به گزارش خبرنگار مهر فرزام بیدارپور شامگاه دوشنبه در جلسه کارگروه سلامت استان کردستان اظهار داشت: بر اساس طرح مطالعاتی که در جامعه آماری مشخص و طی سالهای 86 تا 88 در استان کردستان صورت گرفته است، نشان می دهد که در سال 88 حدود 46 درصد از مردم این استان دچار اضافه وزن هستند.
وی گفت: این طرح آماری و مطالعاتی در پنج بخش و در بین تعداد افرادی مشخص انجام شد که متاسفانه مشاهده نتایج آن نشان می دهد که در حوزه های مختلف به ویژه مصرف میوه و سبزیجات، عدم تحرک مناسب بدنی، مصرف سیگار، اضافه وزن و فشار خون وضعیت استان کردستان مناسب نیست و باید برای ساماندهی این وضعیت اقدامات مختلفی را در دستور کار قرار داد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به آمارهای به دست آمده یادآور شد: در این آمار و در مناطق روستایی 10 درصد افراد بالای 30 سال دچار فشار خون هستند و در مجموع نزدیک به هشت درصد از جمعیت استان با این مشکل مواجه هستند.
بیدارپور افزود: در سال 88 بین افراد 15 تا 64 سال حدود 10 درصد سیگاری بودند که متوسط سن شروع به استعمال سیگار در بین این افراد 19 سال بود و همزمان با این مهم نتایج این مطالعات نشان می دهد که سه درصد مردم استان در سال 87 دچار دیابت بوده اند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به میزان مصرف میوه و سبزی بیان کرد: بر اساس نتایج این طرح 93 درصد افراد در طول روز کمتر از پنج واحد میوه و سبزی مصرف می کنند و میانگین مصرف در استان کردستان در این بخش حدود یک واحد است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پایان گفت: 27 درصد افراد فعالیت جسمانی کمی دارند که از مجموع این رقم 35 درصد از آنها را زنان و حدود 19 درصد را مردان تشکیل می دهند.
در این جلسه همچنین وضعیت بیمه خدمت درمانی روستاهای الحاق شده به شهر سنندج مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت که البته موضوع برای بررسی بهتر و رسیدن به نتیجه مناسب به جلسه بعدی موکول شد.
نظر شما