به گزارش خبرنگار مهر، محمود احمدینژاد امروز شنبه در همایش علمی تخصصی "راهبردهای نوین پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز" که در محل سالن همایشهای صدا و سیما برگزارشد، گفت: آثار جابجایی غیرقانونی کالا بسیار گسترده است که از آن جمله میتوان به ضربه به تولید کشور اشاره کرد.
وی آثار منفی دیگر درجابجایی غیرقانونی کالا را ضربه به درآمدهای دولت اعلام کرد و گفت: این عامل موجب کاهش درآمدهای گمرکی کشور و در واقع برداشت غیرقانونی از بیت المال می شود.
رئیس جمهور اثر دیگر جابجایی غیرقانونی کالا را کاهش قدرت کنترل دولت بر کالاهای وارداتی دانست و گفت: برخی کالاها که استانداردهای لازم را ندارند بر مولفههایی مثل بهداشت و مصرف در کشور تاثیر میگذارند.
وی تاثیر دیگر جابجایی غیرقانونی کالا را بیعدالتی، ترویج قانون گریزی و آسیب به اخلاق عمومی عنوان کرد و گفت: کسی که مال آلوده را وارد زندگی خود می کند نباید انتظار خیری از آن مال داشته باشد.
احمدی نژاد درآمد کسب شده از طریق قاچاق کالا را شبه حرام دانست و گفت: چنین مالی وارد هر شکمی شود اخلاق و بنیان آن شخص را خراب میکند.
وی در ادامه سخنان خود قاچاق کالا را یک امر محدود به جغرافیای خاص ندانست و گفت: عدهای سعی دارند به هر قیمت ممکن بازارها را فتح کنند و به موازات جابجایی کالا از مسیرهای متداول شبکههای گسترده پنهانی را برای قاچاق کالا به وجود آورند.
رئیس جمهور ادامه داد: سرمایه داری بی فرهنگ همه ارزشهای اخلاقی را زیر پا گذاشته است و از هر طریقی تلاش می کند که به ترویج مصرف گرایی بی حد و حصر دامن زند تا به تبع آن سودهای کلان به دست آورد.
وی علت دیگر در قاچاق کالا را انگیزههای شخصی افراد دانست و گفت: انسانهای خودخواه و بی اخلاق میخواهند به هر قیمتی که شده با سوء استفاده سود ببرند.
احمدی نژاد در ادامه علل دیگر قاچاق کالا و ارز را ضعف قوانین، کنترلهای ناقص و ضعف در مبارزه عالمانه با این پدیده عنوان کرد و گفت: اگر مبارزه به برخورد فیزیکی منحصر شود، قطعاً به جایی نخواهد رسید زیرا همان گونه که شما امروز نشستهاید و در حال برنامه ریزی برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز هستید قاچاقچیان نیز دور هم جمع شده و راههای گریز از قانون را جستجو میکنند.
وی علت دیگر پدیده قاچاق کالا و ارز را اتصال این شبکهها به صاحبان قدرت و نفوذ دانست و گفت: درآمدهای ناشی از این پدیده وسوسه کننده است و بسیاری از شبکه های قاچاق زیان ناشی از هزینههای برخورد فیزیکی را به راحتی جبران میکنند.
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود به راهکارهای مقابله با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد و گفت: یکی از راهکارها همین قانونی است که در مجلس در دست بررسی است . این قانون میتواند ابزار خوبی برای کار شما باشد.
وی راهکار دوم را اصلاحات گسترده در گمرک کشور دانست و گفت: باید مسئولان اقتصادی به سرعت به سیستم گمرکی کشور نظم بدهند.
احمدینژاد بر مسدود شدن تمامی مرزهای غیررسمی در کشور تاکید کرد و گفت که نمی توان اجازه داد هرکسی در مرز رخنه ایجاد کند و چیزی را ببرد و یا بیاورد.
وی افزود: کالاهای نظامی و دفاعی نیز میتواند از گمرکات رسمی کشور وارد شود و هیچ وزارتخانهای خارج از کنترل گمرک نمیتواند اسکلهای داشته باشد.
رئیس جمهور در ادامه گفت: هر کسی برای خود حقوق فراقانونی قائل شود آنجا فساد ایجاد میشود.
وی راهکار دیگر برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز را کددار کردن کالاها اعلام کرد و گفت: وزارت بازرگانی هرچه سریعتر باید پروسه کددار کردن کالاها را به پایان برساند.
احمدی نژاد در ادامه بر ساماندهی و تربیت ماموران خلاق تاکید کرد و گفت: نیروهای مشغول به مبارزه به قاچاق کالا باید به لحاظ امنیتی پشتیبانی شوند و همه دست اندر کاران نیز خود باید محکم باشند.
وی در ادامه گفت: باید ترانزیت در کشور را ساماندهی کنیم زیرا هم اکنون بخشی از قاچاق کالا از طریق ترانزیت صورت میگیرد.
رئیس جمهور افزود: باید ترانزیت را تقویت کنیم چون ایران ظرفیت پذیرش جابجایی کالاها را دارد.
وی در ادامه بر تنظیم سطح برخورد با متخلفان تاکید کرد و گفت: میان فردی که در یک منطقه صحرایی زندگی کرده و با جابجایی یک کالا امرار معاش میکند با شبکهای که به صورت سازماندهی شده قاچاق کالا انجام میدهد، تفاوت قائل باشیم البته باید مراقبتهای لازم نیز صورت بگیرد که یک فرد سهم و هزار مرزنشین را یکجا در وارد کردن کالا مورد سوء استفاده قرار ندهد.
احمدینژاد افزود: توان یک مرزنشین در وارد کردن کالا مشخص است و با فردی که به صورت شبکهای قاچاق کالا می کند تفاوت دارد.
وی بر تمرکز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر روی دانه درشتها تاکید کرد و ادامه داد: مبارزه با قاچاق کالا یک روند مستمر بوده و هر روز باید تصمیم گیری نو و به روز صورت بگیرد.
رئیس جمهور در ادامه خطاب به برخی افراد که مبادرت به قاچاق کالا می کنند، گفت: اگر کسی فکر کند از مسیر خلاف به جایی میرسد در اشتباه است زیرا هیچکس تا کنون از پول حرام به سعادت نرسیده و نخواهد رسید.
وی گفت: حتی یک مورد از قاچاق برای کشور ما صورت خوشی نداشته و ایرانی که الهام بخش توحید و عدالت برای دنیا و تاریخ است با چنین رفتارهای زشتی چهرهاش خراب میشود.
احمدینژاد همچنین در پایان بر نظارت عمومی ملت بر چنین کالاهایی تاکید کرد و گفت: اگر فقط بخشی از نظارت عمومی در کشور شکل بگیرد بخش عمدهای از این معضل رفع خواهد شد.
نظر شما