به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس خدیجه محصلی با بیان این مطلب اظهارداشت: بوی سیگار می تواند به اطرافیان فرد سیگاری آسیب برساند و دودی که از کناره سیگار به محیط وارد می شود بسیار خطرناکتر از دود استنشاقی سیگار است.
وی افزود: حرارت بسیار بالای نوک سیگار در مقایسه با فیلتر خطرناک تر بوده و همچنین دودی که وارد ریه فرد می شود با مرطوب شدن و تغییر دما شرایطی را برای ایجاد مواد شیمیاییی جدید و مضرتر از دود اولیه فراهم می کند.
محصلی تصریح کرد: ریه های افراد غیر سیگاری که در کنار فرد سیگاری زندگی می کنند به مراتب عملکرد ضعیف تری نسبت به افراد سالم غیر سیگاری دارند و همچنین قرار گرفتن در معرض دود سیگار، خطر بیماری های تنفسی را در بالغین تا حدود 25 درصد و در بچه ها تا حدود 50 تا 100 درصد افزایش خواهد داد.
مسئول دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات با تاکید بر این که دود مواد دخانی که بر روی وسایل شخصی، وسایل اطراف و یا بر بدن و لباس فرد مصرف کننده باقی مانده است بسیار خطرناک است، افزود: دود دست سوم نیز مانند دود مستقیم سیگار و دیگر انواع دخانیات خطرناک است که اطلاعات اندک مردم از آن باعث آسیب رسانی ناخواسته به دیگر افراد به خصوص کودکان می شود.
طبق آمار سازمان بهداشت جهانی بیش از 30 درصد بیماریهای قلبی و عروقی و یک سوم بیماریهای تنفسی در بین سیگاریهای تحمیلی ایجاد می شود. همچنین میزان بروز سرماخوردگی، عفونت گوش میانی،گلو درد، سرفه و گرفتگی صدا در کودکانی که والدین سیگاری دارند بیش از کودکان دارای والدین غیر سیگاری است.
نظر شما