به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل آذریان ظهر یکشنبه در حاشیه بازدید از قنوات آب روستای قوشقرای این شهرستان درگفت و گو با خبرنگاران با اشاره به موقعیت اقلیمی آذرشهر یاد آور شد: بیشتر آبهای کشاورزی این منطقه از قنوات و چشمه ها و چاهها تامین شده و مقدار کمی هم از آب تنها رودخانه فصلی استفاده می شود.
وی استفاده از روش های نوین آبیاری و تغییر کشت نوع محصولات زراعی را از راهکارهای اصلی جلوگیری از کم آبی برای کشاورزی دانست و گفت: با ایجاد سیستم های آبیاری قطره ای و تحت فشار از کمترین آب زراعی می شود بیشترین بهره را برد. فرماندار شهرستان آذرشهر همچنین افزود: برای این منظور بسترهای لازم و ارائه اعتبارات بلاعوض و تسهیلات بانکی برای زارعان و باغداران از طرف دولت فراهم شده و امکانات و تجهیزات نیز در اختیار کشاورزان قرار داده می شود .
آذریان تاکید کرد: آب اغلب چاه های کشاورزی به خصوص در دشت حاشیه دریاچه ارومیه بخش گوگان و دهستان شیرامین این شهرستان بیش از حد شور شده و نه تنها برای زارعت و باغداری مناسب نیست بلکه بتدریج خاصیت بازدهی زمین های کشاورزی را نیز کاهش می دهد.
فرماندار آذرشهر با تاکید بر تامین آب زراعی و باغی کشاورزی این شهرستان گفت: منطقه آذرشهر یکی از قطب های مهم کشاورزی استان آذربایجان شرقی محسوب می شود بطوری که حدود 90 درصد محصول سیر این استان در بخش گوگان این شهرستان بدست می آید و پیاز قرمز و سیب زمینی تولید شده هم در زمین های کشاورزی آذرشهر برای خود جایگاه خاصی دارند .
آذریان از مسئولان جهاد کشاورزی و امور منابع آب این شهرستان خواست هر گونه برنامه ریزی را برای توسعه روش های آبیاری قطره ای و تحت فشار زمین های زراعی و باغی و همچنین لایروبی قنوات آبهای زراعی را انجام داده و آگاهی لازم را در اختیار کشاورزان قرار دهند .
در شهرستان آذرشهر حدود 27 هزار هکتار زمین کشاورزی وجود دارد که 11 هزار هکتار آن دیم و بقیه به صورت آبی کشت می شود.
نظر شما