به گزارش خبرگزاری مهر از کرمان، سردار محمدرضا نقدی در جمع نخبگان علمی بسیج استان کرمان گفت: برای آنکه بتوانیم باعث رشد کشورمان در ابعاد علمی شویم نظریه پردازی در علوم به ویژه علوم انسانی که زیربنای کشور است را جدی بگیریم.
وی تصریح کرد: پیشروی ما در دنیای امروز مشروط است بر اینکه بتوانیم نظریه هایی که ارائه می کنیم را تئوریزه کنیم چرا که در غیر این صورت دشمن با استفاده از علم خام ما بر کشورمان مسلط می شود.
نقدی ادامه داد: متاسفانه نخبگان و مسئولین علمی کشور نتوانستند علیرغم شاخصهای بسیار بالای علمی در کشور از ظرفیت ها به خوبی استفاده کنند در نتیجه شخص مقام معظم رهبری وارد عرصه شدند و برعرصه علمی کشور نظارت می کنند و دلیل نام گذاری سالهای اخیر نیز برهمین مبناست.
وی افزود: در حالی که در پیشرفت علم 11برابر متوسط دنیا هستیم و در سرعت رشد علم در کشورمان رتبه اول هستیم هنوز نتوانسته ایم از خودمان و داشته هایمان کتبی که نیاز دیگر کشورها را فراهم کند داشته باشیم و هیچ مستند و مدرکی برای اثبات دانش مان نداریم.
این مسئول گفت: در کشور وضعیت علم اندوزی به گونه ای است که دانشجو و تحصیل کرده ها را با سختی و صرف هزینه تربیت کرده ایم دو دستی به ابرقدرتها تقدیم می کنیم.
وی در ادامه گفت: این روزها همزمان با مسئله فتح خرمشهر است اگر کسی از رزمندگان و مسئولان طرح جنگ ما بپرسد تاکتیک شما برای فتح و پیروزی در خرمشهر چه بود هیچ کتابی برای ارائه نداریم و این یکی از ضعف های ما در همه علوم است که مدرک مستندی برای پیشرفتها و رشدمان نداریم البته شاید برخی افراد بگویند معنویت را نمی توان کتاب کرد که باید گفت با توجه به مفاهیم قرآن این امر شدنی است.
نقدی افزود: در حوزه های اکتشاف معدنی اگر بخواهیم مثال بزنیم کشور ما به دلیل خام فروشی مشکل دارد سنگ های قیمتی ما را از کشور خارج می کنند و در کشتی روی دریا تراش داده و روی آن کار می کنند و به 500برابرقیمت به خودمان می فروشند و اینجاست که نباید ساکت نشست.
وی یادآورشد: رهبر انقلاب در طرح چشم انداز تعیین تکلیف کردند که تا چند سال آینده باید به جایی برسیم که همه دنیا برای یادگیری علوم ما مجبور به فراگیری زبان فارسی باشند و این دلیلی است بر رشد اساسی و پایه ای علوم ما در دنیا که در یک بخش نیازمند وحدت علمی بین حوزه و دانشگاه است.
این مسئول گفت: 30سال است که به دنبال وحدت حوزه و دانشگاه هستیم ولی هنوز موفق نشدیم کاری بکنیم و وحدت در نظریه پردازی و دانش در علوم گوناگون را ایجاد کنیم چرا که دانشگاههای ما با الگوی خارجی ایجاد شده اند و زیاد ارتباطی با تربیت ندارند و بیشتر به مسئله کسب علم اهمیت می دهند در حالیکه علم بدون تربیت راه به جایی نمی برد.
وی افزود: تا وقتی که دانشجویان ما برپایه نمره گرفتن و مدرک کار کنند کسی علم را جدی نمی گیرد باید علم را اصالت داد و به عرصه جامعه وارد کرد تا کاربری داشته باشد.
وی ادامه داد: بحث حلقه های تعالی و تربیت برای گروههای مختلف در بسیج مستضعفین شکل گرفته است که با برنامه ریزی انجام شده می تواند بین گروههای مختلف علمی ارتباط خوبی برقرار کند.
نقدی اظهارداشت: یکی از مهم ترین دغدغه های کشور نیاز به خروجی های انسانی است که باید به آن توجه کرد و بسیج می تواند طلایه دار این حرکت باشد.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت پتانسیل های استان گفت: در بحث معادن که در استان کرمان وضعیت بسیار خوبی دارد نباید خام فروشی کرد بلکه باید با ارتباطی که بین دانشگاه و صنعت برقرار می شود به بهترین شکل از این امتیاز استفاده کرد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین افزود: در مورد کم آبی در استان نیز باید دانشگاه را درگیر جریان واقعی زندگی کرد و از وجود پایان نامه های زیادی که در این حوزه نگارش شده استفاده کرد.
وی یادآورشد: در کشور ما متاسفانه تنها از 10درصد پایان نامه ها استفاده می شود و بقیه پایان نامه ها سرطاقچه خانه ها خاک می خورد.
وی اضافه کرد: بسیج نخبگان می تواند این استفاده از پایان نامه ها را تا 50درصد برساند باید صورت مسئله هایی که صنعت می دهد پردازش کرده و با روش های علمی به نتیجه رسانده و به صنعت بازگردانیم.
نظر شما