۴ خرداد ۱۳۹۰، ۱۱:۰۳

محسن رضایی در گفتگو با مهر:

سرپرستی وزارت نفت به صلاح احمدی نژاد نیست/دولت مستاجر است نه صاحبخانه

سرپرستی وزارت نفت به صلاح احمدی نژاد نیست/دولت مستاجر است نه صاحبخانه

جریان انحرافی در دولت، رویه ناصواب عزل و نصبها و استعفای آیت الله هاشمی رفسنجانی از جمله محورهای گفتگوی مهر با دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

دکتر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص انجام رمالی و جن گیری در بین جریان انحرافی اظهارداشت: البته این مسئله ای است که همیشه در طول تاریخ به عنوان تفنن و سرگرمی  بین سیاستمداران مرسوم بوده است و شاه هم بعضا از چنین کارهایی استفاده می کرده است.

وی افزود:  صحبتهایی که هم اکنون پیرامون این موضوعات عنوان می شود نشان می دهد که این ماجرا (رمالی و جن گیری) در بین این جریان بصورت حاد وجود داشته است بطوریکه روی بعضی از این اقوال حساب باز شده است چون گفته هایی که برخی افراد نقل می کرده اند ظاهرا اتفاق افتاده و بر اساس آنها تصمیم گیری هم شده است.

رضایی تصریح کرد: البته رئیس جمهور وقوع چنین مسئله ای را در دولت نفی می کند اما اگر حقیقتا این ماجرا در دولت رخ داده این خطای بزرگی است که باید بعنوان یکی از مفاسد سیاسی به حساب بیاید و با این جریانات انحرافی برخورد قاطع کرد.

وی در خصوص رویه ناصواب عزل و نصب مدیران و وزراء نیز گفت:  مشکلی که در این رابطه وجود دارد این است که دولتمردان صاحبخانه بودن را با اجاره نشینی قاطی کرده اند یعنی دولت به مفهوم یک خانه است که مالک حقیقی آن مردم و رهبری هستند و این  خانه را برای 4 یا 8 سال به دولتمردان اجاره می دهند لذا دولتمردان تغییراتی که داخل خانه می دهند فقط باید در بخش پستهای سیاسی باشد و حق ندارند به پستهای تخصصی دست بزنند این یک عرفی است که در تمام دنیا وجود دارد اما متاسفانه در دولت اصلاحات این کار انجام شد و درحال حاضر هم این کار در دولت فعلی ادامه یافته بطوریکه تغییرات زیادی  را در پست های تخصصی شاهد هستیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دولتهای سیاسی  به هیچ وجه نمی توانند به پستهای تخصصی دست بزنند و اگر این کار را انجام دهند این کارجرم تلقی می شود، خاطرنشان کرد: عزل و نصبها در دولت با یک مکانیزم خاصی همراه است مثلا فرد متخصص در امور اداری باید توسط متخصصین همان فن عزل ونصب شود و مدیران سیاسی فقط باید نظارت کنند که امیال و اغراض سیاسی وارد این کار نشود بنابراین مدیران سیاسی مستقیما حق دخالت در این موضوع را ندارند.

وی در عین حال تصریح کرد: البته برخی از پستها مانند معاونین سیاسی وجود دارد که مدیران سیاسی می توانند  آنها را تغییر دهند یا برخی پستهایی هم وجود دارد که افراد صاحب پست شایستگی لازم را برای تصدی آن پست ندارند و به همین دلیل نمی توانند پاسخگوی مجلس باشند که  وضعیت این افراد را هم قانون تعیین تکلیف کرده است.

رضایی  در این رابطه به موضوع  سرپرستی شخص رئیس جمهور بر وزارت نفت اشاره کرد و افزود: اقدام رئیس جمهور در بر عهده گرفتن سرپرستی وزارتخانه حساسی چون نفت کار غریبی است.

وی با اشاره به اصل 135 قانون اساسی عنوان کرد: در این اصل از قانون اساسی تصریح شده است که رئیس جمهور باید برای وزارتخانه هایی که وزیر ندارند برای مدت 3 ماه سرپرست تعیین کند بنابراین اینکه رئیس جمهور خود سرپرستی وزارتخانه حساسی چون نفت را بر عهده بگیرد به هیچ وجه به مصلحت ایشان نیست.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در عین حال به قانون اساسی قبل از اصلاحات سال 68 اشاره کرد و افزود: در قانون قبلی نخست وزیر می توانست با تایید مجلس خود سرپرستی وزارتخانه ای را بر عهده بگیرد که این موضوع از قانون اساسی فعلی حذف شده است.
 
رضایی در ادامه با اشاره به قراردادهای میلیاردی که در وزارتخانه نفت منعقد می شود گفت: کافیست در یکی از این قراردادها به صورت طبیعی مشکل حقوقی یا مالی اتفاق بیفتد که در آن صورت به ضرر رئیس جمهور خواهد بود.
 
وی تصریح کرد: البته احمدی نژاد چنین قصدی را ندارد اما نباید به عنوان رئیس جمهور این ریسک بزرگ را انجام دهد.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در خصوص استعفای آیت الله هاشمی رفسنجانی از ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام، با رد این خبر گفت: این موضوع شایعه بود و اصلا چنین چیزی مطرح نبوده است.

وی همچنین در رابطه با حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی در دور بعد مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این موضوع را باید از خودشان سئوال کنید.

کد خبر 1319570

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha