۱۷ خرداد ۱۳۹۰، ۱۶:۳۱

در نشست خبری عنوان شد:

تشخیص سرطان از طریق علم ژنتیک

رئیس انجمن ژنتیک پزشکی ایران با بیان اینکه در حال حاضر امکان تشخیص سرطان از طریق علم ژنتیک وجود دارد، گفت: علم ژنتیک پزشکی قادر است نقص ژنها را در سرطان سینه و سرطان روده بزرگ با احتمال صددرصد تشخیص دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سعید رضا غفاری روز سه شنبه در نشست خبری دومین کنگره ملی ژنتیک پزشکی ایران در خصوص اینکه آزمایشهای ژنتیک چقدر صحت دارد، افزود: ژنتیک منحصر به فرد است زیرا خصوصیات ژنتیکی از قبل تولد در حین زندگی و بعد از مرگ با فرد همراه است. به همین دلیل در بررسیهای ژنتیکی در سطح DNA و نوکلئوتیک، دقت آزمایشهای انجام شده صد درصد است.

وی گفت: امکان تشخیص معلولیتهایی مانند ناشنوایی، معلولیتهای گفتار، حرکتی و نظیر آن وجود داشت اما در چند ماه گذشته موفق به تشخیص برخی سرطانها قبل از تولد شدیم. این امکان وجود دارد که شخص از بیماری که بناست 50 سال آینده به آن مبتلا شود، آگاه شود.

غفاری افزود: البته احتمال 100 درصدی برای ابتلا به بیماری داده نمی‌شود. به این دلیل که به جز عوامل ژنتیکی عوامل محیطی هم در ابتلا به یک بیماری دخیل هستند.

وی درباره سرطان‌ و تشخیص ژنتیکی این بیماری گفت: سرطانها، بیماریهای چند عاملی هستند. اینکه چه کسانی مستعد ابتلا به سرطان هستند در علم ژنتیک قابل تشخیص است در مراحل بعدی می‌توان در برخی موارد با کنترل محیط از بروز آن پیشگیری کرد. سرطانها دو دسته‌اند به عنوان مثال 90 تا 95 درصد سرطانهای سینه چند عاملی هستند و تنها 5 تا 10 درصد سرطانهای سینه منشا کاملا ژنتیکی دارند و اگر زنی حامل ژن باشد با احتمال بالای 85 درصد به این سرطان مبتلا خواهد شد.

رئیس انجمن ژنتیک پزشکی ایران اضافه کرد: سرطان تخمدان، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات نیز همین گونه‌اند. علم ژنتیک پزشکی قادر است نقص ژنها را در سرطان سینه و سرطان روده بزرگ با احتمال صددرصد تشخیص دهد.
 
غفاری بهترین راه برای پیشگیری در ابتلا به بیماری‌های قابل تشخیص با منشا ژنتیکی را گرفتن شرح حال پزشکی و مشاوره ژنتیک عنوان کرد و گفت: برخلاف باوری که رایج شده است در مشاوره ژنتیک به افراد گفته نمی‌شود که ازدواج نکنند بلکه به آنها در این زمینه راهکار ارائه می‌شود که در صورت ازدواج و صاحب فرزند شدن چه اقداماتی برای کاهش ابتلا به بیماری‌ها برای آنها قابل انجام است.
 
دکتر حمیدرضا خرم خورشید، دبیرعلمی دومین کنگره ژنتیک پزشکی ایران هم درباره جزئیات برگزاری این کنگره افزود: این کنگره طی روزهای 30 و 31 خرداد ماه جاری در بیمارستان امام خمینی (ره) و با حضور بیش از 700 شرکت کننده برگزار می‌شود.
 
وی اهداف برگزاری این کنگره را ایجاد تحول در حوزه ژنتیک پزشکی کشور، ایجاد حساسیت در مسئولان بهداشت و درمان برای تغییر در نگرش و آموزش ژنتیک پزشکی در کشور، شناساندن این علم به مردم و به روز کردن اطلاعات پزشکان و متخصصان این حوزه برشمرد.
کد خبر 1329904

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha