محمد علیزاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به ازای تولید یک تن کاغذ حدود 40 متر مکعب آب، هزار و300 کیلووات برق دو مترمکعب چوب و مقدار زیادی گاز مصرف می شود.
وی عنوان کرد: به ازای هر دو کیلوگرم چوبی که خمیر می شود یک کیلوگرم کاغذ استحصال که رقم بسیار سنگینی است و برای تبدیل هر کیلوگرم چوب به کاغذ 150 تومان هزینه دارد.
این کارشناس محیط زیست با اعلام اینکه قیمت کاغذ استحصال شده بوسیله چوب بسیارگران است، گفت: به ازای هر یک کیلوگرم کاغذ بازیافتی یک کیلوگرم کاغذ تولید می شود، این عمل علاوه براینکه در پاکی محیط زیست تاثیر می گذارد کاغذ تولید شده نیز 20 تا 30 درصد ارزانتر بدست می آید.
وی اظهارداشت: دراین روش هزینه هر تن خمیر کاغذ از 120 هزارتومان به 12 هزار تومان کاهش و تولید کارخانه نیز از 175 هزارتن در سال به 220 هزار تن افزایش یافته است.
علیزاده ادامه داد: روزانه چهار هزار و 700 تن زباله کاغذی در کشور تولید می شود که اگر این میزان در چرخه تولید قرار گیرد از نابودی 22 هکتار از جنگلهای بکر در هر روز جلوگیری می شود.
وی یادآورشد: مسئولان با اهتمام و توجه بیشتر زمینه احداث کارخانه های بازیافت زباله های کاغذی و دیگر زباله های تولید شده در گیلان را فراهم کنند تا ضمن حفظ محیط زیست و ایجاد اشتغال با صادرات محصولات تولید شده از زباله ها نه تنها از خروج ارز جلوگیری شود بلکه مقادیر زیادی ارز آوری هم داشته باشد.
نظر شما