به گزارش خبرنگار مهر، همدان با وجود قرار گرفتن در منطقه کوهستانی در ایامی از سال و در فصل تابستان روبه گرمی می رود و افزایش دمای در این منطقه گرایش به سمت ورزشهای آّبی را در بین جوانان و نوجوانان آن دوچندان می کند.
اکبر که کارگر یکی از شرکتهای تولیدی در نزدیکی سد اکباتان همدان بود به واسطه این نزدیکی هر روز در ساعاتی که کار خاصی نداشت به درون دریاچه سد همدان رفته و در آنجا شنا می کرد. او در یکی از روزهای گرم تابستان بر طبق عادت همیشگی برای رهایی از چنگال گرما خود را به درون دریاچه سد انداخت و هرگز زنده از این سد بیرون نیامد. پزشکی قانونی خستگی مفرط و خفگی ناشی از آن را علت مرگ وی عنوان کرده بود و با اینکه بارها شاهد این رویداد در سد اکباتان همدان بوده ایم اما مردم بازهم نکات ایمنی را رعایت نمی کنند.
بهترین مکان برای ورزش شنا استخرهای استاندارد است
یکی از علاقه مندان ورزش شنا در همدان، بهترین مکان برای ورزش شنا را استخرهای سرپوشیده و استاندارد عنوان کرد و افزود: پرداختن به ورزش در این اماکن سلامتی فرد را تضمین می کند.
میثم نویدی افزود: متاسفانه برخی از علاقه مندان به ورزش شنا با بی احتیاطی جان خود به خطر انداخته و این رشته ورزشی را در بین مردم خطرناک جلوه می دهند.
وی ادامه داد: این درحالیست که شنا به عنوان بهترین و مفرح ترین ورزش در دنیا شناخته شده که علاوه بر سلامتی جسم، روح انسان را نیز با طراوت می کند.
مردم از شنا کردن در مکانهای غیرمجاز خودداری کنند
یکی دیگر از شهروندان همدانی نیز با بیان اینکه باید مردم را از شناکردن در مکانهای غیرمجاز و خطرناک منع کرد، افزود: هر سال با شروع گرما جوانان و نوجوانان همدانی برای شنا به سدها و رودخانه های خطرناک روی می آورند.
محسن تبریزی ادامه داد: متاسفانه شنا کردن در این مکانها به علت عمق زیاد و جریان تند آب بسیار خطرناک بوده و منجر به اتفاقهای ناگوار می شود.
وی از جوانان و نوجوانان علاقه مند به ورزش شنا خواست، با مراجعه به استخرهای استاندارد و سرپوشیده از به خطر انداختن جان خود دوری کنند.
تبریزی اظهار داشت: در استخرها علاوه بر ارائه آموزشهای لازم شنا، افرادی به عنوان نجات غریق در این مکانها حاضرند تا در هنگام نیاز از غرق شدن جلوگیری کنند.
وی فرهنگ سازی در بین مردم را مهمترین عامل گرایش مردم به رعایت بهره گیری از امکانات رفاهی و استاندارد عنوان کرد.
آمار غرق شدگی در همدان 50 درصد افزایش یافت
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان نیز در این خصوص با بیان اینکه 23 نفر در استان همدان در سال گذشته بر اثر غرقشدگی جان خود را از دست دادند، گفت: از این تعداد 21 نفر مرد و دو تن زن بودند.
علی احسان صالح گفت: آمار مرگ ناشی از غرقشدگی در سال گذشته در مقایسه با مدت مشابه سال 88، 53 و سه دهم درصد افزایش داشته است.
کمبود اکسیژن اصلیترین علت مرگ در غرقشدگی است
صالح با بیان اینکه غرق شدگی زمانی اتفاق میافتد که مجاری تنفسی به وسیله هر نوع مایعی مسدود شود یا مایعی به داخل ریه و حبابچههای آن راه پیدا کند، گفت: قطع تنفس و کمبود اکسیژن اصلیترین علت مرگ در اثر غرقشدگی است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان یادآور شد: در موقع شنا کردن یا بازی در آب عواملی مانند خستگی و ضعف، آشنا نبودن به محیط و آبهای عمیق، مهارت نداشتن در شنا، تشنج و توقف بیش از حد مجاز در زیر آب باعث می شود که فرد برای تنفس به راحتی به سطح آب نیاید و غرق شدگی اتفاق بیفتد.
صالح اظهار داشت: در هنگام غرق شدگی فرد به علت کمبود اکسیژن دچار استرس و هراس میشود و به طور غیرطبیعی تقلا میکند.
وی ادامه داد: نخستین و حیاتیترین کار برای نجات یک فرد در حال غرق، خارج کردن هر چه سریعتر او از آب است.
صالح گفت: پس از این کار حتی اگر فرد به نظر به شرایط عادی برسد باید به اورژانس منتقل شود.
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان یادآور شد: افزایش ضربان قلب و تنفس، اضطراب و کاهش هوشیاری از جمله علائمی است که اغلب پس از نجات فرد به وجود میآید که باید آنها را کنترل کرد.
شیرجه زدن در آبهای عمیق، خطرآفرین است
صالح با بیان اینکه گاهی علائم و عوارض غرق شدگی چند ساعت بعد از خارج شدن از آب به وجود میآید، گفت: نباید در ترخیص فرد از بیمارستان عجله کرد.
صالح با تاکید بر اینکه نباید تنها یا در محیطهایی که نجات غریق وجود ندارد شنا کرد، گفت: شیرجه زدن در آبهای عمیق و آبهای غیرایمن خطرآفرین است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان با اشاره به اینکه در آب و موقع شنا نباید شوخیهای خطرناک انجام داد، گفت: پس از مصرف داروهایی که موجب خوابآلودگی یا شل شدن عضلات میشود، شنا نکنید.
یک سوم قربانیهای غرق شدگی با فن شنا آشنا بودهاند
وی با بیان اینکه نباید توانایی خود را در شنا کردن بیش از حد در نظر بگیرید، گفت: یک سوم قربانیهای غرق شدگی با فن شنا به طور کامل آشنا بودهاند.
صالح ادامه داد: در صورت مواجهه با یک غریق، اگر با فن نجات غریق آشنا نیستید، سعی کنید فقط با استفاده از چوب یا طناب یا جلیقه نجات و یا تشکیل زنجیره انسانی به وی کمک کنید.
وی تاکید کرد: برای نجات یک غریق اول امنیت خود را در نظر بگیرید و از پشت به غریق نزدیک شوید و از او بخواهید تقلا نکند.
پرواضح است که در صورت مهیا شدن فضای مناسب برای شنای جوانان و نوجوانان آنها هیچگاه به سمت مکان های غیر ایمن حرکت نخواهند کرد.
تا زمانی که تعداد استخرهای شنا در استان و شهر همدان در مقایسه با شمار مشتاقان این رشته ورزشی انگشت شمار است نباید توقع دوری جوانان از سدهای همدان را داشت.
نظر شما