پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۶:۵۰

ولایتی:

اجزای تمدن اسلامی را نمی شود تفکیک کرد

اجزای تمدن اسلامی را نمی شود تفکیک کرد

تبریز - خبرگزاری مهر: مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل گفت: هنر اسلامی از ابتدای تاریخ اسلام بوده است و مشابهت های اجزای تمدن اسلامی انقدر در همه ممالک اسلامی به سبک خاص خود وجود دارد که نمی شود آن را تفکیک کرد .

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، علی اکبر ولایتی ظهر چهارشنبه در همایش ملی معماری و شهر سازی ایرانی -اسلامی در تبریز اظهار داشت:  معماری اسلامی تبلور تفکر اسلامی است و مطالعه در فرهنگ و تفکر اسلامی چند مورد را به ما نشان می دهد؛ فرهنگ و تمدن ایران یک منحنی است که به چند بخش تقسیم شده که هنر یکی از این تقسیم بندی ها است.

وی افزود: ترجمه در هنر یکی از اولین گام های هنری بوده است البته باید بگویم که ریشه های هنر اسلامی در تمدن اسلامی بوده، ما فرهنگ مسیحی داریم اما تمدن مسیحی نداریم، فرهنگ بودایی داریم اما تمدن بودایی نداریم ولی تمدن اسلامی تمدنی است که مرز ها را درنوردیده است و هرجا که اسلام بوده تمدن نیز وجود داشته  و این موضوع یعنی این تمدن زاییده اسلام است.

 ولایتی گفت: هنر اسلامی از ابتدای تاریخ اسلام بوده است و شما مشابهت های اجزای تمدن اسلامی را آنقدر در همه ممالک اسلامی به سبک خاص خود می بینید که نمی شود آن را تفکیک کرد و هرجا که ردی از اسلام است تمدن اسلامی نیز وجود دارد که این مورد خود موجب همبستگی مسلمانان است.

 وی عنوان کرد: قبل از اسلام تحصیل علم در بسیاری از کشورها از جمله ایران باستان مخصوص طبقه اشراف بوده است اما پس از اسلام و با شکل گیری تمدن اسلامی و با توجه به تاکید  قرآن به علم آموزی این موضوع ،مورد توجه اهالی آن کشور و مسلمانان قرار گرفت.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل گفت: معماری اسلامی بر دیگر هنرهای اسلامی  مقدم بوده است زیرا معماری اسلامی مجموعه ای محسوب می شود از همه هنرهای اسلامی  که نمود عالی آن در مساجد، مدارس و آرامگاه ها بروز و ظهور کرده است.

همایش ملی معماری و شهر سازی ایرانی اسلامی در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه 21 و 22 اردیبهشت ماه در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار می شود.

کد خبر 1309661

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha