۱۳ تیر ۱۳۹۰، ۹:۰۵

چالش جدید حوزه سلامت؛ دعوای وزارت بهداشت و تامین اجتماعی

چالش جدید حوزه سلامت؛ دعوای وزارت بهداشت و تامین اجتماعی

دعوای رسانه‌ای مدیران وزارت بهداشت و صندوق تامین اجتماعی بر سر مطالبات مراکز درمانی این روزها به محلی برای بروز چالش و بحران در حوزه سلامت تبدیل شده است. هر کدام از این دستگاهها، دیگری را عامل بروز دعوا و کشمکش در این بخش می داند.

به گزارش خبرنگار مهر، حضور وزیر بهداشت در مجلس برای ارائه گزارش از فعالیتها و اقدامات انجام شده در وزارت بهداشت و به دنبال آن انتقادات از سازمانهای بیمه گر به خصوص صندوق تامین اجتماعی در پراخت مطالبات مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی، باعث شد که مدیران تامین اجتماعی در قبال این بخش از اظهارات خانم وزیر واکنش نشان دهند.

دکتر دستجردی در گزارش خود از اقدامات وزارت بهداشت و چالشهای موجود در این بخش، به بدهیهای سازمانهای بیمه گر اشاره کرد و گفت: پرداخت بیمه ها بسیار با تاخیر انجام می شود و هر وقت اشاره ای در خصوص پرداخت بیمه ها شده است، گفته اند که وزارت بهداشت نمی تواند هم خریدار خدمت باشد هم فروشنده خدمت و این در حالی است که سازمان تامین اجتماعی 10 هزار تخت بیمارستانی دارد و به همین خاطر هم خریدار خدمت است هم فروشنده خدمت.
 
وزیر بهداشت، میزان بدهی سازمانهای بیمه گر اعم از صندوق تامین اجتماعی، خدمات درمانی و نیروهای مسلح را 7 هزار و 30 میلیارد ریال اعلام کرده بود.
 
 به دنبال ادعاهای خانم وزیر از عملکرد بد صندوق تامین اجتماعی در پرداخت مطالبات مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی، این بار دکتر رحمت الله حافظی در نشست خبری این اظهارات را رد کرد.
 
 وی معتقد است که دستهایی در پشت پرده می خواهند بیمه ها را ضعیف نشان دهند. در صورتی که پرداختها بیمه ای به مراکز درمانی به مراتب بهتر از سالهای گذشته شده است.
 
 حافظی برای اینکه ادعاهای خود را ثابت کند، به آماری از پرداختهای صندوق تامین اجتماعی به مراکز درمانی اشاره کرده و عنوان داشته که پرداختهای تامین اجتماعی به دانشگاههای علوم پزشکی کشور در سال 88 ، 405 میلیارد تومان بود که این پرداختها در سال 89 به 725 میلیارد تومان رسید.
 
 مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی خطاب به وزیر بهداشت گفته است که اگر کاهش زمان پرداخت بدهی معوق از 9 ماه به 3.5 ماه بد است، می پذیریم. اگر افزایش پرداختها از 405 میلیارد تومان به 725 میلیارد تومان بد است، می پذیریم.
 
البته انتقاد خانم وزیر از صندوق تامین اجتماعی فقط به تاخیر در پرداخت بدهی بیمه ها ختم نشد و اختلال در اجرای برنامه پزشک خانواده را نیز متوجه صندوق بیمه تامین اجتماعی دانست و از نحوه همکاری تامین اجتماعی به شدت گلایه کرد.
 
از همین رو، حافظی در پاسخ به این بخش از ادعاهای دکتر دستجردی بیان اینکه دفترچه های درمانی در سه استان کشور برای اجرای پایلوت برنامه پزشک خانواده در شهرها صادر شده عنوان داشت که در حال حاضر منتظر ارائه لیست بیمه شدگان هستیم که دانشگاههای علوم پزشکی باید ارائه بدهند. در واقع، هم اکنون تاخیر در ارائه لیست بیمه شدگان وجود دارد و از ناحیه بیمه ها مشکلی نیست که بخواهد مانع از اجرای برنامه پزشک خانواده شود.
 
اما مدیران وزارت بهداشت در تبعیت از اظهارات مقام ارشد وزارتخانه ، در مقام پاسخگویی برآمده و به شدت از عملکرد صندوق تامین اجتماعی گلایه کرده اند. به طوریکه معاون درمان وزارت بهداشت و در ادامه نوک تیز انتقادات مدیران رده میانی وزارت بهداشت نیز به سمت مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی نشانه رفته است تا خانم وزیر در میدان دعوای رسانه ای با مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی تنها نمانده باشد.
 
دکتر علیرضا اولیائی منش، مدیر کل دفتر ارزیابی فناوری و تدوین استاندارد و تعرفه سلامت وزارت بهداشت با طرح این موضوع که یکی از دلایل مهم در تاخیر پرداخت مطالبات بیمه ها در نظام سلامت تعدد سازمانهای بیمه گر است، گفته که هر کدام از این سازمانها با مشکلات مالی و سیاستهای مختلف اداره می شوند.
 
بر اساس قانون، تمامی سازمانهای بیمه گر موظف اند تا دو هفته پس از دریافت اسناد 60 درصد از مبلغ اسناد را پرداخت کنند و 40 درصد دیگر را برای رسیدگی به مشکلات اسناد نزد خود نگه دارند ولی متاسفانه تمامی این مبلغ را نزد خود نگه می دارند و در پروسه های 5 تا 6 ماهه و گاهی با زمانی طولانی تر پرداخت می کنند.
 
مدیرعامل صندوق تامین‌اجتماعی در پاسخ به اظهارات مدیران وزارت بهداشت مبنی بر تاخیر این سازمان در پرداخت مدت زمان پرداخت بدهی صندوق به مراکز درمانی طرف قرارداد، گفت که طی یک سال گذشته این تاخیر کاهش چشمگیری داشته و از 9 ماه به 3 ماه رسیده است.
 
حافظی، نادیده گرفتن فعالیتهای ارزشمند صندوق تامین‌اجتماعی در رابطه با پرداخت مطالبات مراکز درمانی را اقدامی غیراخلاقی و نادرست عنوان کرده و گفته است که در پس این اقدامات اهداف و اغراض سیاسی نهفته و هدف نهایی این جریانات الحاق صندوق تامین‌اجتماعی به وزارت بهداشت است که این کار تکرار یک تجربه ناموفق و به نوعی بازگشت به عقب تلقی می‌شود.
 
-----------------------------
 
گزارش از حبیب احسنی پور
کد خبر 1350638

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha