پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۱ تیر ۱۳۹۰، ۱۸:۴۱

آسیاب انجیرک مهریز ثبت آثار ملی شد

آسیاب انجیرک مهریز ثبت آثار ملی شد

یزد - خبرگزاری مهر: معاون میراث فرهنگی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت: آسیاب‌ انجیرک مهریز در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

ذات ‌الله نیکزاد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرستان مهریز در جنوب غربی استان یزد با وسعتی معادل شش هزار و 717 کیلومترمربع قرار دارد و دارای سابقه تاریخی ارزشمندی است.

وی با بیان اینکه آسیاب آبی انجیرک در محله مزویرآباد، دو راهی خورمیز واقع است، افزود: شواهد موجود به ویژه طرح سردر ورودی و پلان هشتی همچنین ابعاد و تناسب موجود و قوس‌های به کاررفته در سردر ورودی و هشتی، نشان از تعلق این آسیاب به دوره متاخر اسلامی ( قاجار) دارد.

نیکزاد بیان داشت: مالکیت این اثر وقفی است و تا چند سال پیش همچنان کاربری آسیاب داشته است.

وی با بیان اینکه آسیابها در مناطق مرکزی ایران به طور عمده سازه ‌هایی هستند که از سطح زمین پایین ‌تر بوده و جزو سازه ‌های زیرزمینی محسوب می‌ شوند، افزود: آسیاب انجیرک نیزکه با آب قنات حسن آباد فعال بوده از این قاعده مستثنی نیست و اختلاف ارتفاع کف فضای مرکزی آن تا زمین شش متر است.

وی بیان داشت: آسیاب انجیرک به لحاظ فضاهای معماری دارای سردر ورودی، فضاهای خدماتی درسطح زمین، راهروی شیبدار و فضای مرکزی با ملحقات خود است و می‌توان گفت تقریباً تمام عناصر معماری یک آسیاب را به شکل کامل خود داراست.

نیکزاد با بیان اینکه عمده مصالح مصرفی در این بنا خشت و آجر و بعضاً سنگ و اندود جداره‌ها با کاهگل است، گفت: فضای مرکزی آسیاب که اصلی‌ترین فضای بنا محسوب می‌شود شامل یک فضا با پلان مربع در وسط و چهار صفه در طرفین است که صفه ضلع غربی محل قرارگیری سنگ آسیاب و دیگر اجزای مربوط به آرد کردن گندم و دیگر صفه‌ها کاربری بارانداز و محل نشستن و استراحت بوده‌اند.

وی افزود: بر اساس اطلاعات درج شده در پرونده ثبتی، قدمت این بنا به دوره قاجار است و به تازگی به شمار 29442 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

کد خبر 1349269

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha