به گزارش خبرگزاری مهر، علی دهقان فارسی با اشاره به کاهش بارندگیها در سال زراعی 89-90 گفت: با توجه به عدم بارش باران در فصل پاییز وکاهش بارندگی در زمستان سال گذشته نسبت به میانگین بلند مدت، خسارتهایی از جمله ازآب افتادگی به مزارع شیراز وارد شد.
وی ادامه داد: 15 هزار هکتار از گندم زاران آبی و 233 هکتار از مزارعی که در آن کلزا کشت شد به خاطر بی آبی ازگردونه محصولات زراعی خارج شد.
مدیر جهاد کشاورزی شیراز تصریح کرد: ارزش ریالی محصولات کشت شده در این اراضی بالغ بر 310 میلیارد ریال برآورد شده وهمچنین از 62 هزار و 350 هکتار اراضی زیر کشت گندم، 15 هزار هکتار آن بخاطر عدم آبیاری رها شد و علاوه بر آن در 23 هزار هکتار نیز به دلیل کم شدن آبیاری و شرایط نه چندان مناسب محیطی با افت تولید روبرو شده و خسارت 180 میلیارد ریالی به این اراضی وارد شده است.
دهقان فارسی گفت: در مجموع به زراعت شتوی شیراز اعم از گندم، جو آبی و دیم و کلزا خسارت 500 میلیارد ریالی وارد شده که بالغ بر هشت هزار و 500 خانوار کشاورز در شیراز زیان دیده اند.
وی از صندوق بیمه محصولات کشاورزی درخواست کرد هرچه سریعتر نسبت به برآورد خسارت کشاورزان شهرستان شیراز اقدام کند تا با پرداخت بیمه بخشی از خسارت کشاورزان جبران شود.
همچنین استفاده از روشهای آبیاری مدرن را ضروری دانست و حفظ منابع آبی وخاکی را از اولویتهای اصلی جهاد کشاورزی ذکر کرد و از کشاورزان خواست زراعت خود را مبنی برکشاورزی حفاظتی اصلاح کنند.
نظر شما