به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر علیمرادی پیش از ظهر یکشنبه در حاشیه همایش اصلاح الگوی مصرف آب در گرگان افزود: میزان پتانسیل آب های سطحی و زیرزمینی استان دو هزار و 485 میلیون متر مکعب است که از این میزان هزار و 250 میلیون متر مکعب زیرزمینی و بقیه سطحی است.
وی با بیان اینکه محدودیت جدی در بخش آب داریم، اظهار داشت: سهم سرانه هر گلستانی در سال حدود یک هزار و 500 متر مکعب است در حالیکه سهم سرانه هر نفر در کشور دو هزار متر مکعب است که این شاخص نیز نشاندهده محدودیت در بخش آب استان است.
وی ادامه داد: با این وضعیت مسئولیت سنگینی بر عهده همه ماست و باید کار فرهنگی جدی در بخش مدیریت مصرف آب صورت گیرد.
علیمرادی اظهار داشت: همه باید این مسئله را که منابع آب محدود است را بپذیریم و هر کس در جایگاه خود به آگاه سازی بپردازد.
وی با بیان اینکه ایجاد حساسیت نسبت به آب و مصرف بهینه آن الزاماتی دارد، تاکید کرد: توجه جدی مسئولانو حساسیت داشتن آنان نسبت به هدر رفتن آب از مهمترین نکات در ترویج فرهنگ صرفه جوییاست.
مدیرعامل شرکت آبفا شهری استان با بیان اینکه ایران در کمربند خشک و نیمه خشک قرار دارد، گفت: گلستان از استانهایی است که در تامین آب مشکل دارد.
علیمرادی با بیان اینکه باید بپذیریم آب مایه حیات است افزود: در کشوری زندگی می کنیم که کم آب است و ائمه جمعه می توانند از تریبون نماز جمعه ضرورت مدیریت مصرف آب را تبیین کنند.
وی بیان کرد: متوسط بارندگی در کشور 250 میلیمتر و در استان 450 میلیمتر در سال است، این عدد می گوید گلستان نباید استان کم آبی باشد اما این بارندگی در نقاطی است که مورد استفاده قرار نمی گیرد و از سوی دیگر 70 درصد بارندگی در فصول غیر آبیاری (مهر تا فروردین ماه) اتفاق می افتد.
نظر شما