پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

۹ خرداد ۱۳۹۰، ۱۶:۲۲

نماز بدون نشاط رفع تکلیف است

نماز بدون نشاط رفع تکلیف است

مشهد - خبرگزاری مهر: عضو مجلس خبرگان گفت: شوق و نشاط در عبادت یکی از شرایط نماز است و کسالت در عبادات به خاطر کمی اطلاعات و معرفت است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌ الله سید ابوالحسن مهدوی، پیش از ظهر دوشنبه در نشست راه و رسم پارسایی که در تالار اجتماعات دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد، گفت: برترین عبادت بعد از معرفت به خدا نماز است و زیر بنای تمام اعمال انسان در نماز مشخص می ‌شود و برای اینکه نماز بهتری بخوانیم باید چهار شرط یقین به خدا، حضور قلب، نشاط و تفرق از غیر خدا را داشته باشیم.

عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه یقین به خداوند متعال یکی از شرایط تاثیرگزاری نماز است، عنوان کرد: هر چه انسان اطلاعات کامل ‌تر و اطمینان بیشتری در مورد مسائل داشته باشد، با دقت بیشتری آن را انجام می‌ دهد و در نماز هم اطمینان به وجود خالق داشته باشد شکرگذاری بهتری به جا می ‌آورد.

وی در همین خصوص، افزود: در اصول کافی آمده برترین نعمتی که به انسان داده شده یقین است و در حدیث دیگری آمده "لاعبادت الا بالیقین"، عملی که در آن یقین نباشد عبادت به حساب نمی‌آید و بزرگان و علما در تفسیر این حدیث فرموده‌اند، منظور از "لاعبادت" یعنی عبادت کاملی نیست و فقط رفع تکلیف است و تاثیری در معنویات شخص ندارد.

امام جمعه موقت اصفهان با عنوان اینکه نماز باید با یاد خدا و با حضور قلب خوانده شود، گفت: حضور قلب، یعنی با توجه خواندن نماز، نه انجام اعمال و ذکرها از روی عادت عبادت کرد.

وی ادامه داد: ساده‌ ترین راه برای بدست ‌آوردن حضور قلب در نماز توجه به ترجمه الفاظ و اذکار آن است البته راه‌ های دشوارتری همانند توجه به اسرار نماز هم وجود دارد که با مطالعه می‌ توان بخشی از آن را درک کرد که یکی از این کتاب ‌ها، کتاب پرواز در ملکوت امام (ره) است.

دبیر ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر اصفهان، با بیان این‌ که چهارمین شرط برای مؤثربودن عبادت تفرق است، گفت: تفرق یعنی انسان در هنگام عبادت مشغول به فکر دیگری نباشد و عجله ‌ای برای تمام کردن آن نداشته باشد و یکی از راه ‌های رسیدن به این امر که در احادیث هم بر آن تاکید شده حضور در محل نماز مدتی قبل از اقامه آن است.

کد خبر 1324426

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha