۱۰ خرداد ۱۳۹۰، ۱۳:۵۸

نقشه راه کیفیت نان با محوریت هفت دستگاه اجرایی تدوین شد

نقشه راه کیفیت نان با محوریت هفت دستگاه اجرایی تدوین شد

مشهد - خبرگزاری مهر: معاون وزیر بازرگانی گفت: با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها شرایط برای تولید نان صنعتی بهداشتی در کشور مهیا شد و در همین راستا نقشه راه کیفیت نان نیز با محوریت هفت دستگاه اجرایی تدوین شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید علیخانی در مراسم افتتاح و بهره برداری از مدرن ترین کارخانه تولید نان صنعتی کشور در فریمان با اشاره به اینکه بسته گندم، آرد و نان از بسته‎های موفق در قانون هدفمند کردن یارانه هاست، اظهار داشت: از ابتدای قانون هدفمند کردن یارانه ها تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری بالغ بر 180 میلیارد تومان صرفه جویی در مصرف نان داشته ایم.

وی با اشاره به اینکه ساختار به کار گرفته شده در دهه 60 و 70 در زمینه تولید نان دیگر در دهه 90 اثر ندارد، بیان داشت: اصلاح ساختار از مهمترین موضوعات هدفمندی یارانه ها در زمینه گندم آرد و نان است.

معاون وزیر بازرگانی با اشاره به اینکه تا قبل از هدفمند کردن یارانه ها چهارهزارمیلیارد تومان یارانه طرح تولید نان از خرید گندم با مصرف آن توسط مردم پرداخت می شد، بیان داشت: تولید نان یک موضوع اقتصادی است به طوری که تا قبل از اجرای هدفمند کردن یارانه ها این موضوع غیر تجاری، غیر اقتصادی و غیر رقابتی بود.

علیخانی با تاکید بر اینکه تا قبل از هدفمندی یارانه های نان در نپختن نان بود، ادامه داد: در حال حاضر فعالیت تولید نان در کشور تجاری شده و این موضوع باعث جلوگیری از رانت در این زمینه شده است.

معاون وزیر بازرگانی از آماده شدن زیر ساخت های تولید نان صنعتی در کشور خبر داد و بیان داشت: در حال حاضر و با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها شرایط برای تولید نان صنعتی در کشور به دلیل تولید بهداشتی آن و استفاده از مهارت تخصصی کارگران بهتر شده است.

وی با تاکید بر اینکه نانوایان سنتی با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها دچار آسیب نخواهند شد، گفت: در حال حاضر 60 هزار نانوایی در کشور وجود دارد که این میزان رقم زیادی برای کشور است.

وی از تدوین سه راهکار برای نانوایان سنتی خبرداد و اظهار داشت: تبدیل چند نانوایی سنتی به یک مجتمع، تغییر شغل نانوایان و استفاده از نانوایان در توزیع نان از راهکارهای موجود در این زمینه است.

معاون وزیر بازرگانی افزود: در حال حاضر 675 مجوز برای تولید نان صنعتی در کشور صادر شده که 182 مورد از این میزان برای اخذ تسهیلات به بانک معرفی شده است.

علیخانی در ادامه گفت: تعداد واحدهای در حال اجرای در زمینه نان صنعتی نیز 14 واحد است که پنج واحد نیز به بهره برداری رسیده است.

وی افزود: با بهره برداری از 14 واحد تولید نان صنعتی تا پایان سال جاری میزان تولید این نوع نان به 1100 تن افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه تا قبل از هدفمند کردن یارانه ها در کشور روزانه 31 هزار نان در کشور تولید می شد، گفت: این میزان پس از اجرای هدفمند کردن یارانه ها با 28 درصد کاهش به 22 هزار تن در روز رسیده است.

مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری مهر خراسان رضوی در این مراسم اظهار داشت: این پروژه که با مشارکت موسسه مالی و اعتباری مهر به بهره برداری رسید، دومین مجموعه نان صنعتی کشور و یکی از مدرن ترین کارخانه های تولید نان صنعتی در خاورمیانه است.

غلامرضا گلی افزود: این کارخانه در زمینی به مساحت 10 هزار متر مربع و زیربنای سه هزار و 500 متر مربع در سه فاز ساخته می شود که فاز نخست آن با تولید روزانه 50 تن نان صنعتی امروز بهره برداری شد.

وی گفت: این حجم تولید نان در فاز نخست علاوه بر شهر مشهد ، نان سالم و غنی شده سایر شهرستان های استان را نیز تامین می کند.

گلی افزود: ظرفیت کامل تولید این کارخانه 200 تن نان صنعتی در روز است و بر اساس برنامه ریزی انجام شده فاز دوم آن تا آخر سال و فاز سوم سال آینده به بهره برداری می رسد.

وی با اشاره به مدرن بودن تجهیزات این کارخانه گفت: بر این اساس این مجموعه قادر به پخت نان های محلی و صنعتی ایران و کشورهای اروپایی است.

وی اشتغال زایی مستقیم این واحد تولیدی نان صنعتی را 50 نفر و اشتغال زایی غیر مستقیم ایجاد شده را 300 نفر عنوان کرد.

کد خبر 1325187

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha