به گزارش خبرنگار مهر، دکترمحمد علی محققی ظهر شنبه در اختتامیه سیزدهمین کنگره بین المللی مالاریا که در سالن اجتماعات مرکز تحقیقات مالاریا در بندرعباس برگزار شد، اظهار داشت: نقش مردم در توسعه نظام سلامت نقشی تعیین کننده است از این رو برخورداری از این خدمات به خصوص در مناطق دور دست کشور باید همگانی و عادلانه باشد.
وی در ادامه افزود: تحربیات با ارزش در این نظام از تحقق عدالت و برخورداری از سلامت حاصل سالها رنج و تلاش محققان، کارشناسان ومسئولان دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز درمانی و بهداشتی این کشور بوده است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت به گسترش بیماری مالاریا در این استان در سالهای قبل از انقلاب و اوایل آن اشاره و تصریح کرد: امروز این منطقه مالاریا خیز تبدیل به یک منطقه امن و سالم شده و اگر میزان ابتلا در بخشی از این منطقه در سالهای دور رقمی حدود هزار مورد در سال بوده از این میزان در سال گذشته به حدود 11مورد و در سال جاری به طور کامل حذف شده است.
محققی عنوان کرد: همه این دستاوردها به آسانی به دست نیامده بلکه در این مسیر تلفیقی از علم و ایمان راه را هموار کرده است.
وی گفت: برخورداری از سلامت یک نعمت الهی است و با استفاده بهینه از مزیتها و سیستمهای آموزشی به صورت علمی و کارشناسی شده راه های برخورداری عادلانه از خدمات سلامت هموار می کند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تصریح کرد: گرچه برخورداری اقشار محروم و دوردست مناطق روستایی از امکانات رفاهی سالم بهداشتی ودرمانی دشوارتر است اما دغدغه مسئولان و متولیان بخش سلامت می بایست این باشد که این دسته از مردم ازکیفی ترین خدمات برخوردار باشند.
به گفته محققی با تعمیق این دوره ها و با بهره گیری از امکانات و مشارکت طیف گسترده ای از محققان و اصحاب سلامت اهداف سلامت تحقق یافتنی است.
وی بیان کرد: نظام آموزش پزشکی با برخورداری از تجربیات عمیق و اعتقاد به عدالت در ارائه خدمات آموزشی آمادگی کامل دارد برنامه های نظام سلامت را در جهت گسترش فعالیتهای آموزشی برای کنترل بیماریها بکار گیرد.
نظر شما