پیام‌نما

وَأَنْ لَوِ اسْتَقَامُوا عَلَى الطَّرِيقَةِ لَأَسْقَيْنَاهُمْ مَاءً غَدَقًا * * * و اگر [انس و جن] بر طریقه حق پایداری کنند حتماً آنان را از آب فراوانی سیراب خواهیم کرد * * * پايدارند اگر به مذهب داد سير سازيمشان ز آب زياد

۲۷ خرداد ۱۳۹۰، ۱۱:۰۵

فارین پالیسی ژورنال:

ترکیه با پیروزی مجدد اردوغان به ایران بیشتر نزدیک می شود

ترکیه با پیروزی مجدد اردوغان به ایران بیشتر نزدیک می شود

یک پایگاه اینترنتی آمریکایی پیروزی حزب عدالت و توسعه در انتخابات ترکیه را به معنای نزدیکتر شدن این کشور به ایران و فاصله گرفتن آن از آمریکا دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، فارین پالیسی ژورنال گزارش داد: پیروزی حزب عدالت و توسعه در انتخابات پارلمانی ترکیه بیش از هر کشوری برای ایران اهمیت داشت.

پس از اعلام پیروزی حزب "رجب طیب اردوغان" در این انتخابات، رئیس جمهوری اسلامی ایران جزو نخستین کسانی بود که به وی و "عبدالله گل" رئیس جمهوری ترکیه تبریک گفت.
 
از زمان تاسیس جمهوری ترکیه در سال 1923، ایران روابط دوستانه ای با این کشور داشته، هر چند این روابط شاهد فراز و نشیبهایی بوده است.

در حالی که طی دهه های اخیر ترکیه به یکی از همپیمانان راهبردی آمریکا و اسرائیل در منطقه تبدیل شده بود، روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه در سال 2002 تغییری اساسی در رویکرد سیاست خارجی این کشور بوجود آورد.
 
دولت اردوغان با در پیش گرفتن راهبرد نو-عثمانی در پی بدست آوردن استقلال این کشور از غرب و نزدیک کردن آن به جهان اسلام است. در همین راستا ترکیه در سالهای اخیر از یک کشور وابسته به آمریکا در سیاستهای خارجی خود به کشوری مستقل که به جهان اسلام نظر دارد تبدیل شده است.
 
موضع گیری های آنکارا در حمله اسرائیل به غزه از دسامبر 2008 تا ژانویه 2009 و حمله نظامیان اسرائیلی به کاروان کمک رسانی غزه نشانگر ماهیت اصلی سیاست خارجی جدید ترکیه است.
 
ترکیه همچنین بدنبال نشان دادن چهره ای مقبول و میانه رو از کشوری اسلامی است که بتواند الگویی برای دیگر کشورهای اسلامی باشد و در این راستا مایل به اتخاذ سیاستهای ضدآمریکایی نیست.
 
با این حال ترکیه خود را به عنوان کشوری مستقل با خصوصیات اسلامی معرفی کرده و نشان داده که می تواند با سیاستهای آمریکا و اسرائیل در منطقه مخالفت کند.
 
در این میان ترکیه بیش از هر کشوری به ایران نزدیک شده است. این دو پس از سال 2002 همکاریهای نزدیک اقتصادی داشته و ترکیه نیز در مذاکرات هسته ای ایران نقش شریک قابل اعتماد دیپلماتیک را ایفا کرده است.
 
نزدیکی روابط ایران و ترکیه بارها از زبان مقامات دو کشور شنیده شده و در دیدارهای دوجانبه در تهران و آنکارا مورد تاکید قرار گرفته است. از این رو پیروزی مجدد حزب عدالت و توسعه به معنای ادامه این روابط و دوری بیشتر ترکیه از آمریکا و سیاستهایش خواهد بود.
کد خبر 1337084

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha