به گزارش خبرگزاری مهر، زمانی که صحبت از سیارات می شود بلافاصله ستاره ای تصور می شود که این سیارات به دور آن می چرخند.
این درحالی است که اکنون تیمی بین المللی به سرپرستی تاکاهیرو سومی از دانشگاه اوزاکا گروه جدیدی از سیارات را کشف کردند که در فضا بدون داشتن یک ستاره مادر به تنهایی نوسان می کنند و به نوعی یتیم هستند.
این سیارات که به بزرگی سیاره مشتری هستند در فاصله میان 10 هزار تا 20 هزار سال نوری از زمین قرار دارند و به نظر می رسد که بلافاصله پس از تولد از منظومه سیاره ای خود بیرون افتاده اند.
به گفته این دانشمندان، این سیارات احتمالا پس از برخورد با یک سیاره دیگر از مدار ستاره خود خارج شده اند. این پدیده درواقع نوعی بیلیارد کیهانی است.
براساس گزارش نیچر، کشف اجرام آسمانی از این دست که بر روی یک مدار دورافتاده و در فاصله بسیار دور از ستاره خود می چرخند بسیار دشوار است، به ویژه در مورد سیارات با ابعاد کوچکتر از مشتری و زحل.
این ستاره شناسان در تحقیقاتی که بین سالهای 2006 و 2007 در مرکز کهکشان راه شیری انجام دادند ارزیابی کردند که حدود صدها میلیارد سیاره یتیم در کهکشان راه شیری سرگردان هستند.
این کشف با استفاده از تکنیک میکرولنزهای گرانشی انجام شده است.
لنز گرانشی اثری است که وقتی یک جرم آسمانی بزرگ میان یک منبع نور و یک ناظر قرار می گیرد، همانند یک عدسی (لنز) بزرگ نور تابیده از منبع نور را تقویت می کند.
در این مناطق سیارات آزادی کشف شده اند که به طرف ستاره ای که از آن به وجود آمده اند هیچ جاذبه ای ندارند، نتایج این کشف از این منظر اهمیت دارد که می تواند نشان دهد که وقتی برخی سیارات تشکیل می شوند می توانند به دلیل اثرات گرانشی از منظومه خود دور بیفتند.
نظر شما