به گزارش گروه دين و انديشه خبرگزاري "مهر" به نقل از پايگاه اطلاع رساني رسا، صاحبي با بيان اين كه اين اجلاس در آستانه روز وحدت حوزه و دانشگاه در شهر اصفهان برگزار ميشود گفت : بعد از فراخوان ارسال كليه پژوهشهاي عرصه دين به مدت دو ماه بيش از 250 اثر به دبيرخانه اين اجلاسيه رسيد و از اين تعداد، 123 اثر داراي شرايط لازم بودند و به مرحله دوم رسيدند. در مرحله دوم آثار توسط دو تا چهار داور مورد بررسي قرار گرفت و در نهايت 35 اثر با 80 درصد امتياز لازم را كسب كردند.
وي ادامه داد: از ميان اين آثار از نظركمي ميتوان گفت پژوهشهاي فقه و حقوق 25 درصد، دين و حديث 5 درصد و اقتصاد اسلامي 5 درصد از كل اثرها را به خود اختصاص ميدهد و بهترين پژوهشها در زمينه فقه و اصول است.
صاحبي در ادامه، كتاب را به عنوان ظرف انديشه و دانايي دانست و گفت : كتاب بخشي از فرهنگ مكتوب است و بسيار هم با اهميت است زيرا رسانههاي نوشتاري و ديگر منشورات هم بخشي از كتاب هستند و نشريات نيز ملازم كتاب است و با يكديگر ارتباط تنگاتنگ دارد. در فرهنگ ديني و ملي ما هم كتاب از جايگاهي رفيعي برخوردار است؛ در ايران پيش از اسلام كتاب وجود داشته و با آمدن اسلام كتاب به رشد و بالندگي خود رسيد.
وي با بيان اين كه كتاب در دنيا بسيار مورد توجه و اقبال مردم ميباشد ادامه داد : اين كالا متأسفانه در ايران مورد توجه قرار نميگيرد و آمار نشانگر يك واقعيت تلخ است. به عنوان مثال سرانه كتاب در كشور ما براي هر چهار نفر يك كتاب ميباشد و سرانه مطالعه در كشور دو ساعت ميباشد و اين آمار متناسب با فرهنگ مردم ما نيست.
مسئول دبيرخانه دينپژوهان كشور بحث پژوهش را پايه اصلي كتاب معرفي كرد و ادامه داد: اگر امكانات پژوهشي اعم از آموزش و پشتيباني لازم تدارك نشود، كتاب يا توليد نميشود و يا محتواي مناسب نخواهد داشت.
وي با بيان اين كه در قم نزديك به چهارصد مؤسسه پژوهشي وجود دارد گفت : در چند سال اخير در زمينه علوم ديني از رشد كمي و كيفي خوبي برخوردار بودهايم و هم اكنون در قم چهارصد مؤسسه وجود دارد كه از اين مقدار تعداد 160 مؤسسه به صورت فعال عمل ميكنند.
شايان ذكر است پيش از اين چهار دوره از اين اجلاسيه در قم و سال گذشته نيز به درخواست نهادهاي فرهنگي و مذهبي خراسان در مشهد برگزار شده بود و امسال در 26 آذرماه در شهر اصفهان برگزار مي شود.
نظر شما