۵ تیر ۱۳۹۰، ۱۴:۵۴

معاون کتابخانه ملی ایران:

امیدواریم صلاحی بهترین انتخاب برای کتابخانه ملی باشد

امیدواریم صلاحی بهترین انتخاب برای کتابخانه ملی باشد

حبیب الله عظیمی در مراسم تودیع و معارفه رئیس جدید این سازمان مدیریت اخلاقی و مدبرانه و خلاق اشعری را نشانه حسن انتخاب رئیس جمهوری دانست و اظهار امیدواری کرد انتخاب اسحاق صلاحی نیز بهترین انتخاب باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم معارفه اسحاق صلاحی رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و تودیع علی‌اکبر اشعری رئیس پیشین این سازمان صبح روز یکشنبه پنج تیر ماه با حضور سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجتبی هاشمی ثمره مشاور ارشد رئیس جمهور در محل کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم حبیب‌الله عظیمی معاون کتابخانه ملی در سخنانی با اشاره به اینکه دهه هشتاد را باید دهه وقوع حوادث مهمی در کتاب تاریخ سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به شمار آورد، اظهار کرد: افتتاح ساختمان جدید سازمان در اسفند ماه سال 83 که آرزوی دیرینه اعضای سازمان و جامعه کتابداری ایران بود در کنار انتخاب مدیری لایق و با اخلاق از سوی رئیس جمهور فصل جدیدی را در روند مدیریتی این سازمان ایجاد کرد و به لحاض محتوایی جایگاه سازمان را در داخل و خارج از کشور به عنوان یک موسسه علمی پژوهشی اطلاع رسانی به جایگاه قابل اعتنایی رساند.

عظیمی در ادامه با اشاره به فعالیتهای اشعری در زمان مدیریت خود بر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: توسعه ارتباط با مراکز پژوهشی و دانشگاهی، ایفای نقش در پروژه‌های دانشگاهی و نیز ارتباط با پدید آورندگان آثار علمی در مراکز متعدد از جمله مهمترین اقداماتی بود که اشعری در زمان مدیریت خود به انجام رساند.

معاون کتابخانه ملی ایران در ادامه از گسترش منابع اطلاعاتی و مطالعاتی در زمان مدیریت اشعری سخن به میان آورد و افزود: در مدت پنج سال مدیریت اشعری بر این کتابخانه منابع اطلاعاتی در حوزه کتاب از چهارصد هزار عنوان به دومیلیون عنوان گسترش یافت و فعالیت قابل توجهی نیز در زمینه جمع‌آوری نسخه‌های خطی انجام پذیرفت.

معاون کتابخانه ملی ایران همچنین با اشاره به راه‌اندازی دانشکده کتابداری از سوی کتابخانه ملی ایران به گسترش مدیریت‌های استانی در بخش اسناد اشاره کرد و گفت: طراحی نظام جامع اسنادی از آرزوهای آرشیویستهای ما بود که در کنار تشکیل پِِژوهشکده اسناد وتوسعه ارتباط با کتابخانه‌های ملی کشورهای جهان اسلام و سایر نقاط جهان ونیز تاسیس اتحادیه کتابخانه‌های ملی کشورهای عضو اکو و استقرار دبیرخانه دائمی آن در ایران از مهمترین اقداماتی است که با مدیریت اشعری به نتیجه رسید.

عظیمی در پایان افزود: مدیریت اخلاقی و مدبرانه و خلاق اشعری نشانه حسن انتخاب رئیس جمهوری است که امیدواریم در باره آقای صلاحی نیز بهترین انتخاب صورت گرفته باشد.

تواضع اشعری مثال زدنی است 

در ادامه این مراسم حجت الاسلام ابهری رئیس مرکز اسلام شناسی و ایران شناسی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران  در سخنانی با اشاره به تواضع علی اکبر اشعری در زمان مدیریت خود اظهار کرد: تواضع  اشعری در زمان مدیریت خود در سازمان مثال زدنی بود. شاید پیش می‌آمد که گاهی برخوردهایی را نیز با برخی افراد انجام می‌داد اما  تمامی این رفتارها توام با احترام بود.

