود. در این باره ستار هدایت خواه با تاکید بر اینکه اظهارنظرها از سوی مقامی که در این زمینه مسئولیت و اختیاری ندارد، غیرمسئولانه و توجیه ناپذیر است واکنش نشان داد و گفت: اظهارنظر درباره اختلافات ایران و آمریکا در حوزه وظایف رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیست. ضروری است که رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در حیطه وظایف خود اظهارنظر کند و از ایجاد حاشیه و شبهه در فعالیتهای خود و وظایف سایر مسئولان بپرهیزد.

در دوره ریاست بقایی سیاسی شدن میراث فرهنگی بارها از سوی فعالان و باستان شناسان مورد انتقاد قرار گرفت چرا که قرار بود با ارتقاء جایگاه این سازمان به معاونت رئیس جمهوری، برنامه های این سازمان از موضع بالاتر و قدرتمندتر دنبال شود اما این مسئله سبب شد تصمیمات این بخش از دولت نیز درگیر مسائل حاشیه ای شود. از سوی دیگر بقایی در دوران مسئولیت خود علاوه بر ریاست سازمان میراث فرهنگی سمتهایی همچون مدیرعاملی سازمان مناطق آزاد کشور و مشاور رئیس جمهور در امور آسیا را نیز در بدنه دولت برعهده گرفت و این اواخر هم در احکام جداگانه ای از سوی رئیس جمهور به سرپرستی نهاد ریاست جمهوری و معاونت امور اجرایی ریاست جمهوری نیز منصوب شد.

 بسیاری معتقدند بودند دغدغه های سیاسی بقایی سبب شده تا او از میراث فرهنگی و صنعت گردشگری کشورغافل شود و حتی در مواردی لب به اعتراف بگشاید مانند ساخت و سازهای متعدد در بازار تهران که به گفته خودش حریف شهردار تهران برای جلوگیری از برخی تخریب ها در بازار نشد.

ارتباط مثبت با رسانه ها یا صدور حداقل 160 جوابیه!

ارتباط مثبت سازمان میراث فرهنگی با رسانه‌ها یکی دیگر از اظهارات رئیس سازمان میراث فرهنگی در آخرین نشست خبری اش بود.

وی از صدور 160 جوابیه برای رسانه‌های مختلف از سوی روابط عمومی این سازمان در طول مدیریت خود خبر داد و عملکرد روابط عمومی سازمان را در این زمینه بسیار مثبت دانست.

البته به نظر می رسد رئیس سازمان میراث فرهنگی مطالبی که درباره خبرنگاران، روزنامه نگاران و برخی چهره های سیاسی در پایگاه اینترنتی وابسته به روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی منتشر شده را به این تعداد اضافه نکرده است چرا که تعداد این دسته از مطالب نیز کم نیست!

غیر از این، ادبیاتی که در هر کدام از به اصلاح جوابیه ها به کار رفته است هیچ شباهتی به متن یک جوابیه یا اصلاحیه ندارد چنانچه در نمونه ای از این مطالب خطاب به نماینده مردم تهران در مجلس آمده است: جناب آقای دکتر ! واقعا که! گلی به گوشه جمالتان چه ادب و تربیت و نزاکتی!

در مطالبی دیگر به برخی از رسانه ها که درباره ارتباط بقایی با خریدار پژوی احمدی‌نژاد مطالبی نوشته بودند مهلت 24 ساعته برای ارائه مدرک داده شده است هر چند که مشخص نیست از چه موضعی اینگونه با رسانه ها صحبت می شود اما بعد از اتمام این مهلت در مطلب دیگری پیشنهاد داده شد: "مسئولان چند رسانه که به بیماری های خطرناکی مبتلا هستند به پزشک متخصص مراجعه کنند و البته گاهی معالجه گیاهی و رجوع به دکتر علفی نیز چاره‌ساز خواهد بود!"

نکته دیگر آنکه مثبت ارزیابی کردن عملکرد سازمان میراث فرهنگی در برخورد با رسانه ها توسط رئیس این سازمان درحالی است که در این مدت بسیاری از خبرنگاران و رسانه ها توسط این سازمان بایکوت خبری شده اند و حتی کارشناسان خبره و مدیران این سازمان نیز تهدید شده اند که در صورت مصاحبه با خبرنگار و رسانه ای از سازمان میراث فرهنگی اخراج می شوند.

اینکه هر مدیر جدید نیروهای خودش را بیاورد اشکالی ندارد!

حمید بقایی در بخش دیگری از صحبتهایش گفته است:" بنده به این موضوع اعتقادی ندارم که اگر مدیر جدید بیاید و افراد جدیدی را به این سازمان بیاورد اشکال داشته باشد. ما این رویه را در سازمان میراث فرهنگی از بین بردیم."

شاید به دلیل همین عقیده است که بسیاری از کارشناسان خبره سازمان میراث فرهنگی که سالها در حوزه های باستان شناسی و میراث فرهنگی و حفاری تلاش کرده بودند حضورشان کمرنگ شده و برخی دیگر حضورشان در سازمان و پروژه های میراثی اهمیت چندانی نداشته و دورکار شده اند!

برخی تربیت خانوادگی ندارند

"کسانیکه تهمت می‌زنند سهامدار شرکت خصوصی هستیم تربیت خانوادگی ندارند" این جمله دیگر رئیس سازمان میراث فرهنگی بود که در آخرین نشست خبری خود عنوان کرد.

معاون اجرایی رئیس جمهور درباره خبر منتشر شده مبنی بر ارتباط بقایی و مشایی در شرکت سمگا گفت که" این شرکت در راستای توسعه بخش خصوصی شکل گرفت و ما هیچ سهامی در این شرکت نداریم. ما حقوقمان را در قلک گوشتی‌مان می‌ریزیم!"

در هر حال دوره دیگری از مدیریت در سازمان میراث فرهنگی با همه فراز و نشیب هایش به پایان رسید... امید است مدیران بعدی این سازمان حداقل دارای یک ویژگی  باشند. تخصص و کارامدی در حوزه میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی.

کد خبر 1309212

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha