۳ آذر ۱۳۸۳، ۱۳:۴۶

در حاشيه نشست بين المللي شرم الشيخ(3)

متن پيش نويس بيانيه پاياني از تصويب همسايگان عراق گذشت

همسايگان عراق در نشست روز گذشته خود در شرم الشيخ متن پيش نويس بيانيه پاياني را كه از سوي مصر تهيه شده است را تاييد كردند كه درآن هيچ اشاره اي به جدول زمان بندي براي خروج اشغالگران نشده است.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از شبكه خبري الجزيره ، متن پيش نويس بيانيه پاياني مصر در حالي از تصويب همسايگان عراق گذشت كه درآن هيچ جدول زمان بندي شده براي عقب نشيني نظاميان اشغالگر از عراق تعيين نشد ، در اين متن بر حمايت از انتخابات عراق تاكيد شد.

در اين بيانيه بر نقش محوري سازمان ملل در حمايت از عمليات سياسي در عراق تاكيد شده است ،قرار است اين متن در نشست رسمي وزراي خارجه 20 كشور شركت كننده ارائه شود .

شركت كنندگان دركنفرانس در اين متن خواهان ادامه نقش سازمان ملل براي دستيابي به وفاق و همكاري عراقي ها براي تدوين قانون اساسي دايمي در سال آينده شده اند و نيز دولت عراق را به برگزاري نشستي با نمايندگان تمام طيف ها وجريان هاي مختلف عراقي براي دستيابي به مشاركت گسترده آنها در انتخابات آينده تشويق كردند.

متن پيش نويس بيانيه پاياني ازهمه طرفها درعراق خواسته است از بكارگيري بي رويه نيروي قهريه و هدف قراردادن غير نظاميان با اقدامات خشونت آميز خودداري كنند و از كشورهاي همسايه عراق و طرف هاي بين المللي ذيربط خواست همكاري خود را براي كنترل مرزهاي عراق افزايش دهند.

در متن پيش نويس بيانيه پاياني هيچ تاكيدي بر جدول زمان بندي براي عقب نشيني اشغالگران از عراق نشده است در حالي كه پاريس اصرارداشت چنين بندي به بيانيه الحاق شود اما تنها به اين مساله اشاره شد كه حضور نظاميان بيگانه در عراق تا ابد نيست ، همچنين از كشورهاي طلبكار از عراق خواسته شده است گام هايي را براي كاهش بدهي هاي عراق بردارند.

در اين حال احمد ابوالغيط وزير امور خارجه مصر نشست وزراي خارجه كشورهاي همسايه را مثبت ارزيابي كرد و گفت شركت كنندگان درديدگاه ها با هم همسويي داشتند و ضرورت مشاركت تمام نيروها وگروه ها و قوميت هاي عراقي در انتخابات آينده اين كشور بررسي شد.

به گفته وي در اين نشست تحولات اوضاع امنيتي و سياسي عراق پس ازتعيين 30 ژانويه (11 بهمن ) به عنوان زمان رسمي انتخابات سراسري اين كشور مورد بحث و بررسي قرار گرفت.

                                           
متن كامل اين بيانيه را كه چندي پيش نيز منتشر شد بار ديگر از نظر خوانندگان گرامي مي گذرانيم:

در پيش نويس متن بيانيه پاياني نشست شرم الشيخ  بر حفظ وحدت ارضي و ملي عراق، لزوم محاكمه عوامل ارتكاب جنايات جنگي بر ضد ايران و كويت، حمايت از برگزاري انتخابات و نقش سازمان ملل تاكيد شده است.

به گزارش مهر،14 ماده بيانيه پاياني كه قرار است در اين نشست كه از پس فردا دوشنبه آغاز بكار مي كند، به اين شرح است :

1- شركت كنندگان بار ديگر بر لزوم حفظ استقلال سياسي و سلامت منطقه اي و وحدت ملي عراق و نيز حق ملت عراق در داشتن زندگي آرام و ايمن و حق تعيين آينده خود با آزادي و از راه هاي دمكراتيك تاكيد مي كنند.

2- نشست همسايگان عراق  كه 12 ژولاي (22 تير) در قاهره برگزار شد در راستاي منافع ملت عراق و ثبات منطقه صورت گرفت.

3- شركت كنندگان نقش فرماندهي و رهبري سازمان ملل متحد را در حمايت از عمليات سياسي بر اساس بندهاي 4 و 7 قطعنامه 1546 شوراي امنيت (صادره در تاريخ 8 ژوئن ) تاييد و مورد حمايت قرار مي دهند.

 - شركت كنندگان از نقش رهبري و محوري سازمان ملل به عنوان مشاور عمليات انتخاباتي از جمله تصميمات اخيرش در استقرارشمار بيشتري از كارمندان خود براي آماده سازي انتخابات در عراق استقبال مي كنند و آن را ارج مي نهند.

- شركت كنندگان از جامعه بين الملل مي خواهد كمك هاي لازم را براي حمايت از سازمان ملل متحد در اختيار اين ارگان قرار دهد.

4-  شركت كنندگان اين كنفرانس را گامي براي گسترش مشاركت عراقي ها به گونه اي كه باعث مشاركت آنها در موفقيت عمليات سياسي شود، تلقي مي كنند.

- شركت كنندگان تلاش هاي دولت موقت و ديگران مسئولان عراقي را براي مشاركت سياسي همه طيف هاي مردم عراق با تشويق همه عناصر كه مخالف خشونت و موافقت مشاركت سياسي و انتخاباتي با وسائل مسالمت آميز هستند، ارج مي نهند.

- شركت كنندگان در نشست دولت موقت را تشويق ميكند درنزديكترين زمان ممكن پيش از انتخابات نشستي را با حضور نمايندگان احزاب و گروه ها و نمايندگان جامعه مدني براي گسترش دامنه مشاركت برگزاركند.

5- شركت كنندگان اقداماتي را كه براي برقراري دمكراسي انجام شده است، ارج مي نهند و دولت موقت را به ادامه عمليات سياسي با سازماندهي كلي تا پيش از ژانويه 2005 براي تشكيل مجمع ملي انتقالي تشويق مي كند تا اين مجمع متولي تشكيل حكومت ملي انتقالي و تهيه قانون اساسي دايمي منجر به دولت منتخب قانوني تا پيش از دسامبر 2005 ميلادي بر اساس برنامه زمان بندي شده بر اساس قطعنامه 1546 باشد.

6- شركت كنندگان با محكوم كردن تمام اقدامات تروريستي و توقف فوري آن از همه طرف ها مي خواهند از بكارگيري بي رويه نيروي قهريه اجتناب كرده و براي جلوگيري از اقدامات خشونت آميز بر ضد غيرنظاميان خويشتن داري كنند.

7- شركت كنندگان همه اقدامات آدم ربايي و ترور به ويژه بر ضد غير نظاميان را كه در چارچوب شركت هاي داخلي يا خارجي در بازسازي عراق فعاليت مي كنند، محكوم مي كنند.

8- شركت كنندگان از همه طرف هاي مربوطه مي خواهند تمام تدابير لازم را براي مشاركت در برقراري ثبات در پيش گيرد و بار ديگر تعهداتي را كه بر اعضاي سازمان ملل متعهد براي جلوگيري از عبور ومرور تروريست ها به عراق وجلوگيري از دستيابي به منابع مالي و تسليحاتي لازم است مورد تاكيد قرار مي دهد.

9- شركت كنندگان بار ديگر اهميت وجود روابط حسن همجواري و عدم دخالت در امور داخلي كشورها را مورد تاكيد قرار مي دهند.

10- شركت كنندگان تاكيد مي كنند حضور نيروهاي چند مليتي تا زمان بي نهايت ممكن نيست بلكه بر اساس بندهاي 4 و 12 قطعنامه 1546 شوراي امنيت يا با پايان عمليات سياسي در عراق حضور آنها نيز پايان مي يابد.

11- شركت كنندگان بارديگر براهميت كمك هاي انساني دربازسازي عراق تاكيد مي كنند.

12- شركت كنندگان تاييد مي كنند كه كاهش بدهي هاي عراق عامل اساسي در بازسازي عراق است.

13- شركت كنندگان بار ديگر بر اهميت محاكمه مسئولان رژيم سابق كه جنايات جنگي را برضد ايران، كويت و جنايات بر ضد بشريت مرتكب شده اند، تاكيد مي كنند.

14- شرك كنندگان از نمايندگانشان مي خواهند به صورت دوره اي ميزان پيشرفت در اجراي نتايج اين كنفرانس را مورد ارزيابي قرار دهند.
 

کد خبر 132783

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha