به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر صالحی ظهر امروز سه شنبه در نشست شورای وزیران امور خارجه سی و هشتمین نشست سازمان کنفرانس اسلامی در آستانه پایتخت قزاقستان با بیان اینکه نشست جاری وزرا فرصت تازه ای را به منظور تلاش برای نیل به اصول و اهداف سازمان فراهم می کند، گفت: اعتبار سازمان کنفرانس اسلامی مبتنی بر اتحاد و همبستگی ما در پرداختن به موضوعات و چالشهای مورد نگرانی و منافع مشترک است.
وزیر امور خارجه کشورمان اظهار داشت: سازمان کنفرانس اسلامی طی سالهای اخیر قادر بوده به صورت موفقیت آمیزی ایدهها و ابتکارات جدیدی را مطرح و پیگیری کند. با این وجود، ما همچنان نیازمند به کار بستن تلاشهای جمعی برای نیل به اهداف سازمان هستیم.
صالحی با تاکید بر اینکه این نشست در پرتو این گونه تلاشها بتواند نتیجه امیدوار کننده ای را برای امت اسلامی به همراه داشته باشد، افزود: نشست ما در زمانی برگزار می شود که تحولات مهمی در خاورمیانه و شمال آفریقا در جریان است، این تحولات بیانگر نیاز جدی به تغییر است.
وی ادامه داد: آمال اصیل مردم برای نیل به مردمسالاری، حاکمیت قانون، استقلال، مبارزه با بی عدالتی و نیز دلبستگی آنها به ارزشهای اسلامی نمی تواند نادیده گرفته شود.
صالحی خاطر نشان کرد: در این شرایط مداخله خارجی تنها به وخیم تر شدن وضعیت منجر شده است. شناسایی خواسته های مشروع و نیز ارتقا و حمایت از حقوق مردم منطقه مسئولیتی است که بر دوش تمامی اعضای سازمان قرار دارد.
مسئله فلسطین برای امت اسلامی یک اولویت جدی است
وزیر امور خارجه تصریح کرد: مسئله فلسطین برای امت اسلامی و به تبع آن برای سازمان کنفرانس اسلامی یک اولویت جدی است. اکنون بیش از 6 دهه است که مردم فلسطین از فشارهای طاقت فرسا و آلام ناشی از وحشی گری های رژیم صهیونیستی رنج می برند.
صالحی افزود: تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی به صورت هدفمند مورد حمایت مادی و غیر مادی برخی قدرتها قرار می گیرد و ما معتقدیم سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان سنبل اتحاد میان کشورهای اسلامی باید در جبهه مقدم قرار گرفته و تمامی ظرفیت خود را برای حمایت از حقوق مشروع فلسطینی ها و به ویژه تاسیس یک دولت مستقل در تمامی سرزمین های فلسطینی به پایتختی قدس شریف به کار بندد.
وی تاکید کرد: تروریست یک تهدید جهانی است و امحای آن نیازمند اتخاذ رویکرد مورد توافق بین المللی است. برهمین اساس، برخورد گزینشی و دوگانه با تروریست، اعتماد و همکاری بین المللی در مبارزه جهانی با این تهدید را تحت الشعاع قرار داده است.
عراق و افغانستان در محاصره تروریسم ناشی از اشغال خارجی
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران خاطر نشان کرد: پرداختن به موضوع تروریسم در تمامی اشکال و مظاهر آن نیازمند توجه به عوامل ریشه ای آن به ویژه تهاجم و اشغال خارجی است، در واقع عراق و افغانستان نیز از تروریسم ناشی از اشغال خارجی رنج می برند.
وی تصریح کرد: در اینجا مفتخرم اعلام کنم که به ابتکار جمهوری اسلامی ایران، کنفرانس بین المللی مبارزه با تروریسم در هفته گذشته در تهران برگزار شد و نتایج این کنفرانس یک بار دیگر اهمیت فوق العاده تلاشهای جمعی در مبارزه با این پدیده را مورد تاکید قرار داد .
صالحی ادامه داد: از حضور و مشارکت فعال کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی و هیئت اعزامی از سوی دبیرخانه سازمان در کنفرانس تقدیر می کنیم.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران افزود: وجود هزاران سلاح هسته ای و تهدید به استفاده از آن علیه کشورهای فاقد سلاح هسته ای کماکان بشریت را به صورت اعم و کشورهای اسلامی را به صورت خاص تهدید می کند. در واقع از زمان ظهور این سلاحهای مخوف جامعه بین المللی هدف خلع سلاح هسته ای را به عنوان یک موضوع دارای اولویت بالا پیگیری کرده است.
جهان امروز در سایه تهدید هسته ای به سر می برد
صالحی تاکید کرد: اگر چه به دلیل اجتناب سیستماتیک کشورهای هسته ای برای درگیر شدن در مذاکرات خلع سلاح هستهای با حسن نیت، متاسفانه جهان امروز در سایه تهدید هسته ای به سر می برد.
وی اظهار داشت: کشورهای فاقد سلاح هسته ای در سال های اخیر به صورت جدی هدف خلع سلاح را در قالب سازمان ملل متحد ، کنفرانس های بازنگری معاهده عدم اشاعه و سازمان کنفرانس اسلامی دنبال کرده اند و این تلاش ها به وضوح نشان می دهد که خلع سلاح هسته ای همچنان باید به عنوان بالاترین موضوع دارای اولویت از سوی جامعه بین المللی دنبال شود.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: در واقع مواضع مستمر سازمان کنفرانس اسلامی که در قالب قطعنامه های سران بیان شده است، این موضوع را برجسته می سازد و این مهم همچنان یکی از موضوعاتی است که موجب نگرانی کشورهای اسلامی است.
پیشنهاد ایران؛ امحای سلاحهای هستهای
صالحی تصریح کرد: در این راستا قطعنامه مهمی از سوی جمهوری اسلامی ایران به عنوان بانی قطعنامه در خصوص امحای سلاحهای هسته ای در نشست کارشناسان ارشد ارائه شد که از سوی آنان برای تصویب در این نشست توصیه شده است.
به گفته وی این قطعنامه مبنای استواری برای پیگیری این هدف در جهت انعقاد کنوانسیونی لازم الاجرا برای ممنوعیت تنها بسته باقی مانده از سلاح های کشتار جمعی است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ایجاد خاورمیانه عاری از سلاحهای هسته ای را همواره یک موضوع مهم برای کشورهای فاقد این نوع سلاحها در منطقه دانست و افزود: متاسفانه ایجاد چنین منطقه ای در طول بیش از 40 سال گذشته همواره به دلیل سیاستهای تسلیحات هسته ای رژیم صهیونیستی به گروگان گرفته شده است.
صالحی، استمرار اجتناب این رژیم برای الحاق به معاهده عدم اشاعه و قراردادن تاسیسات هسته ای اش تحت پادمان آژانس را مورد اشاره قرار داد و گفت: این موضوع کماکان تلاشهای بین المللی برای نیل به خلع سلاح هسته ای در سطح جهانی و منطقه ای را تضعیف می کند.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا ما نباید از این واقعیت چشم بپوشیم که برخی کشورهای هسته ای به عنوان پاداشی برای بیرون ماندن از تمامی معاهدات تسلیحات کشتار جمعی تمامی تسهیلات سخاوتمندانه خود را برای دستیابی این رژیم به مواد، تجیهزات فناوری و تسلیحات هسته ای در اختیار این رژیم قرار داد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه این برخورد دوگانه صلح و امنیت بین المللی را به مخاطره انداخته و تلاشهای بین المللی برای نیل به جهانشمولی اسناد مربوط به تسلیحات کشتار جمعی را تضعیف می سازد، بیان داشت: جهانی شدن همچنان فرصتها و در عین حال چالشها و مخاطرات عدیده ای را متوجه آینده و حیات کشورهای در حال توسعه نموده است.
به گفته صالحی کشورهای در حال توسعه در حال حاضر با تاثیرات منفی ناشی از بحرانهای اقتصادی و مالی جهانی دست و پنجه نرم می کنند و این کشورها باید قادر شوند از فرصتهایی که جهانی شدن در اختیار آنها قرار می دهد متنفع شوند.
وزیر امور خارجه گفت: این مهم از جمله از طریق ایجاد محیط توانمند کننده، فراگیر، قاعده مند، غیر تبعیض آمیز و توسعه محور بین المللی قابل دستیابی است.
صالحی افزود: بسیار مهم است که سازمان کنفرانس اسلامی واقعیات جدید در صحنه اقتصاد جهانی را مد نظر قرار داده و از سویی دیگر بکوشد در حوزه های مهمی مانند ارتقای رشد اقتصادی، کاهش فقر و گرسنگی و نیز فائق آمدن بر تخریب محیط زیست فعالیتهای لازم را صورت دهد.
وی خاطر نشان کرد: این امر از طریق افزایش همکاریها و ارتقای تجارت و سرمایه گذاری بین کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی و نیز استفاده بهینه از ساز و کارهای موجود در نهاده های سازمان امکان پذیر است.
صالحی با بیان اینکه سازمان کنفرانس اسلامی نیاز دارد از طریق تلاش برای نیل به استانداردهای بالاتر کاری جایگاه خود را در عرصه جهانی بیش از پیش ارتقا دهد، اظهار داشت: ما نیاز داریم سازمانی را در اختیار داشته باشیم که تمامی جوانب کاری مان مبتنی بر برنامه هایی باشد که میان دولتهای عضو مورد توافق قرار گرفته است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بیان داشت: سازمان کنفرانس اسلامی از توانمندی بسیار بالایی برای تحقق بخشیدن به آمال و آرزوهای امت اسلامی وفادار است و این مهم از طریق همکاری و همبستگی که می توان به صلح ، رفاه و توسعه برای مسلمانان دست یافت،قابل تحقق است.
نظر شما