به گزارش خبرگزاري مهر، حجت الاسلام والمسلمين موسوي لاري شنبه هفتم آذر در مراسم افتتاح اين نمايشگاه كه با حضور سيد محمد خاتمي رييس جمهور برگزار شد، گفت: پس از پيام مقام معظم رهبري كه امسال را سال پاسخگويي ذكر كردند و تاكيدات رييس جمهوري در دولت كه بايد روند كارها به مردم ارائه شود و دستگاهها در مقابل مطالبات مردم پاسخگو و مسوول باشند. سعي كرديم در جهت تحقق اين راهبرد تلاش كنيم.
وزير كشور برگزاري نمايشگاه 8 سال دستاوردهاي وزارت كشور و سازمان هاي تابعه را اولين نمايشگاه در نوع خود ذكر كرد و افزود: برگزاري نمايشگاهي از فعاليتهاي سياسي، اجتماعي و انتظامي تحت عنوان مجموعه هاي نمايشگاهي معمولا كمتر انجام مي شود. ضمن اين كه وزارت كشور به برگزاري چنين نمايشگاهي علاقه نشان مي دهد، در گذشته سابقه نداشه است.
موسوي لاري تصريح كرد: بايد واقعيات را به آن صورتي كه هست ارائه كنيم و از داوري براي بهتر كردن كارها بهره ببريم.
وي اظهار اميدواري كرد كه در پايان نمايشگاه به تكيه بر نظر كارشناسان، متخصصان و صاحب نظران، كيفيت فعاليتهاي وزارت كشور بالا برود.
وزير كشور در بخش ديگري از سخنان خود در مراسم افتتاحيه نمايشگاه 8 سال دستاوردهاي وزارت كشور كه در سالن چهار هزار نفري تالار بزرگ كشور برگزار شد گفت: اگر نتوانيم در فضايي كه در نمايشگاه فراهم شده است، كار كنيم و فعاليتهاي انجام شده در وزارت كشور و استانداري ها را به مردم منتقل سازيم براساس برنامه ريزي هايي كه صورت گرفته، از دي ماه سال جاري تا پايان دهه فجر به صورت منطقه اي، فعاليتها و دستاوردهاي استانداردهاي كشور را در مناطق مختلف كشور ارائه خواهيم كرد تا بتوانيم به خواسته رهبر معظم انقلاب و تاكيدات رييس جمهوري جامع عمل بپوشانيم.
موسوي لاري در ادامه به بخشي از فعاليتهاي وزارت كشور در عرصه هاي مختلف سياسي، اجتماعي و امنيتي اشاره كرد و گفت: وزارت كشور در حوزه هاي سياسي و اجتماعي مهمترين مسائل كشور را دنبال كرده كه يكي از آنها مساله قانونمند شدن فعاليتهاي سياسي بوده است تا در اين راستا فضا براي رقابت جريانهاي سياسي فراهم شود.
موسوي لاري افزود: از همان روز اول يكي از بحث هايي ك مطرح كرديم، مبحث ساماندهي فعاليتهاي سياسي بود كه در اين زمينه بحث خوبي در طول دو سال با جمعي از گروههاي سياسي داشتيم و در نهايت خانه احزاب شكل گرفت.
وي از افزايش كمي احزاب به عنوان گان بعدي وزارت كشور ياد كرد و گفت: امروز تعداد احزاب سياسي به 200 حزب افزايش يافته و چتر حمايتي احزاب شكل گرفته است.
وزير كشور گفت: شكل گيري خانه احزاب نشان داد كه مي شود با هم اختلاف سليقه داشت ولي زير يك سقف جمع شد و با هم كار كرد.
موسوي لاري همچنين به منشور وفاق احزاب اشاره كرد و اظهار داشت: شايد متن منشور در روزهاي آينده به وفاق برسد.
وزير كشور در ادامه گفت: پس از اينكه معاونت اجتماعي شكل گرفت، تشكل هاي مردمي شناسنامه دار و از حمايت برخوردار شدند و اميدوارم خانه تشكل هاي مردمي نهادينه شود.
موسوي لاري ايجاد شوراها را به عنوان فصل مغفول مانده قانون اساسي را يكي ديگر از دستاوردهاي وزارت كشور ذكر كرد و با بيان اينكه با تشكل شوراها مردم در مرحله تصميم گيري حضور پيدا كردند، گفت: امروز شاهد حضور 170 هزار نفر از اعضاي شوراها در سراسر كشور هستيم با شكل گيري شوراي عالي استانها، شوراي سراسر كشور مثل حلقه به هم متصل شده اند و به يك نهاد تعيين كننده در عرصه تصميم گيري تبديل گشته اند.
موسوي لاري در بخش ديگري از سخنان خود در مراسم افتتاح نمايشگاه هشت سال دستاوردهاي وزارت كشور از كارهاي انجام شده در عرصه مديريت شهري و روستايي به عنوان يكي ديگر از كارهاي بزرگ وزارت كشور نام برد و اظهار داشت: كل اعتبار متمركز براي كمك به شهرداريها در وزارت كشور در سال 77 كمتر از 16 ميليارد تومان بود و امروز اين رقم به حدود 400 ميليارد تومان در سال 83 افزايش يافته است.
موسوي لاري افزود: اجراي قانون دهداري ها و شكل گيري بيش از 13 هزار دهداري در سطح كشور بسيار مهم است، جالب است بدانيد وقتي كه مهندس مقيمي (معاون فني و عمراني وزارت كشور) گزارشي از سطح سواد افرادي كه در اين دهداريها مشغول به فعاليت هستند ارايه كرد مشخص شد كه سطح سواد اين افرا از ديپلم به بالا بود و در موارد بسيار زيادي حتي افرادي با سطح تحصيلات ليسانس، فوق ليسانس و حتي دكترا در دهداريها پذيراي مسووليت شدند كه در امر خدمت رساني روستاها تلاش مي كردند.
وزير كشور از جمله دستاوردهاي ديگر وزارت كشور را تلاش براي تمركز زدايي عنوان كرد و افزود: تمركز زدايي شعار اصلي و محوري آقاي خاتمي بود و ما در مجامع مختلف براي اين نكته تاكيد كرديم و در داخل وزارتخانه سعي كرديم اين مقوله را نهادينه كنيم و كارهاي را از مركز به استانها منتقل كنيم به نحوي كه از وابستگي استانها تاحد امكان از مركز و وزارتخانه كاسته شو كه معرفي بخشدار توسط استاندار و يا واگذاري امور مربوط به وظايف استانداري ها از جمله اين موارد است.
موسوي لاري همچنين با اشاره به فعال شدن سازمان شهرداريها در سال 1378 خاطر نشان كرد: اين سازمان از سال 1366 تصويب شده بود، اما تا سال 1378 عملا مسكوت ماند و در حال حاضر سازمان شهرداريها به عنوان يك سازمان پشتيبان براي 950 شهرداري سطح كشور تلاش مي كند.
وي در ادامه به فعاليتهاي وزارت كشور در حوزه امنيتي اشاره كرد و با بيان اينكه در گذشته در مرزهاي شرقي كشرو با مشكلات زيادي جمله اشرار روبه رو بوديم، گفت: امروز همكاري بسيار خوب نيروي انتظامي و همدلي كاركنان در شوراهاي تامين، مقوله تامين امنيت روند مطلوبي در كشور پيدا كرده است.
وزير كشور همچنين با اشاره به شكل گيري ستاد امور ايثارگران وزارتخاه گفت: از 18 هزار نفر پرسنل اين وزارتخانه حدود 6 هزار نفر ايثارگرد هستند و با تشكيل ستاد امور ايثارگران و در تعامل با دفتر مشاور امور ايثارگران نهاد رياست جمهوري تلاش كرديم در زمينه هاي مختلف پيگيري امور عزيزان را انجام دهيم.
موسوي لاري همچنين گفت: از جمله كارهاي ديگر وزارت كشور ارتباط و تعامل با علما بوده كه طي سالهاي اخير انجام شده است و در همين راستا دفتر مشاوره امور روحانيون در تهران و استانها تشكيل شد. در همين جهت با آن دسته از روحانيوني كه مشاغل و پست دولتي نداشتند و مشورتهايشان بهره برديم.
وزير كشور همچنين خطاب به رييس جمهور گفت: در دفاع از حقوق و خواستهاي مردم چه در امور مربوط به انتخابات و ساير مواردي كه قانون به آن اشاره كرده تمام تلاش خود را انجام داديم تا براساس اصول قانون اساسي حركت كنيم و اگر كارنامه قابل قبولي هم باشد كارنامه همكاران شما در وزارت كشور است كه يك لحظه نيز در دفاع از حقوق ملت ترديد به خود را نداده اند.
نظر شما