به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا آیت الهی شنبه شب در همایش فکری جوان ایرانی پرسش های امروزی با عنوان جای پا، در ارتباط با بازنگری علوم انسانی و نقش آن در تحقق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، گفت: زمانی که موضوع الگوی اسلامی ایرانی مطرح شد، همگان سئوال کردند این الگوی ایرانی اسلامی یعنی چه؟ این سئوال با ارزش در کشور ما مطرح شد تا همه بدانند اصلاً الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت چیست این امر نشاندهنده نوعی نگرش برای حل این مسئله است.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی در ارتباط با لغت پیشرفت، گفت: یکی از مهمترین مسائل در تعریف الگوی اسلامی ایرانی تعریف واژه پیشرفت است که باید دید چطور پیشرفتی داریم.
آیت الهی افزود: پیشرفت باید در زمینه هایی باشد که مسائل فردی و معنوی حتماً در آن رعایت شود و اینطور نباشد که در زمینه فردی پیشرفت کنیم اما جنبه معنوی پیشرفت را فراموش کنیم.
وی گفت: یکی از مسائل مهم در این زمینه تحقیق در معنای پیشرفت است در دنیای جدید که ارزش لیبرال دموکراسی در همه جا حاکم است، کشوری پیشرفته است که همه مردمش در سرنوشت آن کشور تاثیرگذار باشند.
آیت الهی در خصوص برخی تفاوت ها در معنای پیشرفت، اظهار داشت: اگر کسی بگوید من می توانم پیشرفت را تعریف کنم، باید حواسمان باشد که تفاوت ها را در معنای پیشرفت احساس کنیم. باید حواسمان جمع باشد که این الگوها تحمیلی نباشد زیرا با مسئله ای به نام پیشرفت نباید انفعالی برخورد کرد.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با تاکید دوباره بر نداشتن رفتار انفعالانه در الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت، اضافه کرد: اگر قرار باشد برای خودمان الگو بسازیم، باید به گونه ای باشد که علیرغم تعامل با نگاه های دیگر، شرایط اجتماعی و اندیشه بشری، اما برای خود معیار داشته باشد.
آیت الهی خاطرنشان کرد: ما می خواهیم خودمان یک الگو درست کنیم که ارزشمند باشد و اصرار داریم که در این موارد نگرش های تحول یافته علوم انسانی را مورد توجه قرار دهیم اما تنها زمانی می توانیم به این الگو برسیم که فعال باشیم.
به گفته وی تنها مرجعی که می تواند پیشرفت را در الگوی اسلامی ایرانی تعریف کند، حوزه علوم انسانی است هنگامی که قرار باشد الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی را از یک رده بالاتر بررسی کنیم، می بایست پای علوم انسانی را وسط کشید زیرا تمام کارهایی که در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است با علوم انسانی سروکار دارد.
آیت الهی با بیان اینکه تعیین تکلیف هر کدام از عنصرها در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، می بایست توسط علوم انسانی صورت گیرد، افزود: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، مجموعه عواملی است که در علوم انسانی وجود دارد به همین منظور می بایست، فعالانه در این الگو رفتار کرد تا به آن دست یابیم.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی با یادآوری اینکه می بایست در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برای علوم انسانی تعیین تکلیف کرد، اظهار داشت: در این باره نه تنها باید برای علوم انسانی تعیین تکلیف کرد بلکه نیاز است تا در علوم انسانی وارداتی تحول ایجاد کنیم.
وی افزود: این یعنی باز کردن سره از ناسره، تشخیص دادن و اگر بتوان این کار را کرد به الگویی دست می یابیم که مهمترین دغدغه ما به شمار می آید.
نظر شما