به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سعید رضا غفاری روز سه شنبه در نشست خبری دومین کنگره ملی ژنتیک پزشکی ایران در خصوص اینکه آزمایشهای ژنتیک چقدر صحت دارد، افزود: ژنتیک منحصر به فرد است زیرا خصوصیات ژنتیکی از قبل تولد در حین زندگی و بعد از مرگ با فرد همراه است. به همین دلیل در بررسیهای ژنتیکی در سطح DNA و نوکلئوتیک، دقت آزمایشهای انجام شده صد درصد است.
وی گفت: امکان تشخیص معلولیتهایی مانند ناشنوایی، معلولیتهای گفتار، حرکتی و نظیر آن وجود داشت اما در چند ماه گذشته موفق به تشخیص برخی سرطانها قبل از تولد شدیم. این امکان وجود دارد که شخص از بیماری که بناست 50 سال آینده به آن مبتلا شود، آگاه شود.
غفاری افزود: البته احتمال 100 درصدی برای ابتلا به بیماری داده نمیشود. به این دلیل که به جز عوامل ژنتیکی عوامل محیطی هم در ابتلا به یک بیماری دخیل هستند.
وی درباره سرطان و تشخیص ژنتیکی این بیماری گفت: سرطانها، بیماریهای چند عاملی هستند. اینکه چه کسانی مستعد ابتلا به سرطان هستند در علم ژنتیک قابل تشخیص است در مراحل بعدی میتوان در برخی موارد با کنترل محیط از بروز آن پیشگیری کرد. سرطانها دو دستهاند به عنوان مثال 90 تا 95 درصد سرطانهای سینه چند عاملی هستند و تنها 5 تا 10 درصد سرطانهای سینه منشا کاملا ژنتیکی دارند و اگر زنی حامل ژن باشد با احتمال بالای 85 درصد به این سرطان مبتلا خواهد شد.
نظر شما