ذات الله زارعی در گفتگو با خبرنگارمهر در بابل افزود: دهیاریها به عنوان یک نهاد غیر دولتی در سال 82 در مازندران تاسیس شد و در زمان شکل گیری دولت نهم 400 دهیاری در استان دایر بود که این رقم هم اکنون به هزار و 442 دهیاری رسیده است.
وی با اشاره به اینکه 198 دهیاری کشور دارای کد هستند، افزود: از این تعداد 22 دهیاری دارای کد مربوط به مازندران است که یکی از آن در حوزه بابل است.
مدیرکل امور روستایی استانداری مازندران با تبریک فرارسیدن 14 تیرماه سالروز تشکیل دهیاریها، تصریح کرد: تشکیل دهیاریها در سال 75 به مجلس شورای اسلامی رفت ولی به دلیل شرایط و مقتضیات زمان اجرایی نشد تا این که این طرح در 14 تیرماه 77 به تصویب رسید.
وی گفت: براساس قانون، دهیاریها به عنوان یک نهاد غیردولتی باید بصورت مستقل و خودکفاء مدیریت شود و این گونه نیست که دولت موظف باشد این کار را برعهده بگیرد بلکه نقش و مشارکت مردم در تقویت دهیاریها دیده شده است.
زارعی، امنیت شغلی را از دغدغه دهیاران برشمرد و بیان داشت: دهیاران به واسطه اینکه از نیروهای جوان هستند و بهترین دوران زندگی خود را صرف خدمت رسانی به مردم صرف کردند، اگر از لحاظ شغلی مورد توجه قرار نگیرند با مشکلات اشتغال مواجه خواهند شد.
وی بیان داشت: شاخص توسعه روستاها، کاهش گرسنگی، رفع بیکاری و نابرابری های اجتماعی وهمسانی در استفاده از اعتبارات در مقایسه با مناطق توسعه یافته است و اگر در این زمینه بی توجهی صورت گیرد، متاسفانه همچنان شاهد مهاجرت روستاییان به سمت شهرها خواهیم بود.
مدیرکل امور روستایی استانداری مازندران: با بیان اینکه باید توسعه را از مبدا واحد تقسیمات که روستاها هستند، آغاز کنیم،افزود: شوراهها و دهیاریها بعنوان دو نهاد غیر دولتی باید با همکاری و ایجاد تعامل روستاها را به سمت توسعه پیش ببرند.
زارعی بیان داشت: قبل از دولت نهم ارائه تسهیلات برای مقاوم سازی ساختمانها در روستاهها بسیار به سختی انجام می شد و برهمین اساس از سال 73 تا 84 تعداد هزارو 100 ساختمان در استان از این تسهیلات استفاده کرده ولی تنها در سال 84 تعداد 12 هزار واحد از این تسهیلات در مازندران بهره مند شدند.
وی با اشاره به اینکه دولت در عمل بدنبال توسعه ملی است، تصریح کرد: برای توسعه ملی باید به نقاط حساس جامعه که در توسعه نقشی اساسی دارند توجهی ویژه شود.
فرماندار بابل افزود: مبلغ 400 میلیارد ریال دولت در برنامه پنجم توسعه کشور برای صنایع دستی مازندران در نظر گرفته است که باید همه دهیاران با کارآفرینی و آموزش صنایع دستی به روستاییان این اعتبار را جذب نمایند.
یدالله افشار مقدم با اشاره به اینکه دهیاران نماینده دولت در روستاها هستند، بیان داشت: محور توسعه در روستاها، راه و جاده است و مشارکت مردم در امور دهیاریها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
نظر شما