كنفرانس تهران :
درچنين روزي در سال1322هجري شمسي كنفرانس سران سه كشورآمريكا، انگلستان و شوروي سابق درتهران برگزارشد. در اين نشست كه براي نخستين بار در تهران برگزار مي شد ، روزولت، استالين و چرچيل رهبران سه اين كشور به بحث درباره خط مشي مشترك شان پس از جنگ جهاني دوم پرداختند . در پايان اين كنفرانس تهران، كه چهار روز ادامه داشت اعلاميه مشتركي از سوي روزولت، چرچيل و استالين صادرشد كه طي آن لهستان تحت نفوذ شوروي قرار مي گرفت و قسمتي از آلمان به لهستان داده مي شد . جزاير واقع در شمال ژاپن و همچنين منطقه بالكان نيز در اين نشست مورد توجه افراد ياد شده قرار گرفت . در اعلاميه پاياني مذاكرات، رهبران مذكور بر استقلال و حاكميت ايران تاكيد كرده ، قول دادند كه پس از جنگ نظاميان سه كشور في الفورايران را ترك گويند.
عمليات در يايي مرواريد :
در چنين روزي در سال 1359 ه . ش عمليات در يايي مرواريد به همت نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران انجام شد . چند روز بعد يعني در هشتم آذر ماه همان سال بزرگترين نبرد دريايي ميان ايران و عراق كه با تلفات بسيار بعثيها و آتش زدن اسكله البكر پايان يافت ، رخ داد .
تولد اوژن يونسكو :
در چنين روزي در سال 1912 ميلادي اوژن يونسكو به دنيا آمد . يونسكو ، نويسنده ونمايشنامه نويس فرانسوي و روماني الاصل يكي ازمهمترين نمايشنامه نويسان نو گراي فرانسوي است كه در گسترش نگاه نو در جهان نمايشنامه نويسي و تئاتر گام مهمي برداشت. جهان يونسكو پر است از مفاهيم پوچ گرايانه ( ابزورد) و گروتسك . گاهي انديشه او به سمت پوچ گرايي سيلان مي يابد و او اين كار را گاه از طريق فرم و گاه از طريق محتوا پيش مي برد . شكست هاي زباني در ميان آثار او به خوبي نمودار است . آوازه خوان طاس ، صندلي ها ، درس ، كرگدن و تشنگي و گشنگي مهمترين آثار نمايشي اين نويسنده اند.
تولد ويليام كوپر :
در چنين روزي در سال 1731 ميلادي ويليام كوپر شاعر انگليسي به دنيا آمد . وي بيشتر به خاطر مجموعه شعر" در ختان تبريزي" و" وظيفه" در جهان ادبيات مشهور شده است .
كشف مقبره فرعون توتانخامن :
در چنين روزي در سال 1922 ميلادي در مصر ، ورودي مقبره فرعوني به نام توتانخامن توسط باستانشناس ، هاوارد كاتر، كشف شد . توتانخامن در كودكي به پادشاهي رسيد و در نه سالگي از فراعنه مصر شد . وي در سن نوزده سالگي مرد .
تحت فشار قرار دادن يهوديان :
در چنين روزي در سال 1940 ميلادي نيروهاي نازي ، پانصد هزار يهودي را در ورشو تحت محاصره خود در آوردند .
تصويب قانون اساسي در هندوستان :
در چنين روزي در سال 1949 مجلس سناي هند قانون اساسي كشور را تصويب كرد . اين كشور دو ماه بعد به عنوان يكي از جمهوري هاي مشترك المنافع انگلستان شد .
ورود چين به معارضه شبه جزيره كره :
در چنين روزي در سال 1950 چين وارد معارضه شبه جزيره كره شد . كره پيشتر نيروهاي سازمان ملل را به عقب نشيني وادار كرده بود .
فرانسه سومين كشور جهان در معادلات فضايي :
در چنين روزي در سال 1965 ميلادي فرانسه ، به عنوان سومين كشورجهان وارد معادلات فضايي شد . اين كشور به عنوان سومين كشور جهان نخستين ماهواره خود را با نام د يا مانت اي ، به فضا پرتاب كرد .
ورود چين به كميته بين المللي المپيك :
در چنين روزي در سال 1979 ميلادي كميته بين المللي المپيك پس از 21 سال غيبت چين در كميته بين المللي المپيك راي به پذيرش اين كشور در كميته ياد شده داد .
در خواست گورباچف از عراق :
در چنين روزي در سال 1990 ميلادي ، ميخاييل گورباچف رييس جمهور شوروي سابق با طارق عزيز وزير امور خارجه عراق ديدار كرد تا اين كشور را از حمله به كويت منصرف سازد .
گفتگو هاي آمريكا و كره شمالي :
در چنين روزي در سال 1997 ميلادي ايالات متحده آمريكا و كره شمالي ، براي نخستين بار در سطح مقامات عالي رتبه با يكديگر به گفتگو نشستند .
نخستين سخنراني :
در چنين روزي در سال 1998 ميلادي براي نخستين بار در طول تاريخ انگلستان ، يك نخست وزيراين كشور در پارلمان ايرلند حضور يافت و سخنراني كرد . وي كسي جز توني بلر نبود .
تغيير نام تركستان چين :
در چنين روزي در سال 1884 ميلادي تركستان چين به سين كيانگ تغيير نام داده شد. سين كيانگ اكنون به عنوان يك استان مسلما ن نشين شناخته مي شود.
تولد فردينان دو سوسور :
در چنين روزي در سال 1857 ميلادي فردينان دو سوسور زبانشناس سويسي ديده به جهان گشود ." در سهايي در زبانشناسي عمومي " عنوان مهمترين اثر اوست .
در گذشت هنريج هرتز :
در چنين روزي در سال 1894ميلادي هنريج هرتز فيزيكدان آلماني دار فاني را وداع گفت . هرتز نامي آشنا در علم فيزيك است . او ازنوجواني به فيزيك و مكانيك علاقمند شد . وي با كشف اشعه الكتريسيته پايه گذار اختراعات و اكتشافات بسيارارزنده درزمينه فيزيك و رياضي شد. نام او امروزه واحد شمارش در فيزيك موج است .
نظر شما