به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس علی گورانی با اشاره به اینکه بیش از 70 درصد عارضههای پوستی، ناشی از پرتوگیری مردم از تشعشعات ماورای بنفش نور خورشید است، اظهار داشت: پرتوهای ماوراءبنفش بر سلامت انسان تاثیرگذار است و سرطانهای پوست، سرخی و سوختگیهای پوست، پیرپوستی، آسیبهای چشمی، اختلال در عملکرد سیستمهای ایمنی بدن از عارضههای پرتوهای ماوراءبنفش به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه 15 تا 16 درصد سرطانهای کشور را سرطانهای پوست تشکیل میدهد، افزود: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی افرادی که 5 بار سابقه آفتاب سوختگی پوست دارند، در خطر ابتلا به سرطان پوست هستند.
کارشناس اداره پرتوها ادامه داد: کشور ما جزء کشورهایی است که در آن مردم پیرپوستی زودرس قابل توجهی دارند و آسیبهای چشمی مانند آب مروارید از بیماریهای شایع در کشور است.
وی با تاکید بر اینکه اکثر ایرانیان سابقه 5 بار آفتاب سوختگی پوست را دارند، ابراز داشت 90 درصد تشعشعات ماورای بنفش در ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر اتفاق میافتد.
کارشناس اداره پرتوهای وزارت بهداشت گفت: 50 درصد پرتوگیریهای مردم از تشعشعات ماورای بنفش در سایه اتفاق میافتد و همچنین 20 درصد پرتوگیریهای مردم از تشعشعات ماورای بنفش در پشت شیشه پنجرههای معمولی اتفاق میافتد.
به گفته گورانی، در کنارههای سواحل 120 درصد پرتوگیری و در عمق نیممتری از سطح آب 40 درصد تشعشعات ماورای بنفش جذب بدن میشود.
وی درباره روشهای جلوگیری از تشعشعات ماورای بنفش گفت: افراد میتوانند برای جلوگیری از قرار گرفتن با این پرتوها از کلاه مناسب، عینک و کرمهای ضد آفتاب استفاده کنند و باید این نکته را در نظر داشته باشند که نوع پارچه و بافت پارچه نیز برای جلوگیری از این امر بسیار موثر است.
گورانی خاطر نشان کرد: پرتوهای ماورای بنفش در اقدامات ضد عفونی مثل گند زدایی سطوح، مواد غذایی، هوا، آب و فاضلاب، کاربری در لامپهای فلورسنت فشرده در مقاصد نظامی، دستگاههای برنزه کننده پوست و مقاصد درمانی و همچنین در کاربری در پرینتر و اسکنرها موجود است.
نظر شما