به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، شمس الدین حسینی امروز شنبه در حاشیه برگزاری نخستین اجلاس سازمانهای مبارزه با فساد کشورهای عضو اکو در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ایران یکی از کشورهای موسس سازمان همکاریهای اکو است و مطمئناً باید متناسب با تحولات و اولویتها در عرصه بینالمللی و همچنین به عنوان یک عضو موسس و موثر پیشگام باشد.
وی برگزاری نشست روسای سازمانهای اکو را رویداد خوبی برشمرد و گفت: این نشست فرصت خوبی برای تبادل نظر درباره مشکلات فساد انگیز و این حل مشکلات نیازمند همکاریهای چند جانبه است.
وزیر اقتصاد در تعریف فساد گفت: فساد زمانی صورت میگیرد که از امکانات، قدرت و موقعیت عمومی و دولتی برای منافع شخصی، گروهی، سیاسی و حتی قومی استفاده شود.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا ما در کشور در مبارزه با فساد با خلاء قانونی مواجه هستیم، گفت: به این موضوع میشود از جنبه ایجابی و سلبی نگاه کرد، شاید هنوز نیاز است که در برخی موارد قوانینی داشته باشیم و در مبارزه با برخی مفاسد به صورت موثرتر اقدام کنیم.
حسینی تاکید کرد: گاهی خود سیاستها و قوانین میتواند بسترساز فساد باشد، وقتی مجوزها انحصاری میشود، انحصارات افزایش مییابد و رانتها در قالب مقررات پرورش مییابد، طبیعی است که ریشههای فساد بنیانگذاری میشود.
وی ادامه داد: وقتی سیستم چند نرخی ارز و یا سهمیه بندی وجود داشته باشد اینها میتواند منشاء رانت و به تبع آن فساد باشد.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: مبارزه با فساد به همان میزان که باید جدی باشد، نباید هراسانگیز باشد. باید در مقابله با مفسدان جدیت داشته باشیم اما نباید در دل هر فعال اقتصادی هراس ایجاد شود. نهادهای مبارزه با فساد میتوانند شمشیر دولبه باشند.
حسینی در ادامه خاطرنشان کرد: امروز در جمهوری اسلامی اقدامات خوب و ریشه ای در برخورد با فساد صورت گرفته است به عنوان مثال هدفمندی یارانهها و تاثیر آن بر کاهش قاچاق و حذف رانت و بسیاری از مفاسد اقتصادی، بسیار موثرتر از اقدامات منفعلانه است.
نظر شما