سید احمد شفیعی در گفتگو با خبرنگار مهر تعداد گونههای گیاهی شناسایی شده در استان قم را 800 مورد عنوان کرد و افزود: 250 گونه از این تعداد ثبت دارویی دارند و در منابع قدیم و جدید به عنوان گیاهان دارویی از آنها نام برده شده است.
وی ادامه داد: از این تعداد نیز 50 گونه ارزش گیاهی دارویی بالایی دارند و جزء گونه های برتر به شمار می آیند.
2 گیاه گون و نوعی موسیر در خطر انقراض قرار دارند
شفیعی با اشاره به گونه های گیاهی در حال انقراض در استان قم گفت: 40 گونه از این گیاهان در محیط زیست ارزش حفاظت دارند و دو گونه آن به نام های گون و نوعی موسیر در خطر انقراض هستند.
وی با بیان این که گیاه گون پراکنش زیادی در ایران دارد، اظهار داشت: برای مثال اگر در جهان 2 هزار گونه گون وجود داشته باشد، 900 گونه آن در ایران وجود دارد و برخی از انواع آن بومی کشور ما هستند.
کارشناس مسئول طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم بالاترین پراکنش را مربوط به زیستگاه گون دانست و بیان داشت: از انواع مختلف گیاه گون استفاده های متفاوتی می شود برای مثال از انواعی از آن شیره استحصال می شود که بهره برداری صنعتی دارد و یا از نوع مرتعی آن برای تثبیت و پایداری خاک استفاده می شود.
بوته و ریشه کنی گیاه گون جریمه دارد
وی تصریح کرد: البته کارهایی نیز برای مقابله با خطر انقراض گونه های مختلف گون از جمله در نظر گرفتن جریمه برای بوته و ریشه کنی این نوع گیاه در نظر گرفته شده است که البته چندان موثر نبوده است.
رویش گاه های حساس و برداشت بی رویه بلای جان موسیر در قم
شفیعی همچنین در خصوص خطر انقراض نوعی موسیر که در استان قم وجود دارد، هشدار داد و افزود: این نوع گیاه به دلیل رویش گاه های حساسی که دارد و همچنین به دلیل برداشت بی رویه در خطر انقراض قرار گرفته است.
وی یادآور شد: بسیاری از طبیعت گردان عادت دارند زمانی که به دامن طبیعت می روند هر گونه گل و یا گیاهی که نظرشان را جلب می کند می چینند و یا از ریشه در می آورند و آن را به خانه می برنند، در صورتی که این گیاهان در محیط خانه تنها یک یا دو روز زنده می مانند و این امر باعث شده تا بسیاری از گونه های گیاهی در مناطق مختلف کشور به شدت در خطر انقراض قرار بگیرند.
استفاده مردم از طبیعت باید تفرجی باشد
کارشناس مسئول طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: استفاده مردم از طبیعت باید تفرجی باشد نه این که افرادی که به طبیعت پناه می برند دست به تخریب آن و از بین بردن زیستگاه های مختلف گیاهان و جانواران بزنند.
وی در پایان اظهار داشت: اطلس رنگی گیاهان دارویی استان قم بعد از انجام 10 طرح تحقیقاتی و مطالعاتی طی 15 تا 20 سال گذشته تدوین شده که در آن اطلاعات مربوط به گیاهانی که رویش گاه آنها در استان است، جمع آوری شده و در اختیار جامعه علمی کشور قرار گرفته است.
قم - خبرگزاری مهر: کارشناس مسئول طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به شناسایی 800 گونه گیاهی در استان قم گفت: 250 گونه از این 800 گونه گیاهی ثبت دارویی دارند.
کد خبر 1330401
نظر شما