به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی فتحی پیش از ظهر چهارشنبه در گفتگویی با خبرنگاران گفت: سالانه بیش از 334 هزار تن انواع محصولات کشاورزی زراعی و باغی در شهرستان بناب تولید می شود که این شهرستان در تولید محصول پیاز مقام اول استان را بخود اختصاص داده است.
وی اظهار داشت: تاکنون 200 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان تحت پوشش آبیاری تحت فشار و آبیاری قطره ای قرار گرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بناب در تشریح فعالیت های جهاد کشاورزی در این شهرستان، از پرداخت چهار میـلیارد ریال تسهیلات بانکی بلاعوض و چهار میلیارد و 500 میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه پنج ساله به متقاضیان خبر داد و افزود: تنها در سال گذشته در سطح شهرستان 485 هکتار شناسایی شده بود که از این میزان 92 هکتار زمین کشاورزی مورد تصویب و تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار گرفتند.
وی درخصوص برنامه های این مدیریت برای اجرای طرح آبیاری تحت فشار اظهارکرد: این طرح طبق سالهای قبل ادامه خواهد داشت و در این راستا 900 هکتار زمین واجد شرایط شناسایی شده و در دست اقدام است.
حسینعلی فتحی مزایای استفاده از طرح آبیاری تحت فشار در صنعت کشاورزی را صرفه جویی در مصرف آب، افزایش راندمان مصرف آب، جلوگیری از انتقال بذر علفهای هرز، جلوگیری از اتلاف و نابودی منابع آب و خاک و همچنین افزایش چشمگیر کیفیت خاک و محصول کشاورزی عنوان کرد و گفت: با وجود اینکه استقبال خوبی از این طرح در شهرستان بناب شده است، اما بازهم از کشاورزان فهیم و تلاشگر بناب انتظار بیشتری می رود.
فتحی در ادامه با بیان این مطلب که 80 درصد هزینه اجرای این طرح بصورت بلاعوض و 20 درصد بقیه به عنوان تسهیلات قرض الحسنه به کشاورزان متقاضی اعطا می شود، تأکید کرد: این بهترین فرصت برای کشاورزان منطقه است تا در کشت باغات از آبیاری قطره ای و در کشت محصولات زراعی از آبیاری بارانی استفاده کنند.
وی به کاهش بارندگی در این شهرستان اشاره کرد و گفت: از ابتدای مهرماه سال گذشته تاکنون، میزان بارندگی در بناب 248.1 میلی متر بوده که این میزان در مدت مشابه سال زراعی گذشته 336.7 میلی متر بود.
حسینعلی فتحی اضافه کرد: هم اکنون متوسط درازمدت بارندگی در بناب 306 میلی متر است و با توجه به اینکه از 18 اردیبهشت امسال تاکنون بارندگی نداشته ایم، اکثر زمینهای دیم شهرستان مورد تهدید قرار گرفته است.
این مقام مسئول همچنین تصریح کرد: هم اکنون 17 هزار هکتار زمین زراعی و شش هزار و 688 هکتار زمین باغات در شهرستان بناب سطح زیرکشت هستند که چهار هزار و 950 هکتار از باغات شهرستان را محصول انگور تشکیل می دهد.
گفتنی است شهرستان 130 هزار نفری بناب در جنوب مرکز استان واقع شده و به عنوان یکی از قطبهای مهم تولید و صادرکننده محصولات کشاورزی بشمار می آید.
نظر شما