۶ تیر ۱۳۹۰، ۸:۳۴

گزارش خبری/

زادآوری علت مهاجرت اردیبهشت گورهای بهرام گور

زادآوری علت مهاجرت اردیبهشت گورهای بهرام گور

شیراز - خبرگزاری مهر: کارشناسان معتقدند علت مهاجرت اردیبهشت ماه گورخرهای منطقه حفاظت شده بهرام گور به مقصد سایر استانها، بنا برعادات همیشگی آنها برای تماس با جمعیتهای دیگر گورخر و زادآوری است.

به گزارش خبرنگار مهر، منطقه حفاظت شده بهرام گور در شرق استان فارس و شمال شرقی شهرستان نی ریز قرار دارد و وسعت این منطقه 40 هزار و 800 هکتار و ارتفاع بلندترین نقطه آن دو هزار و 787 متر بوده و دارای آب و هوای گرم و خشک و بارندگی حدود 200 میلی متر در سال است.

این محدوده از سال 1351 با عنوان منطقه حفاظت شده "بهرام گور" تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست فارس قرار گرفته است. منطقه حفاظت شده بهرام گور تنها منطقه ای در کشور بوده که جمعیت قابل ملاحظه و پویایی از گورخر ایرانی را که بر اساس سرشماری سال گذشته 330 راس بوده را در خود جای داده است.

حضور گونه های ارزشمند دیگر نظیر کاراکال، زاغ بور، هوبره، جبیر و... ارزش اکولوژیکی این زیستگاه پهناور را دو چندان می کند .

گورخرهای منطقه حفاظت شده بهرا گور در اردیبشهت ماه منطقه را ترک کرده و هم اکنون در حال برگشت به منطقه هستند.

بر اساس نظریه کارشناسان محیط زیست این گونه به احتمال زیاد در فصل بهار برای تماس با جمعیتهای مجاور منطقه حفاظت شده بهرام گور را ترک می کند در حالیکه گونه ها در دیگر مناطق از بین رفته اند اما گورهای بهرام گوربر اساس عادات همیشگی خود این کار را انجام می دهند.

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس در گفتگو با خبرنگار مهر در این رابطه گفت: گونه گورخر دو نوع مهاجرت دارد که یکی از این مهاجرتها به صورت روزانه و دیگری به صورت فصلی است.

گورخرهای بهرام گور

حمزه ولوی بیان کرد: مهاجرت روزانه گورخرها بدین گونه است که برای تهیه علوفه و آب در طول روز از منطقه خود جابجا شده و در برخی مواقع بیش از 10 کیلومتر از زیستگاه خود فاصله گرفته و شب بر می گردند.

وی در رابطه با مهاجرت فصلی گورخرها نیز اظهار داشت: این گونه مهاجرتها به احتمال زیاد برای تماس با جمعیتهای مجاور بوده که از بین رفته اند اما این رفتار همچنان در بین آنها وجود دارد و برای زادآوری این کار را انجام می دهند.

معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس با بیان اینکه مهاجرت فصلی گورخرها به احتمال زیاد جنبه تولید مثل دارد، افزود: مهاجرت فصلی گورخرها در مسیر شمال به سمت استان یزد، در مسیر شرق به سمت شهربابک در کرمان، در مسیر جنوب به سمت حاجی آباد هرمزگان و سیرجان است.

وی تصریح کرد: البته در فصل پاییز گورخرها در حالی به سمت غرب منطقه مهاجرت می کنند که هیچگونه دشتی وجود ندارد و احتمال می رود که به دلیل کم شدن علوفه به سمت غرب که بوی رطوبت و سبزی می آید می روند و در برخی مواقع به دلیل اینکه در این منطقه خودروها و انسانها تردد دارند گاهی حیات آنها به خطر می افتد.

ولوی گفت: البته برای آنکه از تلف شدن گورخرها در محدوده غرب جلوگیری شود آبشخورهایی در مسیر آنها به سمت غرب ایجاد شده که تا حدودی از به خطر افتادن حیات این گونه جلوگیری می شود.

وی با اشاره به اینکه گونه گورخر یک گونه در خطر انقراض است، بیان کرد: برای حمایت از این گونه ایستگاهی در شهرستان بوانات مستقر می شود و تعدادی گونه گورخر نر و ماده به منظور زادآوری به این منطقه منتقل می شوند.

کد خبر 1345158

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha