به گزارش خبرنگار مهر عبدالمهدی ارجمندنژاد امروز در میزگردی در بانک مرکزی پیرامون اهم اقدامات بانک مرکزی در مبارزه با پولشویی گفت: 3 دستورالعمل جدید برای مبارزه با جرم پولشویی هم اکنون در بانک مرکزی در دست بررسی است که پس از نهایی شدن به شبکه بانکی کشور و دیگر فعالان بازار پول ابلاغ خواهد شد.
مدیر اداره مبارزه با پولشویی بانک مرکزی این سه دستورالعمل را چگونگی شناسایی مشتریان خارجی موسسات اعتباری، نحوه مراقبت از اشخاص سیاسی خارجی که با بانکها وموسسات پولی کشور خدمات خواهند گرفت و همچنین رعایت مقررات مبارزه با پولشویی در صرافی ها اعلام کرد.
وی با اشاره به گزارشات مسئولان بانکی مرکزی در اجلاس اخیر بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در واشنگتن در مورد آخرین اقدامات ایران برای مبارزه با جرم پولشویی گفت: تشریح اقدامات صورت گرفته در کشور در مبارزه با جرم پولشویی باعث شد که نام ایران در گزارش پایانی اجلاس مذکور از لیست کشورهایی که دارای عملیات پولشویی هستند، حذف شود.
ارجمند نژاد خاطرنشان کرد: حدود دو هفته پیش 10 دستورالعمل در زمینه مبارزه با جرم پولشویی به بانکها و موسسات پولی کشور ابلاغ شده است.
همچنین در این نشست فاطمه مهجوریان کارشناس اداره مبارزه با پولشویی نیز در این نشست گفت: جرم پولشویی جرمی ثانویه و سازمان یافته است که مسائل خرد را شامل نمی شود و جرمی فراملی است به همین دلیل همکاری های بین المللی در این زمینه بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه برای اینکه انجام پولشویی شبهه برانگیز نباشد، فرد پولشو سعی می کند که آن را به سمت بانکها و یا بورس ببرد، افزود: پولشویی ریسکهای متعددی از جمله اعتباری و قانونی دارد که بر اقتصاد کشور اثرگذاشته و آن را فاسد می کند.
مهجوریان گفت: پولشویی کنترل پول را از دست دولت خارج و عملیات بازار را مختل می کند و در عین حال تقاضای نقدینگی را افزایش و ثبات بازارهای مالی را از بین برده و باعث تضعیف بخش خصوصی می شود.
نظر شما