وی ادامه داد: شاید برخی شیوه‌ها و ساختارها در ذهن نیروهای جوان جامعه نهادینه نشده باشد اما مدیریت اشعری در سازمان به این ذهنیت‌ها اجازه بروز می‌داد و برخوردهای کاملا مثبت و پرانرژی او نیز به این مساله کمک می‌رساند.

وی با اشاره به شکل‌گیری کمیته حافظه جهانی اظهار کرد: تشکیل این کمیته در دو سال گذشته با حضور اشعری روند جدی‌تری به خود گرفت و منجر به ثبت پنج اثر از سوی آن در سازمان یونسکو نیز شد.

ابهری همچنین تشکیل پنج کارگاه آموزش منطقه‌ای  و ثبت نوزده اثر در حافظهجهانی  و نیز محوریت یافتن ایران در موضوع فعالیت کمیته حافظه جهانی را نیز از مهمترین اقداماتی دانست که در دوره مدیریت اشعری به نتیجه رسید.

سرانه مطالعه کشور 76 دقیقه است

سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم سخنرانی خود را با ارائه تازه ترین آمار سرانه مطالعه در کشور آغاز کرد و گفت: پژِوهشگاه فرهنگ وهنر و ارتباطات اسفند ماه هر سال نتایج تازه‌ترین پژوهش انجام شده در رابطه با سرانه مطالعه در کشور را ارائه می‌کند  که آمار سال جاری  که بر اساس پژوهش انجام شده در اسفند ماه سال 88 است میزان سرانه مطالعه را 76 دقیقه اعلام کرده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: از این میزان 18دقیقه به مطالعه کتاب اختصاص دارد که جدای از مطالعه کتاب‌های درسی است و  یک و نیم الی دو و نیم دقیقه نیز به مطالعه در فضای مجاری اختصا ص دارد. همچنین 12 دقیقه از این سرانه متعلق به مطالعه قرآن و ادعیه و سی و نه و نیم دقیقه نیز متعلق به مطالعه مطبوعات است.

حسینی با اذعان به اینکه باید در هر نوع پژوهش از این دست درصدی خطا نیز به حساب آورد افزود: به دلیل وجود زیرساخت‌هایی مثل کتابخانه ملی ایران که دومیلیون نسخه اثر را در درون خود داراست و قابلیت گسترش تا هفت میلیون نسخه را هم دارد، امیدواریم که بتوانیم شاهد گسترش این سرانه باشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با شاره به حضور بیست میلیون نسخه کتاب در کتابخانه‌های عمومی کشور و حضور 22هزار عضور در آنها بیان کرد: از این تعداد کتاب نزدیک به چهار میلیون نسخه در سال 89 خریداری شده است.

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایرانگفت: تقاضا دارم  که این سازمان در ادامه کار بیشتر از گذشته موضوعات مشخص پژوهشی را برای استفاده دانشجویان ومحققان فراهم آورد.

وی کتابخانه ملی ایران را دانشگاهی برای عموم مردم برشمرد و گفت: کتابخانه ملی با توجه به تفاهمنامه‌های فراوانی که برای ارتقای فعالیت خود به امضا رسانده است حرف‌های بسیاری برای ارائه به دیگران دارد که امیدواریم باعث رشد و اعتلای جامعه ایران شود.

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با قرائت آیاتی از سوره‌های مومنون و انبیا گفت: فکر می کنم بهترین هدیه برای اشعری آیات قرآن است  که در آنها اذعان شده است سعی و تلاش مومن هیچگاه پوشیده نخواهد ماند و خداوند است که آن را می‌نویسد و ثبت و ضبط می‌کند.

وزیر ارشاد رئیس جدید کتابخانه ملی را نیز از نیروهای دلسوز و متعهد نظام جمهوری اسلامی ایران معرفی کرد و گفت: صلاحی عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) بوده است و در مسائل آموزشی و پژوهشی و اجرایی سابقه خوبی دارد و ان‌شاالله با این تجربیات در این سازمان نیز منشا اثر خواهند بود و سازمان را با انگیزه و نقش تازه‌ای وارد میدان خواهند کرد.

کد خبر 1344728

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha