پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۷:۲۹

عشایر غیور ارزشمندترین سرمایه های کشور هستند

عشایر غیور ارزشمندترین سرمایه های کشور هستند

ابرکوه - خبرگزاری مهر: جانشین فرمانده سپاه الغدیر استان یزد گفت: عشایر غیور ارزشمندترین سرمایه های کشور به شمار می روند.

به گزارش خبرنگار مهر در ابرکوه، سردار اکبر فتوحی در جشنواره فرهنگی، ورزشی بسیجیان عشایر در ابرکوه اظهار داشت: عشایر همواره با غیورمردی در کنار سایر اقشار مردم به دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی پرداخته اند و روحیه دلاورمردی آنها همواره مورد تقدیر است.

وی با بیان اینکه عشایر در کشور فرهنگ ساز هستند، افزود: فرهنگ عشایر کشور ما تعاون،‌ همکاری، هبستگی، کار و تلاش است.

فتوحی عنوان کرد: عشایر در دوران دفاع مقدس نیز نقشی ارزنده ایفا کردند و مجاهدتها و فدارکاریهای آنها هرگز از یادها پاک نخواهد شد.

همزمان با 29 اردیبهشت ماه سالروز بسیج عشایر جشنواره یک روزه ای به همین نام در یکی از مناطق عشایر نشین ابرکوه برگزار شد.

محل برگزاری این جشنواره که با استقبال بسیار خوب مردم و مسئولان روبرو شد، منطقه ویژدانه در 25 کیلومتری روستای اسفند آباد از توابع بخش بهمن ابرکوه است.

در این جشنواره که با حضور خانواده های شهدا، بسیجیان و مسئولان برگزار شد، برنامه های متنوعی از قبیل بازیهای بومی محلی، مسابقات تیراندازی با اسلحه ساچمه ای عشایری، اسب سواری و موسیقی سنتی به اجرا درآمد.

آشنایی با یک روز از زندگی عشایری نیز از جمله اهداف برگزاری این جشنواره بود.

در حاشیه این برنامه ها نیز برخی از برنامه های جنبی، شامل مسابقات مقاله نویسی با موضوع نقش عشایر در پیروزی انقلاب اسلامی و نقاشی در بین دانش آموزان عشایر به اجرا درآمد.

هم اکنون 175 خانواده عشایر با 80 هزار راس دام در ابرکوه زندگی می کنند که بیشتر آنان از روستاهای هارونی، ده عرب و فراغه هستند.

این عشایر برای تغذیه دامهای خود از فروردین ماه به مناطقی از مراتع استان فارس در شهرهای بوانات، صفا شهر و برخی از مناطق اقلید کوچ کرده و در اواخر آبانماه نیز دامهای خود را به شهرستان باز می گردانند.

عشایر ابرکوه در فصل زمستان با توجه به فقر مراتع شهرستان از "پس چر" مزارع استفاده می کنند که هزینه های سنگینی را بر آنان تحمیل می کند.

خشکسالی های پیاپی در استان یزد، ضعیف شدن مراتع را به دنبال داشته است که این امر مشکلات بسیاری را بر عشایر تحمیل کرده است.

کد خبر 1316067

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha