پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۳۱ خرداد ۱۳۹۰، ۱۰:۲۵

تحولات سیاسی مصر/

نظرسنجی گزینه های ریاست جمهوری/ عمر سلیمان و شفیق در بین نامزدها

نظرسنجی گزینه های ریاست جمهوری/ عمر سلیمان و شفیق در بین نامزدها

شورای عالی نظامی مصر با ترتیب دادن یک نظرسنجی جدید که در آن نام اکثر کاندیداهای ریاست جمهوری مصر دیده می شود در صدد ارزیابی شرایط قبل از برگزاری انتخابات در این کشور برآمده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، شورای عالی نیروهای مسلح مصر در این نظرسنجی نام  4 تن از نظامیان ارشد مصری که در گذشته سمتهای بلندپایه ای نیز داشته اند، گنجانده است.

تحلیلگران سیاسی این نظرسنجی شورای عالی نظامی حاکم بر مصر را در راستای آماده نمودن شرایط جهت احراز ریاست جمهوری از سوی یک فرد نظامی ارزیابی می کنند.

البته شورای عالی نظامی مصر علاوه بر نظامیان بازنشسته اسامی شخصیتهای اسلامگرا، دیپلمات و حقوقی مصر را که برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ابراز آمادگی کرده بودند، قرار داده است.

در بین این شخصیتها "احمد شفیق" نخست وزیر و فرمانده نیروی هوایی در رژیم مبارک به علاوه "عمر سلیمان" معاون دیکتاتور مخلوع مصر نیز دیده می شود که تاکنون به طور رسمی تمایل خود برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را اعلام نکرده اند.

علاوه بر این دو نفر نام "مجدی حتاته" رئیس سابق ستاد مشترک ارتش مصر و "محمدعلی بلال" فرمانده نیروهای مصری در جنگ خلیج فارس نیز به عنوان نامزدهای نظامی انتخابات ریاست جمهوری دیده می شود.

خاطر نشان می شود در 60 سال گذشته راس هرم قدرت مصر از شخصیتهای نظامی تشکیلا شده است. این در حالی است که شورای عالی نظامی مصر پس از سقوط رژیم مبارک قدرت را به طور موقت در دست دارد و به مردم تعهد داده قدرت را به غیرنظامیان واگذار می کند. اما مردم و تحلیلگران مصری در این مسئله ابهاماتی دارند که آیا ارتش راضی به بازگشت به پادگانها و قبول اداره حکومت از غیر نظامیان می شود.

در تحولی دیگر، "فرید الدیب" وکیل مدافع دیکتاتور مخلوع مصر با اشاره به اثبات سرطان مبارک از سوی منابع پزشکی از احتمال تعویق محاکمه وی خبر داد.

خاطر نشان می شود مبارک پس از برخی مشکلات قلبی در ماههای اخیر در بیمارستان شرم الشیخ بسر برده و ممکن است محاکمه وی که مقرر است روز سوم آگوست ( 12 مردادماه) برگزار شود، با تعویق مواجه شود.

کد خبر 1340387

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha